schemat podrywu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: schemat podrywu

Cześć,
mam pytanie.
Czy jeśli dziewczyna szuka chłopaka jak ma to pokazać w towarzystwie? Jak wychodzi ze znajomymi? I właśnie- powinna sama wychodzić? W  grupie znajomych? Tylko z koleżankami?
Jak to jest?
NIgdy nie wiem, powinna wychodzić na indywidualistkę? Na osobę koleżeńską z dużym gronem znajomych? Jak ma się pokazać?

Czy nie ważne z kim wychodzi facet i tak jak chce to ją poderwie? Czy jeśli wychodzi z większą grupą znajomych to automatycznie jest skreslana bo facet boi się do niej dojść?

Proszę o rady bo nie wiem z kim powinnam/mam wychodzić na miasto, na imprezy aby kogoś poznać?
Rok temu poznałam kogoś jako 'indywidualna jednostka' w nowej grupie znajomych.

Teraz mam coś takiego, że on mnie zna, nie udało się nam, każdy z nas ma grupę swoich znajomych, z którymi się trzyma. Raczej nie chciał nigdy poznać mojej grupy, oprócz mojej siostry.

Po prostu jak mam się reklamować? Na facebook też?
Robić sobie zdjęcia z dużą grupą znajomych? Samej,? Z koleżankami wychodzić?

To jest jakieś działanie psychologiczne, o którym ja nie wiem. Proszę o poradę. To samo tyczy się wyjść ze znajomymi. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: schemat podrywu

Raczej ciężko żeby facet do Ciebie podszedł, jak będzie widział że idziesz z grupką znajomych, może pomyśleć, że kolega to Twój chłopak, albo najzwyczajniej w świecie, nie będzie chciał przerywać Wam rozmowy.

3

ok to jak mam się zachowywać jak jestem ze znajomymi? wychodzić z 1 osoba? dwiema? jak to zrobić?

4

Nie ma schematu...

Wpadniesz komuś w oko, to przyjdzie i zagada jak będzie miał odwagę.

Możesz wyjść i z grupą znajomych i spotkać kogoś kto do Ciebie zagada, możesz chodzić sama i nikt się do Ciebie nie odezwie.

Chodzi o to, że jak Wasza grupa będzie prowadziło zajadłą konwersację, czy też Ty i Twoi koledzy będziecie dawać pozory, że coś Was łączy, to raczej nikt nie będzie Cię podrywał... przynajmniej nikt z wyczuciem i dobrze wychowany ;p

5

Tak jak ludzie nie są tacy sami tak nie ma jednego schematu. Ty nie dostosowuj się do schematu czy potencjalnego kandydata tylko bądź sobą, wtedy trafi Ci się najbardziej odpowiednia osoba.

