Angina ropna - co, jeśli antybiotyk nie pomógł? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Angina ropna - co, jeśli antybiotyk nie pomógł?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1

Temat: Angina ropna - co, jeśli antybiotyk nie pomógł?

Cześć!

Tak, wiem - odpowiedź na moje pytanie brzmi: idź do lekarza. Idę jutro z rana. smile
Ale od początku: ponad tydzień temu kiepsko się poczułam, trochę mnie pobolewało gardło, trochę kaszlałam, ale nic więcej. Mimo to poszłam do lekarza, diagnoza: angina ropna i początki zapalenia oskrzeli. Antybiotyk, tona innych leków, łóżko na minimum trzy dni, potem pozwolenie na powrót do pracy.
Jak przykazano tak zrobiłam, zjadłam antybiotyk do końca, leki też, w łóżku przeleżałam 5 dni, a nie 3. Wróciłam do pracy, czułam się nieźle, ale od wczoraj znowu cierpię. Objawy są podręcznikowe, na gardle mam przecudnej urody białe kropki, język cały wyjałowiony, powiększone węzły chłonne, lekka gorączka.
Umówiłam się oczywiście od lekarza, ale... ja nie chcę drugiego antybiotyku! A domyślam się, że to mi pani doktor zaproponuje. Po tym czułam się wystarczająco okropnie. I nie chcę leżeć w łóżku, bo nie mam na to czasu. Czy znacie jakieś domowe sposoby, które mi pomogą? Czy leżenie w łóżku to konieczność?
Doradźcie, proszę. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Angina ropna - co, jeśli antybiotyk nie pomógł?

leżenie w łózku to konieczność i jezeli antybiotyk nie pomógł to powinnaś mieć zrobiony antybiotykogram i na tej podstawie dobrany antybiotyk.

3 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-03-12 23:44:48)

Hej. Prawdopodobnie lekarz przepisze Ci antybiotyk z innej grupy.

Jeśli idziesz na NFZ, to zapomnij, że Ci zrobią antybiotykogram.

Nic innego na anginę ropną niestety nie pomoże. Jeśli obawiasz się o układ pokarmowy i trawienny, to poproś o antybiotyk w formie zastrzyków.

4

Zanim będziesz dyskutować z lekarzem na temat zaniechania antybiotykoterapii, przeczytaj o tym, jakie powikłania sa efektem zbagatelizowania ropnej anginy. Będziesz miała czas na ich leczenie?

5

Nie zamierzam sprzeciwić się lekarzowi, jesli powie, że antybiotyk to konieczność, to usłucham. Złośliwości zbędne. wink

Niemniej, jeśli da się go uniknąć, to chętnie bym to zrobiła. Dzięki za pomysł z antybiotykiem w zastrzykach!

6

Adajka napisał/a:

Nie zamierzam sprzeciwić się lekarzowi, jesli powie, że antybiotyk to konieczność, to usłucham. Złośliwości zbędne. wink

Niemniej, jeśli da się go uniknąć, to chętnie bym to zrobiła. Dzięki za pomysł z antybiotykiem w zastrzykach!

Niedawno przez to przeszłam i u mnie pomógł dopiero trzeci antybiotyk. Brałam tez zestaw witamin i probiotyki, ale i tak dostałam grzybicy. Żołądek niestety tez to odczuł.

Jeśli masz często angina,  to warto odwiedzić laryngologa, który ustali powody częstych zachorowań. U mnie prowodyrem okazał się refluks.

7

Cyngli - wręcz przeciwnie, to pierwsza angina od wielu lat.
Na początku myślałam, że te białe kropki to właśnie od antybiotyku - pleśniawka, albo coś, bo język też mam obolały. Ale powoli tracę głos, więc to chyba jednak nawrót.

Dzięki za odpowiedź - to nie pociesza, że dopiero trzeci pomógł i że miałaś nieprzyjemności przez antybiotyk, ale pociesza, że da się uporać z tym cholerstwem. Zdrowia! smile

8

Cyngli napisał/a:

Niekoniecznie. Ja miałam robiony dwukrotnie, zresztą w krótkich odstępach czasu, na NFZ właśnie. Dzięki temu zamiast eksperymentować, tracąc przy tym czas i osłabiając organizm, można od razu działać potencjalnie skutecznym antybiotykiem.

9

Olinka napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Niekoniecznie. Ja miałam robiony dwukrotnie, zresztą w krótkich odstępach czasu, na NFZ właśnie. Dzięki temu zamiast eksperymentować, tracąc przy tym czas i osłabiając organizm, można od razu działać potencjalnie skutecznym antybiotykiem.

