skąd problemy w związku? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » skąd problemy w związku?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: skąd problemy w związku?

Biorąc pod uwagę mój krótki staż na forum mogę powiedzieć, że większość problemów tutaj opisywanych wynika z kilku czynników:
1. Problemy z komunikacją. Łatwiej zdjąć majtki przed partnerem aniżeli porozmawiać szczerze i otwarcie na temat naszych potrzeb i oczekiwań.
2. Nie akceptacja własnego ciała. Oczekujemy uznania ze strony partnera dla naszego ciała a zapominamy, że bez samoakceptacji nie uzyskamy jej od osób trzecich.
3. Nuda w łóżku. Boimy się eksperymentować w obawie, że zostaniemy źle odebrani przez partnera. Do sypialni wdaje się rutyna i problemy gotowe.
4. Wygórowane oczekiwania. Mamy w głowie obraz tego jak nasze pożycie powinno wyglądać a kiedy nie jesteśmy w stanie temu podołać lub nasz partner odbiega od ideału rodzi się frustracja, która odbiera radość związku.
5. Nie znamy siebie. Nie wiemy czego oczekujemy i liczymy, że inni nas poprowadzą właściwą ścieżką nie szukając rozwiązania w nas samych tym samym żyjąc życiem innych a nie naszym.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: skąd problemy w związku?

Te pięć punktów można ująć w jednym:
1. Bycie niedojrzałym emocjonalnie.
Bo nie oszukujmy się, tak na prawdę to są błahe problemy tylko ludzie nie nadają się do ich rozwiązania.

3 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-02-17 15:43:46)

i dlatego niektorzy tylko kopuluja bez wiekszej satysfakcji zamiast czerpac radosc i spelnienie z  bliskosci jaka daje seks.
W lozku nic sie nie ukryje. Tam trzeba byc nagim doslownie i w przenosni. Gdy jest sie razem, trzeba sobie zaufac, wstyd, obawy, leki, zostawic  za drzwiami. Nie snic cudzych marzen, tylko spelniac wlasne.  Pieknie m.in o tym  spiewa Markowski w Kolysance dla nieznajomej.

4

Zapomniałem dodać: Podejście, że wraz z miłością przyjdzie satysfakcjonujący sex i czekanie z nim do ślubu.

5

da.vinci01 napisał/a:

Zapomniałem dodać: Podejście, że wraz z miłością przyjdzie satysfakcjonujący sex i czekanie z nim do ślubu.

True true.

6

Swoją drogą - czy kobiety, które straciły cnotę po ślubie nie żałują, żę czekały? Czy są zadowolone ze swojego pożycia? Wiem, że nie mogą w takiej sytuacji mieć porównania ale zaspokojenie seksualne nie jest zależne od ilości partnerów.

7

da.vinci01 napisał/a:

Biorąc pod uwagę mój krótki staż na forum mogę powiedzieć, że większość problemów tutaj opisywanych wynika z kilku czynników:
1. Problemy z komunikacją. Łatwiej zdjąć majtki przed partnerem aniżeli porozmawiać szczerze i otwarcie na temat naszych potrzeb i oczekiwań.
2. Nie akceptacja własnego ciała. Oczekujemy uznania ze strony partnera dla naszego ciała a zapominamy, że bez samoakceptacji nie uzyskamy jej od osób trzecich.
3. Nuda w łóżku. Boimy się eksperymentować w obawie, że zostaniemy źle odebrani przez partnera. Do sypialni wdaje się rutyna i problemy gotowe.
4. Wygórowane oczekiwania. Mamy w głowie obraz tego jak nasze pożycie powinno wyglądać a kiedy nie jesteśmy w stanie temu podołać lub nasz partner odbiega od ideału rodzi się frustracja, która odbiera radość związku.
5. Nie znamy siebie. Nie wiemy czego oczekujemy i liczymy, że inni nas poprowadzą właściwą ścieżką nie szukając rozwiązania w nas samych tym samym żyjąc życiem innych a nie naszym.

Wszystko się zgadza.

8

da.vinci01 napisał/a:

Swoją drogą - czy kobiety, które straciły cnotę po ślubie nie żałują, żę czekały? Czy są zadowolone ze swojego pożycia? Wiem, że nie mogą w takiej sytuacji mieć porównania ale zaspokojenie seksualne nie jest zależne od ilości partnerów.

Jak to nie mogą mieć porównania? Pewnie , że mogą. Część decyduje się porównać...

9

Klio napisał/a:
da.vinci01 napisał/a:

Jak to nie mogą mieć porównania? Pewnie , że mogą. Część decyduje się porównać...

Ponoć częściej niż te które swoje przeżyły i dojrzały do małżeństwa /związku.

10

Ciekawa sprawa.....

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » skąd problemy w związku?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024