6

Wiadomo że razem z koleżankami wyjdzie, w grupie raźniej bezpieczniej. Ale jak sama byś sobie przy barze siedziała, na pewno bardziej intrygująco, gwarantuje nalot napaleńców, zależy od miejsca jeszcze.
Kluby, kluby są łatwym miejscem poznania drugiej osoby, i jakby w naturze takich przybytków leży sprzyjanie interakcji damsko- męskiej, pisze bardziej  z własnych doświadczeń/obserwacji.
Osobiście nie lubię klubów, dużo błazenady, na parkiecie głównie.
Taki schemat w środku stoi średnio ładna odpicowana samica, nadrabia stylem jakoby w swojej prezencji zaznacza że dla samca zwycięscy będzie nagroda hehe.
Wokół tej samicy puszą się samce alfa, śmiesznie podrygując, tak nie ładnie i nie składnie, rzadko komu wychodzi, ale ładnym się wybacza ,najwyżej będzie że się wygłupiają i są sweet, przy czym samice w jakiś naturalny sposób poruszają jakby zgrabniej, na pewno lepiej, po chwili przyjrzenia się widać że laska miała performance przygotowany na parę minut ale jest otoczona i nie ma jak zejść i nerwowo zaczyna powtarzać pewne gesty i inne wodotryski. Ok , wokół niej pierścień samców alfa, za nimi tańczą ich gorsi koledzy, jakby do dupy samca alfa tańczyli sobie.
Gdzieś w koncie podryguje grupka samczyków skupiona na swoim wyuczonym tańcu i mimice, widać że po jakiś internetowych poradnikach, no ale skupieni na tyle że nie zwrócili uwagi że laska która otoczyli już dawno coś tam gdzieś tam w kiblu, no i że tańczą sami ze sobą. Generalnie żenada, ale właśnie dla tego łatwo, bo można być z deka żenującym, także już uproszczenie dla wielu ludzi, dla tego kluby sprzyjają interakcji.
Parę uwag, Osobiście odradzam podchodzenie do najładniejszej laski w klubie która tańczy sama i nikt nie podbija, ja po jakiejś przerwie w dawnych nawykach, rzuciłem się na takową jak jehowy na klamkę. Chwile po zalogowaniu jej u siebie w mieszkaniu miałem wjazd na chatę, chyba najgorsze co mnie w życiu spotkało, jak mi psycha nie siadła w tamtym momencie to umiejętnie łamany przez kolejne dni psycha pękła, generalnie dramat. także kluby nie dla mnie ale jest tam jakaś łatwość.
A i dla panów, najbardziej puszczalska laska i najłatwiejsza, nie jest wcale taka łatwa, o ile ona sama nie sprawia problemów, to już do jej du... ręki, trzeba pokonać stado napalonych samców, skuszonych wizją czegoś tam. W każdym bądź razie jest ich sporo i mogą próbować gryźć.
Także autorko: kluby ale nigdy nie idź do kluby sama . Sama to puby, jakieś takie lżejsze miejsca, tam warto udać się samej
Jak już ktoś podbije, to obowiązkowa musisz wtrącić gdzieś zaraz na początku rozmowy że masz chłopaka. Po co? nie wiem ale zawsze wszystkie macie chłopaka, a dalej... Mi się wydaje że to jakieś hasło że coś wam w psychice przestawia, że łatwiej wam później bajerzyć. Jak już oznajmisz że masz chłopaka to +2 do prezencji i możesz uderzać do zabawy, co dalej to ju z decydujesz wedle siebie i twojego poziomu desperacji.
To była cześć pierwsza :] poradnika

7

Kolejny Twój temat z serii: wszyscy i wszystko sprzysięgło się przeciw mnie: takiej miłej, dobrej i wrażliwej. Nie to co reszta świata... Wszyscy znają schemat podrywu i tylko z Tobą nie podzielili się tajemną wiedzą. Teraz na własną rękę zastanawiasz się jak użyć swoich instrumentów, tj. znajomych. Czy powinni być, czy nie? Czy stanąć w środku czy z boku? Czy brać koleżanki? I które? Wszystko w zestawie Barbie musi współgrać...

Gdzieś jest ta korbka poruszająca mechanizm współistnienia i współżycia z ludźmi w społeczeństwie, tylko jakoś tak zlokalizować jej nie możesz.

Wnoszę z tego postu, że nie skorzystałaś z wcześniejszych porad wybrania się na psychoterapię. Przyłączam się więc do poprzedników i gorąco polecam taką terapię.

8

viola.wu napisał/a:

(...)
Proszę o rady bo nie wiem z kim powinnam/mam wychodzić na miasto, na imprezy aby kogoś poznać?
Rok temu poznałam kogoś jako 'indywidualna jednostka' w nowej grupie znajomych.(...)

Zasadniczo nie ma znaczenia czy jesteś sama czy z kimś.

9

Dzięki. Teraz Viola już będzie wiedziała jak wyrywać laski na uczelni jako "indywidualna jednostka" big_smile

10

Zastanawiam się nad tym, po co zakładasz kolejny temat, po co prosisz o rady i pomoc, skoro wszystkie dotychczasowe wrzucasz do kosza. Niezależnie od tematu wątku, problem jest jeden. Ty jednak, z uporem godnym lepszej sprawy, zapalenie płuc chcesz wyleczyć używając jedynie chusteczek higienicznych.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024