A mieszkasz może w większym mieście?
U nas lekarze niechętnie wysyłają na badania, z reguły załatwiam wszystko prywatnie.

10 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-03-13 10:24:43)

Można sobie zrobić antybiotykogram prywatnie, nie jest to jakieś kolosalnie drogie badanie, a jak się doliczy cenę nietrafionego antybiotyku, środków osłonowych, kurację po terapii antybiotykiem - to może się w konsekwencji okazać, e się nawet trochę zaoszczędziło.

Zastrzyki to tylko połowiczne rozwiązanie - przecież antybiotyk taki działa ogólnoustrojowo - więc tak, czy inaczej niszczy dobrą florę bakteryjną w organizmie również.

11

No tak, ale przynajmniej nie obciążasz żołądka i wątroby.

12

Cyngli napisał/a:

A mieszkasz może w większym mieście?
U nas lekarze niechętnie wysyłają na badania, z reguły załatwiam wszystko prywatnie.

Mieszkam w mieście średniej wielkości, ale ze skierowaniami nigdy nie miałam problemu. Jakiekolwiek potrzebuję, oczywiście byle było uzasadnione, to zawsze dostaję, także na własne życzenie.

Iceni napisał/a:

Można sobie zrobić antybiotykogram prywatnie, nie jest to jakieś kolosalnie drogie badanie, a jak się doliczy cenę nietrafionego antybiotyku, środków osłonowych, kurację po terapii antybiotykiem - to może się w konsekwencji okazać, e się nawet trochę zaoszczędziło.

Dokładnie. W razie problemu warto zrobić antybiotykogram prywatnie, a potem z wynikiem wrócić do swojego lekarza przyjmującego w ramach NFZ. Raz jeszcze powtórzę - tu nie ma co eksperymentować na organizmie żywym, bo można narobić sobie wiele szkód.

13

Cyngli napisał/a:

A na jakiej podstawie to stwierdzenie. ?  Bo nie polyka?  Oczywiscie ze obciaza,  plus nerki na dodatek.
Antybiotyk nie pomogl bo byl zle wycelowany

14

Jozefina napisał/a:
Cyngli napisał/a:

A na jakiej podstawie to stwierdzenie. ?  Bo nie polyka?  Oczywiscie ze obciaza,  plus nerki na dodatek.

Tak mi mój gastrolog powiedział.

15

Cyngli napisał/a:
Jozefina napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Cyngli nie obciaza zoladka tylko i wylacznie przez to ze nie spada do niego gigantyczna tabletka.  Ale  i tak obciaza caly uklad pokarmowy,  wyjalawia organizm,  a skoro pacjenci leczoni antybiotykami dozylnie maja zle proby watrobowe,  biegunki,  bóle brzucha i inne rewelacje to to  raczej swiadczy o tym ze obciaza. Pacjenci z choroba chrona maja podobne sensacje po antybiotyku doustnym jak i dozylnym czy domiesniowym.

16

Jozefina napisał/a:
Cyngli napisał/a:
Jozefina napisał/a:

Cyngli nie obciaza zoladka tylko i wylacznie przez to ze nie spada do niego gigantyczna tabletka.

No i właśnie o to mi chodziło. Ja mam refluks dwunastniczo-żołądkowy i biorę furę leków na to, więc kolejne piguły mi niepotrzebne. Stąd wzmianka o zastrzykach.
Dzięki zastrzykom uniknęłam nieprzyjemnych dolegliwości typu biegunka, zgaga. I taki był cel.

17 Ostatnio edytowany przez Jozefina (2016-03-13 14:18:23)

Cyngli napisał/a:
Jozefina napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Cyngli nie obciaza zoladka tylko i wylacznie przez to ze nie spada do niego gigantyczna tabletka.

No i właśnie o to mi chodziło. Ja mam refluks dwunastniczo-żołądkowy i biorę furę leków na to, więc kolejne piguły mi niepotrzebne. Stąd wzmianka o zastrzykach.
Dzięki zastrzykom uniknęłam nieprzyjemnych dolegliwości typu biegunka, zgaga. I taki był cel.

Ze uniknelas zgagi sie zgodze. Biegunek po zastrzykach widzialam wiecej niz po tabletkach.

Autorko probowalas plukania roztworem wody utlenionej. ?

