Czy to nieśmiałość nie pozwala mu stworzyc zwiazku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy to nieśmiałość nie pozwala mu stworzyc zwiazku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Czy to nieśmiałość nie pozwala mu stworzyc zwiazku?

Mój problem polega na tym ze poznałam chłopaka który bardzo mi się spodobal.Poznalismy się na dyskotece. Nie wymieniliśmy się numerami tel. Ale ja poczułam ze warto jest go poszukać m.in. na facebooku i bliżej się poznac. Napisalam do niego czy mnie pamięta, odparl ze tak.Chlopak jest młodszy ode mnie o rok. Fajnie nam się nawet rozmawia, ani ja ani on nie byliśmy jeszcze nigdy w związkach, sam mi się przyznal ze jest bardzo niesmialy, nie spotykal się nigdy z zadnymi dziewczynami, nie ma zadnego doświadczenia w relacjach damsko-meskich. Potem się trochę wyzalil, ze zbliza mu się wesele u znajomych i nie ma z kim isc. A ja mu wypaliłam, ze jeśli by sobie długo nie mogl kogos znaleźć na to wesele, to ja chętnie mogę z nim isc, niby jestem niesmiala ale do niego poczułam smialosc by mu to zaproponować, potem sama się sobie dziwiłam… Powiedział ze nie wiem, ze musielibyśmy się bliżej poznac, pospotykac..Powiedzialam ze dobrze i zaproponowal spotkanie. W międzyczasie w tygodniu normalnie ze sobą pisaliśmy, dzień przed spotkaniem tez, no a ze chciałam wiedzieć  na czym stoje to pytam go w końcu, co ze spotkaniem które mi zaproponowal…
No to mi wypalil, ze sam nie wie, ze może bym wziela ze sobą jakas kolezanke a on wezmie kolege i we 4 się spotkamy. Generalnie, wcześniej gdy mowil o swej niesmialosci , to powiedział, ze nie szuka nikogo , bo uważa ze nie jest gotowy jeszcze na związki, ogolnie  mowil ze jak widzi jak teraz ludzie się zdradzają to ma odraze do zwiazkow i nie chce cierpieć jak oni.. Podobno nigdy nie był zakochany.
Wypowiedział się ze poki co szuka  nowych znajomości, ponieważ wcześniejsza paczka z która się trzymal posypała się..

Odnosnie spotkania we 4 powiedzialam mu ze nie mam takiej koleżanki, żeby mogla się tak spotkać.No to powiedział ze odezwie się później jeśli chodzi o to czy się spotkamy we 2.
Po jakims czasie odezwal się i powiedział ze chce się ze mna spotkać. Spotkalismy się, gdy weszłam do auta, na wstępie dal mi kwiaty, ogolnie widziałam ze  był strasznie speszony moja obecnoscia, zachowywal się niesmialo, mimo to nawet rozmowa nawet nam się układała.. No i od tej pory nadal ze sobą piszemy tak jak przed spotkaniem, nic się nie zmieniło, on traktuje mnie jak dobra kumpele..
Widze ze on boi się zwiazkow,może i by z kims chciał być, ale zwyczajnie boi się. Jest zakompleksiony.
Raczej nie ma mowy o tym by miał kogos na boku, czy jest babiarzem, wiem ze ma pełno koleżanek,otwacie o tym mowil, ale jedynie pisza czasem z jakas się spotka tak pogadać.

Zgadało nam się ostatnio o kolejnym spotkaniu, tym razem powiedziałam ze mogę wziąć kolezanke.. On z entuzjazmem , ze chętnie się spotka, ze spiszemy się bliżej weekendu.  Przed tym domniemanym spotkaniem w weekend pialiśmy normalnie, ale nic nie wspomniał o spotkaniu, mimo ze wiem ze nie miał zadnych planow na weekend. Ja już  się nie odezwałam nic w tej kwestii, nie chce się narzucać.

Jak myślicie jest sens utrzymywać tą  znajomość? Nie ukrywam ze trochę zaczyna mi na nim zalezec.. I bardzo bym chciała się znim widywać. Al. Jak widzicie po jego zachowaniu, to niemożliwe..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to nieśmiałość nie pozwala mu stworzyc zwiazku?

Być może po prostu mu nie pasuje bliższa znajomość z Tobą (bez urazy) ale nie chce Cię ranić?
A jeśli jest naprawdę aż tak nieśmiały to właściwie nie wiem co Ci poradzić bo ja nigdy się nie umawiałam z kimś nieśmiałym. Ja bym pewnie to olała - nigdy nie starałam się bardziej niż koleś ale wiadomo - każdy jest inny.

3

Odp: Czy to nieśmiałość nie pozwala mu stworzyc zwiazku?

Ja nie utrzymywałabym dalej tej znajomości. Ponieważ:
1. albo nie jest Tobą tak zainteresowany jak Ty byś chciała (to jest bardziej prawdopodobne); sama napisałaś że też jesteś nieśmiała, ale przy nim stajesz się odważna - tak właśnie działa gdy spotykamy kogoś kto naprawde nam się podoba, on zareagowałby tak samo na Ciebie. Skoro nie wykazuje żadnej inicjatywy to nie podobasz mu się.
2. albo jest tak nieśmiały że i tak nic nie poradzisz - dałaś mu naprawdę jasno sygnały że Ty jesteś zainteresowana i nadal nic nie zrobił, więc z Twojej strony już wszystko zrobione

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy to nieśmiałość nie pozwala mu stworzyc zwiazku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024