Weselne pożyczanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Weselne pożyczanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Weselne pożyczanie

Nie spodziewałam się, że zdecyduję się na Waszą pomoc, niemniej sytuacja okazała się na tyle kuriozalna, że tylko obiektywne spojrzenie może mi ją oświetlić z innych perspektyw.

Studiowałam na uczelni technicznej typowo męski kierunek, co spowodowało, że mam wielu świetnych kolegów z tego okresu życia. Zawsze byłam osobą towarzyską, niedawno z racji propozycji pracy zmuszona byłam przeprowadzić się z Warszawy do Krakowa. Nie ukrywam, lekka społeczna banicja - całkowicie obce miasto, właściwie brak znajomych - ale wiadomo propozycja na tyle ciekawa, że zdecydowałam się zmienić miejsce zamieszkania.

Tak się złożyło, że poznałam tu chłopaka. Ta znajomość znacznie ograniczyła moje częste kursowanie do Warszawy w każdy wolny weekend. Jesteśmy parą dość krótko, oboje jesteśmy liberalnymi osobami choć już po ćwierćwieczu.

Mój świetny kontakt z kolegami - właściwie ze względu na charakter mojej pracy i wcześniej studia - zawsze miałam w większości kumpli. Zostałam zaproszona przez kilku z nich na wesela. Mój chłopak niby nie ma nic przeciwko, ale ilość tych propozycji znacznie ograniczy nasze możliwości czasowe. 6 wesel od czerwca do sierpnia - Częstochowa, Kielce, Kraków, Warszawa, Lublin.

To zdecydowanie świetni koledzy, niejednokrotnie oni ratowali mnie i towarzyszyli mi na imprezach rodzinnych.
Mój chłopak mówi, że odczuwa lekki dyskomfort związku z tą sytuacją, ale nie chce mnie w żadnym razie ograniczyć, a do braku zaufania nie ma jakichkolwiek powodów.

Ja w tej całej sytuacji czuję się troszkę jak taki Piotruś Pań:) Bardzo mi zależy, abyście oceniły opisaną sytuację z Waszej perspektywy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Weselne pożyczanie

Nie rozumiem co tu jest do oceniania i w czym tkwi problem. I o co chodzi z tytułem też:P

Kwestia czego Ty chcesz. Masz zielone światło od chłopaka, który może w głębi duszy liczy na to że jednak zmienisz zdanie co do wyjazdów - nie wiem na ile jesteście ze sobą zżyci i na jakim etapie jest ta relacja. Jeśli bardzo Ci zależy żeby jechać na te wesela - to jedź.

4

Precyzując:

Temat - weselne pożyczanie - bo na nic bardziej odpowiedniego nie wpadłam, a takie odnoszę wrażenie, że w takiej sytuacji troszkę taka ze mnie wypożyczana panna na tego rodzaju imprezy.

Problem - chłopak jest w porządku, może odrobinę zbyt poważny - nie traktuję tej relacji na tym etapie jak związek rokujący długoterminową przyszłość, ale i tego nie wykluczam - a zwyczajnie nie chce mu zrobić krzywdy - a wiem, że przy rozmowie ze mną nawet w przypadku braku akceptacji sytuacji ograniczenie mojej swobody nie wchodzi w grę.

5

A ci twoi koledzy wiedzą, że masz chłopaka? Może mają inne opcje i przynajmniej niektórzy mogli by znaleźć inna osobę do towarzystwa?

6

Dwóch z nich ma nawet dziewczyny, ale sytuacje są dość nietypowe.
Kraków - kolega bezpośrednio po weselu - o 3.00 ma wylot z Krakowa - zaplanowana z dłuższym wyprzedzeniem konferencja. Stąd jego prośba o moją obecność na weselu. Sam mieszka w Warszawie - wcześniej w okresie studiów był przez 4 lata moim współlokatorem - znamy się świetnie, podobnie z jego dziewczyną. Czemu ona nie może się pojawić? Powód prosty - 4 godziny drogi autem, aby pobawić się na weselu kilka godzin a później samej wracać do Wawy, bo jej partner będzie wtedy w samolocie - jak dla mnie w pełni zrozumiałe zachowanie.

Co do reszty? Częstochowa - wesele kumpla ze studiów, stara ekipa - chętnie bym się z nimi pobawiła i ich zobaczyła po tych kilku latach - nie ukrywam. A inni - znam ich długo i jak już wspomniałam ciężko im się nie zrewanżować za towarzystwo na podobnych imprezach przez poprzedni okres czasu.

