Samotnosc - czy niektorzy sa na nia skazani? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Samotnosc - czy niektorzy sa na nia skazani?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Samotnosc - czy niektorzy sa na nia skazani?

witam wszystkich...

pisalam tu rozne watki bo mialam problemy z chlopakiem i chcialam jakos sobie z tym poradzic. otoz obecnie juz tego chlopaka nie mam. zostawil mnie, choc sama nie wiem do dzis o co mu dokladnie chodzilo (minelo pare tygodni). z jego strony zero odzewu, nawet ''przykro mi, ze tak wyszlo''. bylam zalamana bo byl wszystkim czego chcialam ale potem odnalazlam sie w tym wszytskich i doszlam do wniosku, ze nie potrzebuje go skoro odszedl. jakos stanelam na nogi. do czasu...

dzis oficjalnie wszystko mi sie zawalilo. wlasnie ukonczylam studia. mialam isc na moj bal z tamtym chlopakiem. zadecydowalam ze pojde sama razem ze znajomymi. przyjaciolka obiecala ze pojdzemy obie same, ze nie potrzebujemy facetow... potem wyszlo przypadkiem, ze zaprosila chlopaka w ktorym skrycie jest zakochana i ma historie... bylam o to wsciekla, moze az za bardzo, ale poczulam jakby mnie wystawila... jestem bardzo emocjonalna wiec wkurzylam sie strasznie o to, i pozarlam sie z nia konkretnie. mowiac krotko, stracilam przyjaciolke i na swoj wlasny bal, za ukonczenie studiow, nie ide.

czuje sie strasznie... mialam jeszcze inna przyjaciolke ale wyprowadzila sie z chlopakiem na drugi koniec kraju. nie odzywa sie, niby zajeta... mam jeszcze inna bliska kolezanke ale ona zawsze jest zajeta wiec trudno sie spotkac. kolezanek nie mam, zawsze uwazalam ze wole przyjaciolki, chociaz niewiele ale chociaz prawdziwe. teraz juz potracilam wszystko... dodam ze mam 22 lata i zycie powinno sie dla mnie zaczynac...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Samotnosc - czy niektorzy sa na nia skazani?

22 lata, powiem Ci, że masz jeszcze sporo czasu. Ja mam 33 - gdyby nie rodzina, byłoby bardzo kiepsko. Czasami są takie chwile, że w mojej głowie pojawia się pytanie z tematu Twojego wątku, lepiej jednak nie bawić się w takie myślowe podróże donikąd.
W moim przypadku moja samotność ma wiele przyczyn. Zlokalizujesz swoje, będziesz mogła je zwalczyć.

3

Zamiast komentarza:

Wojciech Eichelberger napisał/a:

Poczucie osamotnienia ma to do siebie, że samo się wzmacnia, trzeba bardzo na to uważać. Nie obrażać się na życie. To nie samotność jest tragedią, ale nasze przekonanie, że jesteśmy pokrzywdzeni przez los.

Antonio Peregrino napisał/a:

Nie bójmy się samotności. Czasem jest potrzebna. To okazja do spotkania się z kimś bardzo ważnym w naszym życiu - z samym sobą. Wtedy lepiej dostrzegamy prawdę o nas samych i o innych.

hej Brainless, dzieki za odpowiedz.

ja zdaje sobie sprawe dlaczego zostalam sama. za duzo wymagam od ludzi i zbyt glosno mowie o tym czego oczekuje. moze nie powinno sie tego robic?

a jaki jest Twoj powod?

5

czekoladowadiana napisał/a:

hej Brainless, dzieki za odpowiedz.

ja zdaje sobie sprawe dlaczego zostalam sama. za duzo wymagam od ludzi i zbyt glosno mowie o tym czego oczekuje. moze nie powinno sie tego robic?

a jaki jest Twoj powod?

Być może będę to musiał potwierdzić na spotkaniach z terapeutą, ale z badań, analiz i rozmów z innymi wynika, że idealizuję innych, ciągle się z nimi porównuję i spoglądam w przeszłość, jak to zawaliłem sobie życie. Do tego ciągle chciałbym być w  towarzystwie w centrum uwagi. Do tego nieśmiałość, niska samoocena. To tak na początek. Podobnie jak Ty jestem surowy w ocenie siebie i innych.

Na pewno samotność nie bierze się z naznaczenia. Wynika ona z samonapędzającej się spirali, w którą sami się pakujemy.
Dobrze też ktoś napomknął powyżej. Źle nam w naszej samotności, bo nie lubimy zbytnio naszego własnego towarzystwa. Choć u mnie nie zawsze to tak wygląda.

6

Jestem w podobnym wieku do ciebie (24 lata)i też nie mam koleżanek.. a faceta.. cóż nigdy nie miałam i mieć nie będę smile.

7

Autorko - Do końca nie rozumiem dlaczego tak bardzo zaczynasz sobie malować na czarno początek najlepszego okresu w życiu.
Faktycznie, nieciekawie wyszło, ale to nie świadczy o tym, że trzeba wszystko widzieć w mrocznych barwach

Jak chcesz porozmawiać to napisz do mnie priva -

8

Już nie przesadzajcie z tą samotnością wink
Samotność można,a nawet trzeba polubić,to hartuje charakter,trzeba to zaakceptować i nie uzależniać poczucia szczęścia od posiadania partnera,samochodu,pieniędzy...
Będzie to będzie,nie,to nie.W dodatku jeśli druga osoba odejdzie,to nie trzeba aż tak się tym przejmować,gdyż znamy zbyt dobrze ten stan.Tak strasznie się nudzicie,że macie czas rozmyślać o samotności ?

9 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2016-07-01 12:29:55)

theonlyone napisał/a:

Samotność można,a nawet trzeba polubić,to hartuje charakter,trzeba to zaakceptować i nie uzależniać poczucia szczęścia od posiadania partnera,samochodu,pieniędzy...
Będzie to będzie,nie,to nie.W dodatku jeśli druga osoba odejdzie,to nie trzeba aż tak się tym przejmować,gdyż znamy zbyt dobrze ten stan.Tak strasznie się nudzicie,że macie czas rozmyślać o samotności ?

Są tacy, którzy muszę mieć kogoś - ot po prostu

10

Lucyfer666 napisał/a:
theonlyone napisał/a:

Są tacy, którzy muszę mieć kogoś - ot po prostu

To zależy co kto sobie "wmówi"

11

theonlyone napisał/a:

Samotność bierze się nie tylko z braku partnera.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Samotnosc - czy niektorzy sa na nia skazani?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024