Wymiana partnerów , Wasze doświadczenia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Wymiana partnerów , Wasze doświadczenia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

1

Temat: Wymiana partnerów , Wasze doświadczenia

Witam
Zdarzyło się nam kilka razy razy z moim partnerem bawić się w wymianę (w seks 2+2) ale w jednym pokoju (na jednym łóżku). Od pewnego czasu myślimy aby spróbowac seksu z wymiana ale zupełnie w innych pokojach (Wyobraźnia) Czy miałyście takie doświadczenia i jakie są Wasze opinie i ew. porównanie wymiany w jednym i oddzielnych pokojach. Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wymiana partnerów , Wasze doświadczenia

Ja nie przeprowadzalam takich doswiadczen. Wogole jak mozna pozwolic na to zeby ktos uprawial sex z osoba ktora kochasz albo na odwrot.

3

COCACOLA20 napisał/a:

Ja nie przeprowadzalam takich doswiadczen. Wogole jak mozna pozwolic na to zeby ktos uprawial sex z osoba ktora kochasz albo na odwrot.

Uważaj bo zaraz zjadą ciebie że niepotrzebnie piszesz swoje przemyślenia tutaj. Ale dobrze myślisz, jeżeli kogoś kochamy naprawde chcemy być tylko my i nikt więcej. Chcemy urozmaicać życie seksualne ale we DWÓJKE. Jeżeli dochodzi do "wymiany" to zadajmy sobie pytanie tak naprawde na czym się ten związek opiera. Na samej przejemności? Na układach? Napewno nie na czystej miłości. Ale są różne dewiacje i fetysze, są też panowie których kręci jak ktoś inny obraca ich żone a oni się przyglądają.

4

Ja uważam podobnie, no ale jeśli wszystkim stronom tego układu to odpowiada to co mi do tego. Dla mnie osobiście to obrzydliwe.

5

Małpa69 napisał/a:

Ja uważam podobnie, no ale jeśli wszystkim stronom tego układu to odpowiada to co mi do tego. Dla mnie osobiście to obrzydliwe.

O co się stało że pierwszy raz sie ze mną zgodziłaś smile Uważaj bo jeszcze posądzą ciebie że reprezentujesz przestarzałe wzorce związku i jesteś z ciemnogrodu tak jak mnie tongue

6

W jakimś sensie pewnie jestem owym ciemnogrodem wink To że nie oczekuję od partnera że będzie prawiczkiem, ani nie czekałam z seksem do ślubu, nie znaczy że odpowiada mi coś tak obrzydliwego jak to co napisał autor tego tematu, nie jestem wierząca (a może i jestem, ale nie uznaje kościoła) i pewne rzeczy nie mają dla mnie tak dużego znaczenia jak dla Ciebie, ale tak czy siak, nie wyobrażam sobie że miałabym wymieniać się swoim mężem którego przecież bardzo kocham, dla mnie ja jestem tylko dla niego, a on tylko dla mnie, w jego opinii to również tak wygląda.

Wbrew pozorom Ravenn, jestem człowiekiem dość wysokiej moralności i tym właśnie ciemnogrodem i człowiekiem który z tegoż powodu odstaje od reszty, jednocześnie nie wcinam się innym do życia niech robią co chcą, jeśli przy tym nikogo nie krzywdzą.

7

fact4 napisał/a:

Witam
Zdarzyło się nam kilka razy razy z moim partnerem bawić się w wymianę (w seks 2+2) ale w jednym pokoju (na jednym łóżku).

No to macie wielkie łóżko bo 4 dorosłe osoby w ruchu trochę miejsca zajmują.

Od pewnego czasu myślimy aby spróbowac seksu z wymiana ale zupełnie w innych pokojach (Wyobraźnia)

Dla pobudzenia wyobraźni chyba lepiej, żeby jednak parka była na strychu a druga w piwnicy. Pokoje jakoś tak burdelowato mi się kojarzą.

Czy miałyście takie doświadczenia i jakie są Wasze opinie i ew. porównanie wymiany w jednym i oddzielnych pokojach. Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi...

Te pokoje to chyba jakiś fetysz?

8

fact4 napisał/a:

Witam
Zdarzyło się nam kilka razy razy z moim partnerem bawić się w wymianę (w seks 2+2) ale w jednym pokoju (na jednym łóżku). Od pewnego czasu myślimy aby spróbowac seksu z wymiana ale zupełnie w innych pokojach (Wyobraźnia) Czy miałyście takie doświadczenia i jakie są Wasze opinie i ew. porównanie wymiany w jednym i oddzielnych pokojach. Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi...

Autorka prosi o opinię w temacie - czy wymiana partnerów w oddzielnych pomieszczeniach - czyli bez możliwości podglądania tego, co robi z inną kobietą nasz partner jest według osób zarejestrowanych na tym forum atrakcyjna. Nie zauważyłam nigdzie prośby o ocenę moralną preferencji seksualnej autorki - wnoszę, że o nią nie prosiła, dlatego nie rozumiem, jak w temacie o seksualności można uznać cokolwiek za obrzydliwe.

Dla jednego obrzydliwy będzie anal, dla innych elementy sado-maso, wiązania i zabawy z igłami i lekki ból - różni ludzi, różne preferencję.

Co do wątku fact4 - wymiana w jednym pokoju - zwłaszcza dla osoby biseksualnej - moim zdaniem świetna rozrywka, myślę, że mocno pobudzająca i motywująca - do pracy nad własnym ciałem, obserwacji partnerki, mężczyzny - reakcji seksualnych.

Przy osobnych pomieszczeniach - hmm..myślę, że nie ma takiej interakcji i raczej nie zdecydowałabym się na takie rozwiązanie, wiec nie umiem przedstawić zdania.

