Czy warto w to wchodzić ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy warto w to wchodzić ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Czy warto w to wchodzić ?

Witajcie smile

Nie wiem czy warto zaryzykować i wejść w związek z osobą, o której napiszę. Poznaliśmy się 5 lat temu, zaczęło się od wyjscia na wspólną kawę, potem byly kolejne randki 3 lub 4, na których zbliżyliśmy się do siebie, i choć nie padly wtedy żadne deklaracje ale ja zaczęłam tą znajomośc traktowac, jako taką zmierzającą w kierunku związku. Potem się okazało, żę on mieszkał z jakąś dziewczyną - o ktorej mi nie powiedział. Po tym incydencie nie widzielismy sie przez 3 miesiace (on rozstał sie z ta dziewczyna). Doszlo do spotkania, ale ja wyjezdzalam wtedy za granice - wiec znajomosc zostala wstrzymana. Potem on jeszcze spotkal sie ze mna (juz po moim powrocie) i w sumie zaczeło mi zalezec by z nim sie spotykac. Ale okazalo sie, ze juz ma dziewczyne, wiec dalam sobie spokoj. Troche mi bylo szkoda te znajomosc, bo on bardzo mi sie podobal - ale powiedzialam sobie trudno. I tak nie mielismy kontaktu przez kolejne 1,5 roku az on napisal by sie spotkac. Ja chcialam sie spotkac, ale jakos tak wyszlo ze nie doszlo do tego spotkania, mimo ze pisalismy ze soba -jeszcze przez jakis czas. Po pol roku - od jego kontaktu - dowiedzialam sie ze wzial ślub (nie od niego). Przykro mi sie zrobilo - ze w zadnej z tych wiadomosci mnie nie poinformowal o slubie, ale pomyslalam trudno.
Wtedy pisal, ze nie jest szczesliwy itd i bardzo chce sie spotkac, ale nic o slubie. Kolejny raz pomyslalm ok, skoro juz zonaty to zapominam o nim. I nawet mi sie to udalo. I tu nagle on znow pojawil sie w moim zyciu,(po ok. roku od ostatniego maila) napisal ze chce sie spotkac. Spotkalismy sie, okazuje sie ze juz jest po rozwodzie, i po 3 miesiacach od slubu zostal zdradzony i oszukany.  I nie wiem co mam w takiej sytuacji zrobic. On nadal mi sie podoba i chcialabym sie z nim spotykac, ale troche sie boje - bo nie byl szczery wobec mnie do konca i boje sie ze znow moze oklamac/zranic. Poza tym jak jest rozwod - to tez sa zawsze winne obie strony i boje sie tego, ze sie nie uda. A juz 2 razy sie nie udalo - nawet nic zaczac, bo byl ktos inny, a ja po prostu zeszlam z drogi.
Nie wiem co robic.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy warto w to wchodzić ?

Tak naprawdę nigdy nie byliście razem, w jakim wieku jesteście?nie zastanawiałeś się czemu napisał?

3

Napisał do ciebie, bo dobrze mu się kojarzysz. Aktualnie on jest zniesmaczony swoim byłym małżeństwem (o ile to prawda, że jest po rozwodzie i że zona go zdradzała- może było odwrotnie? sprawdź to zanim się zgodzisz na cokolwiek, ale nie bazuj tylko na jego opowieściach, bo wiadomo), bardzo zmęczony, to przypomniał sobie, że miał kiedyś kandydatkę na koło zapasowe. Jako kobieta dla niego na pewno nigdy mu się nie objawiłas, ale teraz mogłabyś styknać mu na jakis czas. Ja będąc na twoim miejscu nie pakowałabym się w żadna osobistą relację z tym facetem.

4

A moze ciagnie go do niej? Taka wersja romantyczna! wink
Jak masz zalowac, to chyba czegos co sie zrobilo, niz tego ze nie sprobowalas. No nie wiem... Serce i rozum... To zalezy na co stawiasz.. Jedno jest pewne: zawsze bedzie siedzial w Twojej glowie. Pytanie na ile Ty siedzisz w jego..
Nie wiem na ile blisko ze soba jestescie, ale ja bym zapytala o powod, dla ktorego nie powiedzial nic o slubie i dlaczego sie odzywa co jakis czas.
Jak sie nie uda, to przynajmniej bedziesz wiedziala, ze probowalas.

5

a ja bym weszła w to. Życie jest zbyt krótkie a tylko porażki nas uczą. Wolałabym spróbować niż gdybać co by było gdyby... Jeśli koleś byłby taki 'na jeden raz" to myslę że po tylu razach by się nie odezwał poraz kolejny, a jednak nadal pisze. A to że okłamał cię z kilkoma rzeczami to myślę że powinniście to wyjaśnić i warunkiem bycia dalej to szczerość. Pozatym ty ciągle o nim myślałaś dalej ci się podoba itd - przecież można spróbować byc z kimś przez rok i sprawdzić czy sie nadaje czy nie.

6

Nie wchodź dziewczyno w taki układ.
Nie zgadzam się z tymi osobami które piszą ze weszyłyby w taki układ.
Wejdziesz, bardziej emocjonalnie zaangażujesz się w ten związek a on powtórnie nie będzie z Tobą szczery.
To tak jakbyś siedziała na beczce z prochem a w dłoni miała zapaloną zapałkę.
Co do sprawdzenia powodu rozwodu to może nie być takie łatwe.
Może to być rozwód bez orzekania o winie?
Wtedy dla takiej osoby ( która jak przypominam była nie szczera ) to woda na młyn i można powiedzieć co ślina na język przyniesie.

7

Odnoszę wrażenie, że o żadnej z dziewczyn nie powiedział Ci w prost, nie tylko o ślubie. Jak to jest ze szczerością między wami?

8

Ja bym w to weszła, bo uwazam, ze trzeba próbować, chocby po to aby miec jakies nowe doświadczenia. Co do uczciwości i otwartości - odpowiedz sobie na pytanie czy Cię oszukiwał czy raczej nie pisał /mówił o wszystkim. To jest zdecydowana róznica  - kłamał czy przemilczał. Taką analizę bym wzięła pod uwagę przy podjęciu decyzji czy wchodzę w taki związek.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Czy warto w to wchodzić ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024