Pamiętacie taką reklamę "prawie... robi wielką różnicę".
Dzisiaj przejeżdżałam koło (prawie ) wesołego miasteczka... ale pogoda słaba, żadnych dzieci i te maszyny prawie jak z PRL...
Macie swoje typy "prawie jak..."
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » ...prawie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzisiaj przejeżdżałam koło (prawie ) wesołego miasteczka... ale pogoda słaba, żadnych dzieci i te maszyny prawie jak z PRL...
Dzisiaj przejeżdżałam koło (prawie) wesołego miasteczka... ale pogoda słaba, żadnych dzieci i te maszyny prawie jak z PRL...
Warszawa City. Prawie, jak Mannhattan.
Że też komuś przychodziło do głowy zburzenie PKiN, bo to "pomnik zniewolenia"?!
Toż to symbol, obok Starówki, naszej odrodzonej Stolicy. Porównywalny do znaczenia Wieży Eiffel'a w Paryżu. Swego czasu, równie kontrowersyjnej.
A z jaką budowlą kojarzony jest obecnie?
Bo Luwr i Wersal, to drugie i trzecie po niej, prawda?
Hm... Tyle że wydźwięk tego sformułowania w tamtej reklamie był bardzo ironiczny.
No i fakt... Warszawa prawie jak Manhattan. Ale jednak to nie to samo, oj nie to samo
... ja mieszkam bardziej na wschód, ale ten w-wski Manhattan od strony Woli (np. widok od ronda Daszyńskiego), czy z Filtrów fajnie wygląda. W Polsce ludzie nie zwracają uwagi na panoramę, a to całkiem sympatyczny obrazek.
Nie byłam na Manhattanie, mogę się wypowiadać tylko o W-wie.
Hm... Tyle że wydźwięk tego sformułowania w tamtej reklamie był bardzo ironiczny.
No i fakt... Warszawa prawie jak Manhattan. Ale jednak to nie to samo, oj nie to samo
Dlatego, to moje "prawie" jest w podobnym tonie, choć panorama Warszawy z wieżowcami w tle i górującym wciąż nad nimi Pałacem, bardzo mi się podoba.
Jest więcej miejsca między nimi.
... ja mieszkam bardziej na wschód, ale ten w-wski Manhattan od strony Woli (np. widok od ronda Daszyńskiego), czy z Filtrów fajnie wygląda. W Polsce ludzie nie zwracają uwagi na panoramę, a to całkiem sympatyczny obrazek.
Nie byłam na Manhattanie, mogę się wypowiadać tylko o W-wie.
Ja też nie byłem na Manhattanie, czy gdziekolwiek indziej w USA. Ale wystarczy, że jest to najbardziej znany widok w historii popkultury.
och, to mam przykład teraz prawie zrozumiałam przesłanie z pierwszego postu Excopa
U mnie będzie bez ironii .
W moim mieście mamy piękny, rozległy zalew, który nie tylko cieszy oczy, jest doskonałym miejscem odpoczynku, chętnie odwiedzanym przez amatorów sportów wodnych, w tym żeglarzy, ale też stanowi prawdziwy raj dla wędkarzy - pływają w nim rekordowo wielkie ryby. Patrząc na zalew z lotu ptaka można odnieść wrażenie, że jesteśmy w zupełnie innej części kraju, spotkałam się już nawet z nazwą "Nasze Mazury", czyli w nawiązaniu do tematu napiszę: prawie jak... Mazury .
Za to miejski smog ciśnie na usta określenie prawie jak... Japonia .
Jak już jesteśmy przed PKiN to jest tam plac... prawie jak parking
"Prawie jak husky."
Rzaz, jeden jedyny raz kupiliśmy psa z "hodowli". Najmłodsza córka stała się nagle znawcą zakupionej rasy. Gdy zauważyła pieska na przypadkowej posesji powiedziała: "Jaki piękny! Prawie jak husky!"
Była pod wpływem naszego zwierzaka, który nie był ani haszczakiem, ani malamutem. Był piękny. Dostojny i niezależny. Ale rasy reprezentował dwie. Był prawie jak malamutem i prawie jak husky.
och, to mam przykład teraz
prawie zrozumiałam przesłanie z pierwszego postu Excopa
Nie udało Ci się, Iceni, bo z pewnością zrozumiałaś, jak Cię znam.
No, to jeszcze jedno... prawie.
Lata temu, bodajże w 1987 r., w nocy, patrolując wielkim Starem 266 miejscowości wokół Jeleniej Góry, w pobliżu Szklarskiej Poręby , "odpolicyjnionych" z powodu potrzeby zabezpieczenia wizyty Jana Pawła II, wraz z moim podwładnym z ROMO (ciekawe, kto rozszyfruje ten skrót?) udaliśmy się pod wodospad Szklarki.
Ciemno, jak wiadomo gdzie, wąska dróżka i las.
Było to głupie i nieodpowiedzialne, ale chciałem choć usłyszeć szum spadającej z wysoka wody tworu, którego dotąd nie widziałem. I choć niewyraźnie, także zobaczyłem.
Jednym słowem, prawie, jak Niagara.
Rezerwowe Oddziały Milicji Obywatelskiej?
Czy prawie mnie się udało?
ROMO (ciekawe, kto rozszyfruje ten skrót?)
Sięgając do niejawnych zasobów historycznych natrafiłem na następujące informacje:
MO - Mogą Okraść
ORMO - Oni Rzeczywiście Mogą Okraść
ZOMO - Zanim Okradną Mordę Obiją
ROMO - skrót nie posiada rozwinięcia
Excop napisał/a:ROMO (ciekawe, kto rozszyfruje ten skrót?)
Sięgając do niejawnych zasobów historycznych natrafiłem na następujące informacje:
MO - Mogą Okraść
rzeczywiście lepiej nie demaskować Excopa
Rezerwowe Oddziały Milicji Obywatelskiej?
Czy prawie mnie się udało?
Witaj, Majko!
Dokładnie, nie tylko prawie.
Excop napisał/a:ROMO (ciekawe, kto rozszyfruje ten skrót?)
MO - Mogą Okraść
Według mojego rozeznania, Emde, to:
MO - mogą obić,
ORMO - oni również mogą obić,
ZOMO - zwłaszcza oni mogą obić.
ROMO rzeczywiście nie ma odnośnika w "rozwinięciu" skrótu, bo to jedyna w sumie formacja, która nie była ochotnicza, a z mobilizacji i przydziału.
Tu także może więc wystąpić "prawie". Prawie, jak...kupa niezadowolonych gości, którym dano pałki, tarcze i kaski z ochraniaczem na kark.
rzeczywiście lepiej nie demaskować Excopa
Ci, co wiedzieć chcieli, wiedzą od zawsze, Averyl.
Mam nadzieję, że Cię nie uraziłem, Ex.
Mam nadzieję, że Cię nie uraziłem, Ex.
W żadnym wypadku, Emde.
Inteligentych ludzi cechuje to, że potrafią śmiać się z samych siebie.
Kawały o mili -, czy policjantach są jednymi z moich ulubionych.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » ...prawie
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024