18

Jozefina napisał/a:

Autorko probowalas plukania roztworem wody utlenionej. ?

Nie próbowałam. Jakie proporcje?

Próbowałam roztworem soli oraz roztworem do płukania jamy ustnej, Glimbax się nazywa - pomaga wszystko, ale tylko na chwilę.
Oprócz tego psikam Argentinem i doraźnie biorę tabletki od bólu, no i oczywiście dostałam drugi antybiotyk. Póki co wzięłam 2 tabletki (z 5) i mam wrażenie, ze jest coraz gorzej, ropa pokrywa mi już oba migdałki (w niedzielę tylko jeden) i tył gardła.

Help sad

19

Istnieje jeszcze inna możliwość, to nie była angina i antybiotyk nie był potrzebny, a podany w przypadku wirusa spowodował nadkażenie bakteryjne.

20

Nie wiem co to, ale już nie mam trochę sił.
Dziś zjadłam ostatni antybiotyk, do tego wszystko to, co powyżej - płukanie szałwią, syrop z cebuli, strepsills intensive, psikadło do gardła...
Ból trochę zelżał, ale jest ciągle. Ropa na migdałach nietknięta, nawet się troszkę nie zmniejszyła.

I co, trzeci antybiotyk? A potem piąty i szósty?
Zastanawiam się, czy nie pójść na izbę przyjęć, może mi chociaż zrobią w szpitalu ściąganie ropy, co myślicie?

21 Ostatnio edytowany przez viktor (2016-04-28 18:45:11)

moja żona korzysta z urządzeniem terapii biorezonansowej, i już dawno zapomniałam o wszelkiego rodzaju tabletki, urządzenie uruchamia program częstotliwości wirusa, na przykład u człowieka może być paciorkowce lub gronkowce jego okres wegetacyjny wynosi 6-8 dni, tak, urządzenie emituje promieniowanie elektromagnetyczne (jest ono słabsze niż z telefonu komórkowego ) i bakteria (wirus) umiera za trzy dni (tak było z dzieckiem 8 lat, u którego była ropne przewlekłe zapalenie migdałków), urządzenie uruchamia programy częstotliwości na 1300 chorób wirusowych. osoby te częstotliwości nie mają wpływu. o tym urządzeniu można opowiadać długo.
wirusowe zapalenie wątroby typu c leczy się pół roku-bardzo duży okres wegetatywny

22 Ostatnio edytowany przez viktor (2016-04-28 14:38:08)

ten film jest zniszczenie lambdy, urządzenia DETA go już nie produkują, ale jest nowe działają bardzo dobrze. na wideo, podczas gdy urządzenie nie jest włączone, bakterie poruszają się swobodnie, gdy urządzenie jest włączone, to one wchodzą w rezonans z częstotliwością drgań elektromagnetycznych i ich po prostu łamie, i organizm pozostaje wyprowadzić odpady.
na 1 min 17 sek pokazuje nie wiem co który żyje na innej częstotliwości i nie ma na nią wpływu to urządzenie jak i na cały organizm. Błogosławieństwa.

https://www.youtube.com/watch?v=kiSaAsDbfuc

23 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2016-04-29 07:21:52)

Iceni napisał/a:

leżenie w łózku to konieczność i jezeli antybiotyk nie pomógł to powinnaś mieć zrobiony antybiotykogram i na tej podstawie dobrany antybiotyk.

Oj żeby  tak jeszcze mieć taką możliwość hmm ja teraz jadę na antybiotykach bo przechodziłam wirusówkę, rzecz w tym, że mnie nie ma kto zastąpić w pracy.

Jednak chodzenia z anginą odradzam ja tak kiedyś zrobiłam, skończyło się ostrym dyżurem z 41,7 gorączki...

Myślę że autorka już pewnie zdrowa smile

Koniecznie udaj się do laryngologa!
Jeśli antybiotyk nie pomaga to jest źle. Nawet bardzo źle, gdyż antybiotyki na gardło, poważnie osłabiają organizm i mogą powodować dość poważne konsekwencje. Dlatego koniecznie udaj się do specjalisty. Najlepiej będzie jak skonsultujesz swoje wyniki z kimś jeszcze. Nie zwlekaj z tym.

25

Do głowy przychodzą mi jedynie Witamina C Molecul to jest specjalna długodziałająca 3 x 500mg dziennie i mieszanka ziół Adolfa Kudlińskiego z Youtube. To zawsze na mnie działało

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Angina ropna - co, jeśli antybiotyk nie pomógł?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024