Wyglądam jak kaszalot ;( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Wyglądam jak kaszalot ;(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Wyglądam jak kaszalot ;(

Czuję się okropnie z powodu odstającego brzuszka. Kiedyś miałam wcięcie w talii i płaski brzuch co fajnie wyglądało przy dużych piersiach (miseczka D).

Teraz czuję się nieatrakcyjna, mój brzuch jest już na poziomie piersi i wyglądam na okrągłą jak beczka. Spróbujcie sobie to wyobrazić.
Kurtki kupiłam 2 rozmiary większe a chyba muszę kupić kolejną jeszcze większą bo te mnie już cisną. Wczoraj byłam z mężem w centrum handlowym i widziałam taką śliczną kurteczkę i aż mnie w gardle ścisnęło, że nie mogłam jej sobie kupić.

Chciałam wejść do sklepu bardziej ekskluzywnego i sobie tak pooglądać ciuchy na poprawę nastroju jak to baba. Na wejściu sprzedawczynie zatrzymały mnie i powiedziały że mam wyjść bo i tak nie mają niczego w moim rozmiarze. Pewnie bały się że jakaś gruba świnia wejdzie, zacznie przymierzać i rozerwie jakiś ciuch. Czułam się potwornie, jak kaszalot sad

Jestem dopiero w 3 miesiącu ciąży a mam wrażenie że brzuch mam tak na 5. Czytałam, że to normalne, jednym brzuszek rośnie szybciej a innym do 4 miesiąca mało co widać. Od pierwszej wizyty u ginekologa schudłam 2 kilo. Oczywiście nie celowo, po prostu męczyły mnie mdłości. Płakać mi się chce gdy widzę siebie w lustrze. Nie wspomnę nawet o cerze, która znów stała się trądzikowa jak wtedy gdy byłam nastolatką.

Proszę o jakieś słowa otuchy żebym mogła przetrwać te pół roku. Wiem, że jak urodzę będę mogła znów ćwiczyć i wrócić do formy. Niestety teraz nie potrafię przejść koło lustra, żeby mi się łezka w oku nie zakręciła. Czy powinnam porozmawiać z jakimś psychologiem?

Nie oceniajcie mnie źle proszę. Cieszę się że będę mamą. Teraz po prostu potrzebuję wsparcia a nie mam nikogo z kim mogłabym szczerze porozmawiać i nie usłyszeć że gadam głupoty itp.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyglądam jak kaszalot ;(

Na początku pomyślałam, że jesteś po prostu "większa", więc sobie myślę "no musi schudnąć, zacząć dobrze się odżywiać, ćwiczyć", a tu się okazało, że jesteś w ciąży smile
Dziewczyno przecież jesteś w ciąży, więc jest to normalne.
A jeżeli chodzi o Babki w sklepie to kurde nie darowałabym.

3 Ostatnio edytowany przez majkaszpilka (2016-02-28 16:25:49)

Przestań z tym "kaszalotem",co?

Dla swojego faceta,jesteś zapewne najpiękniejszą kobietą na Ziemi.Nie szukaj dziury w całym.
Po ciąży wrócisz do "swojego"poprzedniego ciała.

Żona mojego brata,w ciąży przytyła 16 kilo,sama ważyła zawsze 53-55kg.Brat wsadzał ją i wyciągał z samochodu,wanny.Teraz ma figurę jak sprzed ciąży.

Uszy do góry big_smile

EDIT: Zapomniałam

Zasłoń lustra i przestań gadać głupoty smile

4

Zawsze miałam niedowagę ale w ciązy przytyłam 30 kg.
Kiedy po ciązy poszłam do sklepu kupić sobie spodnie dresowe by zacząć chodzić na aerobic to musiałam kupić rozmiar 42.
Płakałam ja bóbr.
Ale w ciąży długo nie było widać brzucha a jak zaczęło być widać to nikt tego z ciążą nie kojarzył tylko mówili,że przytyłam.
No i jakoś musiałam z tym żyć smile

Jak można być takim poyebem by wyprosić ciężarną kobietę ze sklepu twierdząc,że nic nie ma w jej rozmiarze?
Poprosiłabym o rozmowę z szefem.

5

Pudelkowa napisał/a:

Chciałam wejść do sklepu bardziej ekskluzywnego i sobie tak pooglądać ciuchy na poprawę nastroju jak to baba. Na wejściu sprzedawczynie zatrzymały mnie i powiedziały że mam wyjść bo i tak nie mają niczego w moim rozmiarze. Pewnie bały się że jakaś gruba świnia wejdzie, zacznie przymierzać i rozerwie jakiś ciuch. Czułam się potwornie, jak kaszalot .

Akurat uwierzę, że obsluga sklepu tak zareagowała..
To ze sie źle teraz ze soba czujesz to jedno, ale tworzenie w glowie sytuacji, które nie miały miejsca to juz przesada wink

6

Urodziłam. Dla zainteresowanych: Miałam wielowodzie. Brzuch pod koniec był wielki jakbym miała z 4. Niestety mam teraz obrzydliwe wiszące fałdy skórne i rozstępy. Orientuje się ktoś ile kosztuje usunięcie tego? To się już na pewno nie wciągnie.

Sądząc po datach, urodziłaś z tydzień temu, więc daj sobie trochę czasu big_smile Tak ze 6 tygodni książkowo, może nieco mniej, a może nieco więcej. Ale nie ma potrzeby panikować na razie smile

8

santapietruszka napisał/a:

Sądząc po datach, urodziłaś z tydzień temu, więc daj sobie trochę czasu big_smile Tak ze 6 tygodni książkowo, może nieco mniej, a może nieco więcej. Ale nie ma potrzeby panikować na razie smile

To juz jest pewne. Lekarze mówią że to się nie da rady wciągnąć. Tak jak na przykład po gwałtownym schudnięciu też zostają fałdy skórne. Wiesz może ile kosztuje zabieg?

9 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2016-08-09 16:47:26)

Niestety nie mam pojęcia, ale jednak na Twoim miejscu poczekałabym smile

Mam koleżankę, która dwa razy w ciąży miała wielowodzie i wyglądała w ciąży jak dwa związane ze sobą żywe wieloryby, a po porodzie podobnie, tylko wieloryby były zdechłe. Wszystko wróciło do normy. Nie wierzyłabym lekarzom, którzy tak krótko po porodzie Cię straszą, nie znając Twojego organizmu.

Rozstępy mogą nie zniknąć, to prawda. Ale też jeszcze z tym poczekaj.

10

Chodzi mi o wycięcie zwisającej skóry. Chyba nie sprecyzowałam smile

11

Pudelkowa napisał/a:

Chodzi mi o wycięcie zwisającej skóry. Chyba nie sprecyzowałam smile

Ależ ja właśnie to miałam na myśli w przykładzie z koleżanką smile Też jej tak zwisało. Po jakichś 3 miesiącach wróciło do normy smile

12

Kaszaloty rowniez mozna widziec jako ladne. Wystarczy sie troszeczke przeperspektywic, zmienic optyke z ludzkiej na kaszalocia.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Wyglądam jak kaszalot ;(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024