9

Mamy prawo wyrażać swoją opinię o ile jest ona związana z tematem wątku, a jest smile

10

Małpa69 napisał/a:

Mamy prawo wyrażać swoją opinię o ile jest ona związana z tematem wątku, a jest smile

Seks jest doświadczeniem fizycznym, ciężko debatować o tym czułaś się/czułeś się przy pierwszym razie - skoro jest on jeszcze przed Tobą. Są pewnikiem na forum osoby, dla których połknięcie spermy zakrawa o obrzydliwość czy głęboka penetracja kojarzy się jedynie z niesmakiem. A jeśli autorce i jej partnerowi odpowiadają takie erotyczne eksperymenty - ocena moralna jest moim zdaniem zbędna. A takiego rodzaju wytykanie wręcz określania preferencji mianem dewiacji - może doprowadzić do znacznego zmniejszenia liczby wątku - z obawy na odpowiedzi - zamiast wymiany doświadczeń - a o to prosiła autorka - to zdania osób, jakie sytuacji nie znają empirycznie, bo nawet w wyobraźni wywołuje to u nich dreszcz.

A fast4 - ja mam jeszcze pytanie, czy w przypadku Twoim i partnera określaliście wcześniej przed spotkaniem z drugą parą, jakie pozycje i jaki rodzaj seksu będziecie uprawiać?

11

supremacjazla napisał/a:

jakie sytuacji nie znają empirycznie, bo nawet w wyobraźni wywołuje to u nich dreszcz.

To zdanie to chyba patrząc w lustro pisałeś.

12

Czym innym jest połknąć spermę SWOJEGO partnera, a czym innym seks z kimś innym, to jest moralnie obrzydliwe, m prawo do takiej opinii, przy czym jak pisałam wyżej, jeśli wszystkim stronom to odpowiada, to niech robią co chcą, jak to się mówi nie mój cyrk nie moje małpy.

13

Nie zgodził bym się aby inny facet bzykał moją kobietę ani nie chciał bym by ona widziała jak ja to robię z inną.

14

Szczerze mówiąc to mnie mdli na samą myśl że mogłabym uprawiać seks z innym facetem niż mój mąż, choćby nie wiem jak przystojnym.

15

Il Condottiero napisał/a:
supremacjazla napisał/a:

jakie sytuacji nie znają empirycznie, bo nawet w wyobraźni wywołuje to u nich dreszcz.

To zdanie to chyba patrząc w lustro pisałeś.

Nie patrzyłam w lustro pisząc to zdanie, ale następnym razem dostosuję się do Twojej sugestii big_smile

Co do reszty wypowiedzi, reagując na powyższe posty.
Nie mdli mnie perspektywa oglądania mojego partnera w łóżku z inną kobietą. Nie mam odruchu wymiotnego na myśl o takiego rodzaju wymianach czy otwartej relacji, jeśli dwie osoby się zgadzają na takie zasady w ich związku.

16 Ostatnio edytowany przez Gary (2016-05-04 12:45:37)

fact4 chyba ma taką fantazję i chciał tutaj ludzi pobudzić do wyjścia ze swoimi przygodami.

Swingersi  tak robią i na blogach opisują tego typu zabawy. Nie w nich sensacji, ale faktycznie to inny świat. Oni też mają swoje granice, których przekroczenie to zdrada.

W mojej opinii jeśli już uprawiać seks z kim innym, to w taki sposób, aby druga nasza połówka z tego tytułu nie cierpiała. Wolałbym nie patrzeć jak żona uprawia seks z innym, lepiej gdyby to było bez mojej wiedzy. Być albo nie być wiernym -- kwestia wyboru. Wyboru jak uprawiać czy nie uprawiać seksu przed ślubem.... albo czy tkwić w związku bez seksu, czy zerwać ten związek.

da.vinci dobrze napisał -- lepiej nie widzieć.

17

Gary napisał/a:

da.vinci dobrze napisał -- lepiej nie widzieć.

Tylko, że tu się właśnie o widzenie rozchodzi. Paradoksalnie bez tego "widzenia" to klasyczny skok w bok wychodzi. Nie będę się w technikalia i szczegóły wdawał ale właśnie "widzenie" ma znaczenie x krotnie większe niż "mechanika". Fakt, my nie przekraczamy magicznej liczby 3 bo to optimum dla zachowania kameralnej atmosfery. Jednak na moje oko to z tego pierwotnego postu wynika większa fascynacja "pomieszczeniami" niż samą "ideą".

18

Uważam, że jeżeli obie strony akceptują takie zabawy, nikt nie jest w jakikolwiek sposób przymuszany i krzywdzony to wszystko jest OK. Gdybym ja był singlem w wolnym związku to z pewnością chętnie bym skorzystał z takich atrakcji chadzając do klubów z jakąś zaprzyjaźnioną singielką, niemniej będąc w stałym związku nie wyobrażam sobie jednak takich sytuacji, choć podobno nigdy nie można mówić nigdy smile

19

Moja kumpela bardzo sobie chwali takie zabawy - mają z chłopakiem zaprzyjaźnioną parkę i od czasu do czasu się zamieniają. Raz byli nawet w różnych hotelach znajdujących się niedaleko siebie, podobno bardzo ich to podkręciło.

Ja słuchałam tego z przerażeniem big_smile

Myśl, że mój chłop miałby dotykać inną kobietę... albo że miałby świadomość, że uprawiam seks z innym... bleh.

Podziwiam wytrzymałość psychiczną, serio. Ja bym dostała padaczki z nerwów chyba tongue

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Wymiana partnerów , Wasze doświadczenia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024