Zwiazek na odległość i rozdzierajacy ból - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zwiazek na odległość i rozdzierajacy ból

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Zwiazek na odległość i rozdzierajacy ból

Napewno wiele było tu tematów o miłosnym bólu, żaden jednak zdaje sie nie był moim, szukam odpowiedzi bo czuje się zagubiona, prosze o radę

Mam 30 lat, cztery lata temu poznałam mężczyznę swojego zycia który pomógł mi zapomnieć o bólu samotnego serca. Przez caly ten czas byłam szczęśliwa, ten związek dodawał mi sieł do życia i działania. Zdarzały sie oczywiście problemy ale zawsze potrafiliśmy je rozwiązać z uśmiechem na ustach. w tej chwili jednak coś sie zmieniło..., nasza kłotnia - mam wrażenie ze nie będzie rozwiązana i nie moge się opędzić od uczucia że to koniec...
Kocham go całym sercem, chociaż związek z nim nie należy do najprostszych. Jest marynarzem, czesto go nie ma. Za kazdym razem kiedy wyjeżdża czuje strach i ból ale czekam bo jak nie czekać na ukochaną osobę...
Napisał mi ostatnio ze chyba juz mnie nie kocha, ze czuje jakby z każdym dniem jego miłość wygasała, potem stwierdził ze żartuje, ze była to jedynie terapia szokowa żebym sie odezwała. Mimo to nie dawało mi to spokoju, kilka krotnie spytałam czy mnie kocha ponieważ nie odpowiadał na to pytanie, ostatecznie sie wkurzył i kazał mi nie truć, wtedy i mnie poniosło kazałam mu odezwać sie kiedy przejdą mu te głupie wybryki... Nie odezwał się, po dniach napisałam ja bo pomyślałam ze to moja wina, za bardzo marudzę, nei potrzebnie drążyłam temat, przeprosiłam- napisałam że jest dla mnie zbyyt ważny zebym sie unosiła dumą. Nie odpisał- napisąłam jeszcze zeby napisał o co chodzi i co ma to znaczyć- nic.

Stoję teraz w obliczu katastrofy, bo gdyby mnie zostawił nigdy bym się z tego nei podniosła. Niektrzy z was powiedza ze czas leczy rany i mzoe poznam jeszce kogoś, ale ja nie chce i nie wiem jak mogłabym być z kims innym, komuś innemu zaufać.

W wieku trzydziestu lat, mimo licznych przeczen niema sie tez zbyt wielu perspektyw, a Ci wszysccy single którzy udaja ze dobrze sie bawia, wiecznie cdza na imprezy itd tak naprawde płacza w zaciszu domowym

Nie wiem co o tym mysleć, moze postronny obserwator mi cos neicospowie czego nei zauwazam, czy jest cszansa na dobre zakoonczenie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zwiazek na odległość i rozdzierajacy ból

Na pewno nie możesz już do Niego pisać.
Musisz poczekać na Jego wiadomość.

3

teoretycznie to wiem, i wczesniej tez byłam zdecydowana nic nie pisac, wkurzona ale to strasznie trudne jak sie traci grunt pod nogami

4

Niepotrzebnie go przepraszałaś. Nikt poważny nie żartuje z uczuć, potem mówi, żebyś nie truła. On Cię nie szanuje, miłości z jego strony nie wyczuwam. Wiem, że to przykre, ale wydaje mi się, że on jest z Tobą dla wygody. Bo ktoś na niego czeka, bo ma do kogo wracać. Wygodniś.

