Problem z bratem mojego partnera - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Problem z bratem mojego partnera

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Problem z bratem mojego partnera

Wybrałam dość nietypowy związek, bo mam tylko 20 lat a mój partner jest 2 dekady starszy. Na początku myślałam, że będzie to tylko krótki romans, bo zawsze przyciągali mnie starsi, ale tak się stało, że jesteśmy już 'ze sobą' 2 lata. Tak naprawdę zarówno moja rodzina jak i rodzina partnera nie do końca zdają sobie sprawę, że jesteśmy w tym związku. Jego matka od zawsze traktowała mnie jak własną córkę i żyje w przekonaniu, że się bardzo przyjaźnimy to samo jest z moimi bliskimi, tak naprawdę jedyną osobą która wie o nas wszystko jest młodszy o 10 lat, brat mojego partnera. Niestety ostatnio jego życie strasznie się pokomplikowało a relacje z żoną bardzo się popsuły, podejrzewa, że żona ma kogoś na boku a tak naprawdę nastawiona jest na duże zarobki. Wyprowadził się od niej, a ja namówiłam partnera żeby przez ten czas jego brat mieszkał z nami w mieszkaniu bo bardzo się lubimy i zwyczajnie było mi go żal. I tak już sobie mieszka dwa tygodnie. Staram się być opiekuńcza i go wspierać w tym wszystkim, poza tym nasze relacje są dość przyjacielskie więc nie szczędzę mu czułości np. przytulania. Mojego partnera to powoli denerwuje, bo jest przyzwyczajony do życia w dwójkę, zresztą kiedy jest po dyżurze, chce sobie wypocząć w ciszy i spokoju, no ale na razie nie ma takiej możliwości. Tłumacze mu, ze przecież sam przechodził przez rozwód, więc wie co to znaczy i powinien wspierać brata. Niestety od wczoraj sama zaczynam rozmyślać jak się go pozbyć z naszego mieszkania.
Wieczorem kiedy myśleliśmy, że brat partnera już śpi postanowiliśmy poświęcić sobie trochę czasu, potem mój partner usnął a ja nie mogłam zasnąć dlatego poszłam się napić soku do kuchni, po chwili poczułam, że ktoś mnie obejmuje i podnosi mi koszulkę, a nie był to ktoś tylko brat partnera. Poczułam, że to nie było przyjacielskie objęcie. On zaczął mówić, że ja mu tylko okazuje uczucie i wsparcie, że jestem wspaniała, że chciałby ze mną być, ja mu tylko powiedziałam, że seks z dziewczyną brata nie rozwiąże jego problemów i żeby dał sobie spokój, potem szybko uciekłam do sypialni. Dziś rano brat zachowywał się jakby nic się nie stało, mój partner o tym nie wie, a zauważył, że jestem poddenerwowana i cały dzień mnie zadręcza pytaniami, czy wszystko OK. Zastanawiam się czy mu o tym powiedzieć, nie chcę robić problemów w jego rodzinie, może to była tylko taka chwila słabości.
Nie mam pojęcia jak się zachować w tej sytuacji.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Problem z bratem mojego partnera

Ten brat to straszna świnia:/ Nie dość , że u Was mieszka to jeszcze Cię molestuję. Robi świństwo swojemu bratu, zachowując się w ten sposób. Jeżeli to pojedyńczy incydent to nie mów partnerowi, ale jeżeli będzie się to powtarzać to uważam, że powinnaś mu o tym powiedzieć.

3

Facet odbiera Twoje przyjazne gesty po swojemu. Przestań być taka czuła dla niego, powiedz stanowczo co o tym myślisz. Starszego brata w to nie wciągaj.

4

Prymityw i tyle w temacie (odbijanie żony brata i brak zrozumienia relacji przyjacielskich). Jakoś już nie dziwie się iż żona go zdradza.

5

localoca napisał/a:

nie szczędzę mu czułościi.

serio? bratu męża?
to jest wedlug ciebie normalne?

6

No super.

Jestes bardzo empatyczna...poprzytulaj go jeszcze mocniej i buziaka w czółko daj.Czizas

7

Przykro mi, ale "nie szczędząc mu czułości" dajesz mu przyzwolenie na takie a nie inne zachowania. Dajesz mu niejako zielone światło. Wiem, to może brzmieć idiotycznie, bo Ty tak tego nie traktujesz, ale wielu facetów odbiera to ZUPEŁNIE inaczej.

Moja rada: skończ z JAKIMIKOLWIEK czułościami względem brata partnera. A jeżeli jeszcze raz Cię dotknie nie tak, jak powinien, powiedz o tym swojemu facetowi.

Niezła z niego świnia, ale i Ty nie jesteś zbyt rozważna, lekko mówiąc.

8

Coś czuję, że chciałaś się dowartościować kosztem faceta w ciężkiej sytuacji, co?
Nie łudź się, on ma teraz ciężko i przypuszczam, że przytuliłby się nawet do jeża.

Sama sprowokowałaś tę sytuację, więc teraz sama się z niej wyplątaj, a następnym razem myśl, co robisz.

E tam, może po prostu jest taką "przytulaśną" dziewczyną. Tylko to może było okej w stosunku do kolegów z liceum, jednak świat dorosłych tak nie działa wink

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Problem z bratem mojego partnera

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024