UK - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: UK

Witam. Mieszkam z chlopakiem w UK. Jestem w 7 miesiacu ciazy. jestem na self-employed. I tu pojawia sie pytanie. czy jesli mieszkam na pokoju u brata<3 dzieci i zona> ,starajac sie o macierzynskie lub o working tax moge zrobic to na ich adresie ? Mam na mysli czy nie narobie im klopotow. Czy im sie nie oberwie i nie wplynie to na benefity ktore pobieraja na dzieci i dom. Korzystamy z uslug ksiegowej,ktora powiedziala nam ze to absolutnie nie wplynie na nic bo working tax jest na osobe i macierzynskie ..ale ludzie mowia co innego. Zdania są podzielone,i nie wiem czy sluchac ksiegowej<ktora byc moze jest niedoinformowana> czy innych..nie chce narobic im problemow. A niestety jestesmy w takiej sytuacji ze z jednej wyplaty nie damy rady odlozyc zeby cos wynajac ,po drugie dziecko w drodze -tez wydatek..Nie chce sluchac rad typu ,,idz do pracy,a nie liczysz na benefity".,bo w ciazy mnie nikt nie przyjmie. Z gory dzieki !:)

2

Odp: UK

A na jakim adresie ty jesteś zameldowana? Tzn, gdzie przychodzą do Ciebie listy np z banku? Bo chyba masz konto?

Jeśli brat pobiera housing benefit, to na jego miejscu nie pozwoliłabym nikomu korzystać z tego adresu, a już na pewno nie w celu benefitów. On może mieć duże problemy, jeśli nie zgłosił, że ktoś u niego mieszka. Chyba, że ma swój dom, albo nie pobiera zasiłków, to wtedy spokojnie.

Spróbujcie może znaleźć dom dla siebie i starać się o dofinansowanie

3 Ostatnio edytowany przez sunshine22 (2016-06-25 21:49:47)

Konto w banku oczywiscie mam.Na ich adres przychodza listy, zgodzili sie . Znalezlibysmy dom dla siebie ale nie jestesmy teraz w stanie wynajac czegokolwiek.nie damy rady finansowo. niestety pobieraja hausing benefit i co tam jeszcze sie da..dziwne ,bo mowilismy ksiegowej ze pobieraja zasilki ale stwierdzila ze nie bedzie problemow..bo working tax credit i macierzynski jest na osobe ..tak to tlumaczyla i nie wie dlaczego ludzie mowia inaczej

4

Jeżeli dowiedzą się urzędnicy, że mieszkasz z Twoim Bratem i On tego faktu nie zgłosił, to może mieć nieprzyjemności.

A Tobie radzę zmienić księgową.

5

Dla dobra brata zaprzestałbym tego procederu....
Może mieć duże kłopoty...
co do księgowej - jak wyżej

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024