Nie pozwól się tak traktować. Mając 30+ naprawdę można kogoś znaleźć. Najgorsze co możesz zrobić to z nim zostać w obawie przed samotnością. To bez sensu. Ciągle nie będziesz szczęśliwa z kimś takim. Lepiej się rozstać i nie załamywać. Daj spokój. Nie po takich rzeczach się ludzie zbierają, nawet nie mów, że się nie pozbierasz. POZBIERASZ. Tylko odrzucasz od siebie myśl i Twoja samoocena leży, właśnie przez niego. I to nadal będzie się pogarszać jeśli z nim będziesz. Mówię Ci, że lepiej poznać kogoś nowego, niż uwiązać się kogoś takiego jak on. Wydaje mi się, że jesteś w tym momencie słaba psychicznie, zakochana i zrobiłabyś dla niego wszystko, nawet jakby Cię poniżał jeszcze bardziej. Nie pozwól na to! Miej swoją godność, szacunek. On go do Ciebie nie ma. Nie tak powinien zachowywać się facet, z którym planujesz przyszłość. Nie, nie i jeszcze raz nie.

Masz o wiele lepsze perspektywy na życie, ale tylko wtedy będą dostępne, kiedy się od niego uwolnisz.

5

Proszę, nie mnóż identycznych wątków. Skup się na dyskusji w tym temacie. Zapoznaj sie z regulaminem forum

6

Wszystko to brzmi tak rozsadnie, tylko w tej chwili niestety czuje kompletna pustkę i co gorsza brak perspektyw, czuje sie babcia w wieku 60 lat , nieatrakcyjna i głupią
Brak szacunku - wygodnictwo? wiele razy sie nad tym zastanwiałam, ale nigdy nie było tak jak teraz... On tez potrafił mnie przeprosić, nie raz, zapewniał ze kocha. Planowaliśmy wspólna przyszłość, wydawał sie taki rozsadny i dojrzały
Jest impulsywny, i jak mówi jego mama, czesc z tego co mówi trzeba przesiac wielkimm sitem Tyle ze tym razem, nie czuje zeby zartował

7

wybacz - moderatorze

8

Rzeczywiście nie kocha, a Twoje uniesienie wykorzystał jako wygodną drogę wyjścia.

Nie ma co rozdzierać szat,, bo on nie jest jedyną miłością, na całe życie, ponad wszystko i bla bla bla. Sama sobie to wmawiasz, bo tak bardzo boisz się samotności, choćby tymczasowej.
30 lat i brak perspektyw, właściwie dla Ciebie koniec życia? Nie rozśmieszaj mnie. Na laskę i kocyk przy piecyku przyjdzie jeszcze czas. Otrząśnij się i spójrz trzeźwo na to co on zrobił: odszedł i to koniec. Teraz czas na akceptację tego, bo nikt do miłości zmusić nie może. Nie pogrążaj się i nie błagaj o powrót, bo przez to tylko stracisz szacunek do siebie.
Spotka Cię jeszcze wiele dobrego w życiu. Trzeba tylko sobie na to pozwolić i skończyć z tym desperackim myśleniem, że życie się dla Ciebie kończy.

9

Nie prosze o powrót, a jesli rzeczywiście to koniec to chce żeby miał odwagę cywilna powiedzieć mi to wprost.

Moje zachowanie jest żałosne- faktycznie. Generalnie sama wysmiałabym takie poczynania, ale kiedy cz lowiek znajduje sie w takiej sytuacji, nie mysli logicznie

10

czy mozna tak po prostu przestac kogos kochac?

11

poganka30 napisał/a:

Nie prosze o powrót, a jesli rzeczywiście to koniec to chce żeby miał odwagę cywilna powiedzieć mi to wprost.