Czy wiedzą, że mam chłopaka - tak, ale mają świadomość, ze ja będąc w relacji nigdy nie preferuje polityki zespawania piętami - pewnie stąd ich brak krępacji w propozycjach.

supremacjazla napisał/a:

Precyzując:

Temat - weselne pożyczanie - bo na nic bardziej odpowiedniego nie wpadłam, a takie odnoszę wrażenie, że w takiej sytuacji troszkę taka ze mnie wypożyczana panna na tego rodzaju imprezy.

W tym przypadku to sama się dajesz ''pożyczać''. Sama na to wyrażasz zgodę.

Widzę, że jesteś zżyta z ekipą i rozumiem to. Rozumiem też że nie jesteś pewna, czy to zachowanie może jakoś dotkliwie zranić Twojego chłopaka. Przemyśl czego by Ci było bardziej szkoda - spotkania z przyjaciółmi, czy weekendów z chłopakiem.

8

supremacjazla napisał/a:

Dwóch z nich ma nawet dziewczyny, ale sytuacje są dość nietypowe.
Kraków - kolega bezpośrednio po weselu - o 3.00 ma wylot z Krakowa - zaplanowana z dłuższym wyprzedzeniem konferencja. Stąd jego prośba o moją obecność na weselu. Sam mieszka w Warszawie - wcześniej w okresie studiów był przez 4 lata moim współlokatorem - znamy się świetnie, podobnie z jego dziewczyną. Czemu ona nie może się pojawić? Powód prosty - 4 godziny drogi autem, aby pobawić się na weselu kilka godzin a później samej wracać do Wawy, bo jej partner będzie wtedy w samolocie - jak dla mnie w pełni zrozumiałe zachowanie.

Co do reszty? Częstochowa - wesele kumpla ze studiów, stara ekipa - chętnie bym się z nimi pobawiła i ich zobaczyła po tych kilku latach - nie ukrywam. A inni - znam ich długo i jak już wspomniałam ciężko im się nie zrewanżować za towarzystwo na podobnych imprezach przez poprzedni okres czasu.

Czy wiedzą, że mam chłopaka - tak, ale mają świadomość, ze ja będąc w relacji nigdy nie preferuje polityki zespawania piętami - pewnie stąd ich brak krępacji w propozycjach.

A to psikus, że Ty nie dostałaś zaproszenia na wesele do kolegi jako gość tylko osoba towarzysząca:D Myślę, że gdyby to było jedno dwa wesele nie byłoby problemu, ale 6 dla mnie przesada. Tak ciężko raz czy dwa odmówić mówiąc, że masz inne plany? Dla mnie to Ty zwyczajnie chcesz iść, a chłopak Ci w tym przeszkadza bo mimo wszystko wiesz, że nie wypada. Zrobisz co uważasz za słuszne, ale nie dziwie się, że chłopak z nutką niezadowolenia na to patrzy. Spójrz na to w drugą stronę gdyby On Ci zakomunikował "wiesz co najbliższe trzy miesiące mam zaplanowane na wesela z koleżankami, ale nie martw się we wrześniu spędzimy razem sobotę" to jak byś się poczuła?

9

Ano nie dostałam zaproszenia jako gość - banicja społeczna:D

Poczułabym się pewnikiem średnio, a z drugiej strony nadrobienie spotkań towarzyskich i jemu i mnie mniemam wyszłoby na plus. Myślę, że mimo lekkiego dyskomfortu zorganizowałabym sobie czas i liczyła na to, że będzie się dobrze bawił.

A zgodzę się, jestem mocno zżyta z ekipą. Dziękuję Wam za wypowiedzi, pozostaje mi to przemyśleć.

10

Gdybym był Twoim facetem czułbym się trochę jak piąte koło u wozu. O ile od biedy można nie mieć nic przeciwko na wesele z kumplem, o tyle spędzanie weekendów częściej na weselu z kumplami niż z chłopakiem to dla mnie sytuacja całkowicie nie na miejscu.

11

supremacjazla napisał/a:

Ano nie dostałam zaproszenia jako gość - banicja społeczna:D

Poczułabym się pewnikiem średnio, a z drugiej strony nadrobienie spotkań towarzyskich i jemu i mnie mniemam wyszłoby na plus. Myślę, że mimo lekkiego dyskomfortu zorganizowałabym sobie czas i liczyła na to, że będzie się dobrze bawił.

A zgodzę się, jestem mocno zżyta z ekipą. Dziękuję Wam za wypowiedzi, pozostaje mi to przemyśleć.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia:) Może gdyby poszedł na 3 wesela z rzędu to byś zagryzła zęby i życzyła mu dobrej zabawy, ale z każdym kolejnym frustracja by wzrastała.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Weselne pożyczanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024