jiPOWRÓT DO POLSKI Z NIEMIEC - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » jiPOWRÓT DO POLSKI Z NIEMIEC

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez samjohnes (2016-06-26 17:45:43)

Temat: jiPOWRÓT DO POLSKI Z NIEMIEC

Kochane kobietki , wracam z moim synkiem do polski i mam parę pytań :
Mieszkam w de u mamy ( spółdzielnia Hafen )czy
- potrzebuje Vermieterbescheinigung by się wymeldowac?
- po wymeldowaniu familienkasse przestanie przesyłać kindergeld czy powinnam sama wysłać im pismo ze wyjeżdżam z kraju i jeśli tak to czy mogę zrobić to mailowo?
- czy wymeldowac musze się osobiście czy może zrobić to mama z pisemną zgodą i kopią dowodu osobistego

Z GÓRY BARDZO WAM DZIĘKUJĘ !

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jiPOWRÓT DO POLSKI Z NIEMIEC

1. Najlepiej przedzwonić do Burgeramtu
2. ? Z tego co wiem, Kindergeld dostaje się też, jak się jest w Polsce. Tak czy siak najlepiej przedzwonić do Familienkasse
3. Wydaje mi się, że trzeba złożyć podpis, ale nie jestem pewna. I znów, najlepiej przedzwonić do Burgeramtu.

3 Ostatnio edytowany przez Gosia1962 (2016-09-03 10:07:53)

Matko, dziewczyny, jaki Kindergeld w Polsce???? jej sie tam nie nalezy Kindergeld. Na polskie dzieci, ktore sie ucza (do 25 r.z.) dostaje Kindergeld tylko ojciec/matka, ktory legalnie pracuje w Niemczech. Jesli twoja mama pracuje w D, placi podatki, ty sie w PL uczysz, nie masz skonczonych 25 lat, to trzeba Familienkasse poinformowac. Na twoje dziecko nie masz w Polsce pobierac Kindergeld- jakim prawem? Wymeldowac moze cie mama, nie musisz byc tam osobicie.

Zyj Tu i Teraz.

4

jeśli ojciec pracuje w De, to ojciec dostaje Kindergeld na swoje dziecko. Matka może być tymczasem z dzieckiem w Polsce.
Założyłam, że ojciec jest w Niemczech, a tylko matka z dzieckiem wyjeżdża.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » jiPOWRÓT DO POLSKI Z NIEMIEC

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021