Moje zachowanie jest żałosne- faktycznie. Generalnie sama wysmiałabym takie poczynania, ale kiedy cz lowiek znajduje sie w takiej sytuacji, nie mysli logicznie

No to zacznij myśleć logicznie, bo o to nietrudno.
Czemu miałby jasno powiedzieć Ci, że to koniec. Widać z całej tej sytuacji, że jest raczej oportunistą. Przez jakiś czas był z Tobą z braku innej opcji i całkiem dobrze mu się wiodło. Jeżeli powiedziałby jasno, że to koniec, to spaliłby za sobą mosty. Jeżeli nie powie, to Ty pozostaniesz w zawieszeniu, będziesz nadal miała nadzieję, którą być może on wykorzysta. Teraz ma czas na przemyślenia: czy lepiej jest mu bez Ciebie, czy może uda się znaleźć szybko jakąś nową miłość. Jeżeli okaże się, że tak samo jak Ty boi się samotności (nie mylić z prawdziwą miłością), to być może będzie chciał skorzystać z niespalonych mostów i odezwie się... Tylko, czy takie bytowanie ze sobą z braku opcji jest tym, czego naprawdę chcesz w życiu?

12 Ostatnio edytowany przez Zorija (2016-05-07 17:50:33)

czy mozna tak po prostu przestac kogos kochac?

Tak, można.

I nie - nie można tongue

Czytaj - tak, on mógł przestać Cię kochać z dnia na dzień (przynajmniej tak to wygląda, bo faktycznie być może nie kochał Cię wcale).
- nie, Ty nie przestaniesz kochać go tak po prostu. Tym bardziej, że zostałaś porzucona - wtedy to działa na innej zasadzie. Ale dasz radę, przepracujesz to i wyjdziesz z tego silniejsza. Powodzenia.

13

Nie bez powodu mówi się, że miłość jest ślepa i bywa, że oślepia i ogłupia. Nie da się od tak odkochać, ale trochę to potrwa, a w tym przypadku uważam, że to będzie najlepsze rozwiązanie. Wiem, że ciężko Ci myśleć racjonalnie bo kochasz i chcesz być szczęśliwa. Natomiast nie będziesz czuła się kochana i szczęśliwa z nim. Zerwanie przez sms jest słabe więc może na razie się nie odzywaj, a jak on napisze/zadzwoni to powiedz, że chcesz sobie przemyśleć waszą relację. Nie daj się tylko zwieść przez bajeczki, które może Ci opowiadać, bo chce mieć do kogo wrócić.

14

Czytam te wszytkie komentarze- i myśle sobie To nie ON

Kiedy mówi sie o problemie, opisuje z czego sie składa uwypuklają sie z reguły jedynie negatywne cechy
Nie chce zgrywać ofiary maltretowanej psychicznie przez lata, bo tak nie było a on tez nie zawsze se tak zachowywał, zachował sie tak teraz i teraz jest problem..Przez tak długi czas byłąm z nim szczesliwa, trudno nagle przekreślić cztery lata i zaczac od nowa, ufac od nowa...

Faktycznie boje sie samotności, to moja fobia, samotne przepłakane wieczory, szukanie sobie zajecia i wieczne "udawanie" ze jest sie szcesliwym, ale nie dlatego nie chce sie roztać.

Kocham Go i długo wierzyłam ze on mnie też z czegos takiego nie rezygnuje sie łatwo

15

Przecież w sumie jesteś tu gdzie mieszkasz sama. Jego ciągle nie ma bo jest marynarzem, taki zawód. Nie traktuje się ukochanej w sposób, w jaki on Cię potraktował. Weź to sobie do serca. Wiadomo, że nie jest łatwo skreślić wspólne lata, ale będzie Ci trudniej skreślić np. 6 lat mimo, że będziesz nieszczęśliwa.

16

Racja - i tak jestem ciągle sama
Racja- musze to wszytko przemyslec

17

Z pewnością jest Ci trudno, i ze względu na rozstanie i sposób, w jaki się ono odbyło. Zamknięcie czteroletniego związku musi chwilę potrwać. Daj sobie czas. I bądź dla siebie łagodna i troskliwa.
Najbardziej niepokojący jest jednak Twój strach przed samotnością. Warto popracować nad tym tematem. To nie może być komfortowe zawsze bać się zostania samej.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zwiazek na odległość i rozdzierajacy ból

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024