Cześć Wczoraj byłam u ginekologa ze względu a to że od 3 miesiecy nie pojawiła się u mnie miesiączka. Jak już pisałam w innym poście ciąża to nie jest
. Wczoraj dowiedziałam się ,że mam torbiel na lewym jajniku oraz nadżerkę szyjki macicy. Dostałam tabletki na wywołanie okrsu oraz skierowanie na usg dopochwowe. został też pobrany wymaz z pochwy do badania. Ktoś miał może podobną sytuacje? jeśli tak to jak się to u was potoczyło dalej? Dużo się naczytałam w internecie,że dziewczyny mają potem trudności z zajściem w ciąże albo ,że konieczne było usunięcie macicy w połowie lub całości..
Ja mialam torbiel kolo prawego jajnika 8 cm wiec dość dużą. Ja dowiedzialam się przypadkowo przy kontroli u lekarza jak robil USG dopochwowo mialam bóle ale je zbagatelizowalam :-). Ja mialam nie wykonowyc ćwiczeń i gwaltownych ruchów aby nie pekla i dostalam leki oraz czopki dodbytnicze. Juz po 3 dniach się zmniejszy a do 5 cm a po tygodniu zupelnie wchlonela. Ja mam super lekarza chórze prywatnie jeśli twój jest dobrym specjalista będzie ok torbiel to nic strasznego. Powiedzial mi ze to niewplywa na późniejsza ciążę ważne abyś znalazla przyczynę torbieli. Dla mnie byli skok hormonów po poronieniu. Nie czytaj glupot w mecie naprawdę
Ja miałam torbiel tez na lewym jajniku 5 cm i jestem już 4 miesiące po laparoskopii. Zrob sobie usg dopochwowe i jak zechca Cie zabrać do szpitala na laparo to idz smialo i daj sobie to wyciac. Mogą Cie leczyc tabletkami, liczyc ze to się wchłonie, ale zazwyczaj takie duże torbiele już się nie wchlaniaja, niestety.
Wiesz..torbiele jak mi lekarze powiedzieli często gesto mogą przyczynić się również do endometriozy (sama mam takie podejrzenia) ale da się wszystko leczyc, wiec weź to na spokojnie.
Ja jestem po laparoskopii, biore hormony teraz, mam się calkiem dobrze, czuje się tez ok wiec i u Ciebie będzie dobrze.
W razie pytan, pisz!
przepraszam, że się wtrącam w rozmowę, ale czas nie stoi w miejscu, i nie chcę nikogo urazić, ale jeśli trochę zmienić leczenie, mam na myśli tych narzędzi, to, że naród wpadł w 21 wieku. Można z кистами pozbyć się na zawsze i w krótkim czasie za pomocą statycznego pola.
guzy twarde najpierw zamieniają się w miękkie a potem organizm sam je rozpuszcza. do 3 cm odchodzą za 1 miesiąc, z dużymi dłużej to od organizmu zależy. Jeszcze raz przepraszam. Błogosławieństwa.
W obecnych czasach torbiel nie jest niczym nie do wyleczenia, a moj genekolog jak zaczynałam mówić że cos czytałam w necie mówił, że powinnam wyłaczyć router Teraz tez tak uważam, bo im więcej czytałam tym bardziej czułam sie chora. Jeśli torbiel by sie nie wchłonął przez leki to można go wyciąć i jest to zabieg jednego dnia. Nie martw sie tylko słuchaj swojego genekologa. Zobaczy co pokaże cytologia która miałas robioną.