Czy to ciaza - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy to ciaza

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Czy to ciaza

Hej dziewczyny, to mój pierwszy w życiu wpis na forum z zapytaniem więc proszę o zrozumienie.

Od 2 lat z mężem kochamy się bez zabezpieczenia. Uznaliśmy , że jeżeli Bóg nam da to będziemy mieli potomstwo, z powodu młodego wieku nie patrzyliśmy czy to dni płodne czy nie. Nie wychodziło, uznałam że może delikatna niedoczynność tarczycy powróciła.. Dziś jest 15 dzień od kiedy spóźnia mi się okres, przeglądając kalendarzyk(ten z Google play/sklep play) kochałam się z mężem około dni płodnych. Zrobiłam pierwszy test w dniu spodziewanej miesiączki wyszedł negatywny, drugi po tygodniu - również negatywny. Wczoraj zrobiłam trzeci i dalej to samo. Jutro mam ginekologa ale już nerwicy zacznę dostawać.. Miałam na początku spodziewanej miesiączki non stop ochotę iść siusiu, przy tym miałam biały śluz. Aktualnie go nie mam ale strasznie mnie sutki pieką, a ja zostaną dotknięte to strasznie bolą. Może wyolbrzymiam ale mam non stop uczucie jakbym miała wymiotować, zrobiłam się bardziej senna i drażliwa.. Czy to możliwe że jestem w ciąży choć testy mówią nie? Niestety nie mialam możliwości zrobienia bety hcg, dopiero dziś wyplata wpływa na konto. Co o tym myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to ciaza

Testy mogą kłamać więc możesz być w ciąży, ja trzy mam kciuki aby tak było. Daj znać po wizycie u lekarza.

3

Niuska napisał/a:

Testy mogą kłamać więc możesz być w ciąży, ja trzy mam kciuki aby tak było. Daj znać po wizycie u lekarza.

Dam znać na pewno. Ale jeżeli wczorajszy test wyszedł negatywny to ginekolog cóż zobaczy? Chyba że tak jak mówisz, że test kłamie..

4

Testy mogły się pomylić, ale żeby 3 się pomyliły? Wytrzymaj do jutra i daj znać co powiedział ginekolog :-)

5

Nina_J napisał/a:

Testy mogły się pomylić, ale żeby 3 się pomyliły? Wytrzymaj do jutra i daj znać co powiedział ginekolog :-)

Pierwszy w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam rano (mógł niby nie wykryć), drugi po tygodniu popołudniu (tak, wiem. mój błąd) a co do trzeciego to sama się zastanawiam. Bo niby jakby była ciąża to powinien wykryć.. W sumie też naczytałam się że jest to możliwe, u mojej koleżanki w potwierdzonej ciąży przez ginekologa test nie wyszedł..

Nie wiem czy to ważne ale robiłam testy płytkowe najtańsze..

6

Niuska napisał/a:

Jeden test może się pomylić, ale nie trzy.
Nie jesteś w ciąży, Autorko.
Zapewne masz wahania hormonalne spowodowane problemami tarczycowymi.
Ale oczywiście to ginekologa warto pójść.

7

Ginekolog stwierdziła że to nie jest ciąża. Szkoda tylko że nie chciała poradzić co mam robić by zajsc..

8

Moze zmien ginekologa?  Jezeli chcesz miec dziecko warto jednak porobić badania.

Moze jeżeli znajdziesz ginekologa na NFZ to skierowanie na badania dostaniesz i nie bedziesz.musiala placic. Sa to jednak podstawowe badania.

9

aga2016 napisał/a:

Moze zmien ginekologa?  Jezeli chcesz miec dziecko warto jednak porobić badania.

Moze jeżeli znajdziesz ginekologa na NFZ to skierowanie na badania dostaniesz i nie bedziesz.musiala placic. Sa to jednak podstawowe badania.

Będę musiała to zrobić , chociaż dziwnie się zachowała bo ona przyjmuje w klinice leczaca bezpłodność.. Zwaliła winę na to że jest lato, temu się spóźnia.. Tylko że nawet nigdzie nie wyjechałam i nigdy aż tyle mi się nie spóźniał..

10

A prosiłaś o jakąkolwiek poradę w tej sprawie? Bo wiesz, skoro siedziałaś sobie cicho, to spodziewałaś się, że ona Cię zapyta: "Czy zechciałaby pani, abym doradziła jak zajść w ciążę?"

Jak masz jakieś wątpliwości, to zmień lekarza, powodzenia smile

11

Skoro się staracie a nie możesz zajść to trzeba badania zrobić no i ta panią zamienić na innego ginekologa.

12

Żabko, biały śluz jest naturalną wydzieliną, która występuje podczas tak zwanych dni "niepłodnych" (kwaśne środowisko, które eliminuje bakterie i plemniki). Pierwszy znak ciąży, to właśnie.. spóźniająca się miesiączka, ponieważ 90% objawów ciąży to objawy nadchodzącej miesiączki.

Myślę, że jednak warto popatrzeć w kalendarzyk i "strzelać" kilka dni przed owulacją, w czasie i po big_smile

13

Ile masz lat?

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czy to ciaza

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024