Brak seksu pomimo pożądania i namiętności. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak seksu pomimo pożądania i namiętności.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1 Ostatnio edytowany przez mobilek88 (2016-02-05 17:48:02)

Temat: Brak seksu pomimo pożądania i namiętności.

Cześć dziewczyny! Pisze tu bo tylko Wy będziecie znały odpowiedź na moje pytanie smile

Otóż od ponad 3 miesięcy spotykam się z pewną dziewczyną. Ja mam 28 lat, ona - 24. Oboje bylismy w długich związkach, ja 8 lat, ona około 2 lata.

Między nami jest wspaniale. Bardzo do siebie pasujemy. Świetnie się rozmawia. Nadajemy na tych samych falach. Bardzo się spobie oboje podobamy. Oboje wyznalismy sobie, że nigdy do nikogo nic takiego nie czuliśmy - to zdecydowanie widać. Jest uczucie, jest namiętnoś i pociąg fizyczny. Są niegrzeczne słówka. Wszystko to zdecydowane i pewne. Powiedziałbym, że czasem dzikie. Na pytanie co byś ze mna zrobiła odpowiada: "nie, pytaj nawet"..Jest namietność, pożądanie, czułe słówka. Ocieramy się o siebie szalenie, sa klapsy, długie pieszczoty piersi, głębokie pocałunki itd Potrafimy tak kilka godzin...

Chodzi o to, że pomimo tego wszystkiego coś jest "nie halo". Otóż: nie pozwala się (nawet przez spodnie) dotknąć w miejsca intymne. Ba! Często gdy położę rekę na jej brzuszku staje się delikatnie spieta i "nerwowa"... Czym prędzej obciąga koszulkę. Jakby się czegoś przestraszyła.. Kompletnie tego nie rozumiem.. Nie wiem o co chodzi bo.. Co ciekawe moge dotykać jej pupy, włożyć ręce pod spodnie i położyć bezpośrednio na posladkach. Uwielbia gdy całuję i pieszczę jej piersi. Nastepnego dnia już "nie bardzo". Spalismy ze soba kilka razy. Jednak nigdy nie było nic ponad w/w. zqwsze wtedy ubiera spodenki i pod spód stringi. Noooo, ostatnio nie było stringów.. Generalnie dziewczyna jest silna, zdecydowana i temperamentna.. Raz mogę dużo, innym razem prawie w ogóle.. Nie rozumiem. Prosże o jakąś podpowiedź. Co ona może czuć. Czegoś się boi albo obawia? Jest troche skryta. Cięzko mówi o uczuciach ale łatwo to pokazuje. Bardzo jej na mnie zależy. To widać i to wiem.

To wszystko wygląda jak jakas "gra" co mnie ogólnie bardzo boli i zniechęca. Czuje się jakby manipulowany.. Wywołuje to każdorazową we mnie jakąs irytację. Jestem też w jakiś sposób na tym punkcie przeczulony bo w ostatnim związku bardzo w tym punkcie cierpiałem. Przez to też się rozpadał. To wszystko strasznie mnie "myli".. Nie mogę się połapać i odnaleśc w tym wszystkim.. Nie wiem co moge a czego już nie. Gubie się w tym.. Moje uczucie do niej jest bardzo szczere i nie chce jej wykorzystać. Poprzez seks którego bardzo pragnę (wydawać by się mogło, że ona też) chcę wyrazić uczucia które do niej czuję.. seks jest dla mnie bardzo ważny i wg mnie bardzo istotny w procesie "poznawania". Nie jesteśmy tez już dziećmi by przeciągać pierwszy raz by pokazać drugiej osobie, ze się szanujemy. Po co to robić skoro jest uczucie, pragnienie i namiętność?

Wkurza mnie to bo czuje się jakby się mną bawiła.. By pragnął jej więcej. Niestety efekt jest odwrotny od zamierzonego.. (wpływ bólu z poprzedniego związku)
Co Wy o tym sadzicie..?

Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-02-05 17:57:24)

Odp: Brak seksu pomimo pożądania i namiętności.

"Słuchaj, chcę z Tobą porozmawiać, bo zastanawia mnie dlaczego nie pozwalasz się dotykać w miejsca intymne, pomimo że nie masz nic przeciwko innym odważnym pieszczotom. Nie rozumiem, czy to jest jakaś gra? Zanim odpowiesz powiem, że moja była reglamentowała seks (? albo co tam było) i jest to dla mnie bardzo ważne, żebyś jasno powiedziała dlaczego na to nie pozwalasz? jak wyobrażasz sobie seks w związku?"

Tymczasem choćby i 100 kobiet udzieliło Ci odpowiedzi na forum to i tak nie będziesz wiedział na pewno, czy któraś z nich jest odpowiedzią na Twój problem. Dalej będą to tylko domysły. Czy naprawdę lepsze i pewniejsze odpowiedzi znajdziesz na forum?

Porozmawiaj szczerze, spokojnie, bez szantażu, wymuszania, tak po prostu: o co chodzi?

3

może się wstydzi bo ma w poprzek?
Żartuję.
Tak jak napisała Klio, nikt tutaj Ci nie odpowie dlaczego. Jak tak świetnie Wam się układa, rozmawia i tak extra się dogadujecie to po prostu zapytaj, w czym problem.
Ludzie są dziwni, nie mają problemu z odważnymi pieszczotami i świntuszeniem a brak im odwagi, aby zadać proste pytanie.

4

KLIO:
- Bardzo dziekuje za naprawde fajną podpowiedź. na pewno z niej skorzystam jesli dojdzie juz do rozmowy - a chyba dojdzie. Jednak jeszcze przez jakiś czas się wstrzymam. Chce jeszcze wybadać sytuację..

nie do konca tez jest to takie proste... boję się że gdy o to zapytam to nagle zacznie mi na to pozwalać.. nie chce i nie mam zamiaru tego na niej wymuszać..

pytam raczej bo szukam jakiegoś punktu zaczepienia.. by wiedzieć z czym może się borykać..myślisz że to wygląda na jakąś grę?

ADIAPHORA:
wyczuwam w Twojej opinii dużo zbędnego sarkazmu. ponadto z góry mnie ocenilas kompletnie mnie nie znając...

Twój post kompletnie nic nie wniósł.

Czy ktoś jeszcze coś może się wypowiedzieć?

5

mobilek88 napisał/a:

boję się że gdy o to zapytam to nagle zacznie mi na to pozwalać..

A Ty nie będziesz w stanie się powstrzymać i nie czekając na odpowiedź zabierzesz się do pieszczot...
Niech odpowie, na tej podstawie będziesz wiedział o co jej chodzi i będziesz też mógł zorientować się czy jest szczera.
Punktów zaczepienia jest bez liku, nie ma szas na to, żeby wiedzieć czy dotyczą one Twojej dziewczyny.

Równie dobrze moglibyśmy powróżyć z fusów.
Jest tu na forum wątek zatytułowany wróżka. Podobno niepotrzebne są fusy, wystarczy przelew i email...

Przy okazji: nieco więcej luzu.

6

oj, mobilek nastroszył piórka. Najpierw z góry dziękuje za jakąkolwiek odpowiedź a potem jednak nie dziękuje.
Poczekaj mobilku, wyciągnę z szafy szklaną kulę, może ona coś więcej wniesie smile

7

W sumie, po co zwlekać z rozmową? Skoro już odczuwasz zniechęcenie i frustracje, to myślisz, że odkładanie rozmowy na później coś pomoże? Jesteś normalnym, zdrowym chłopakiem, który pragnie uprawiać seks z wybranką, a zatem idzie również rozmowa. Przyznam, że zachowanie dziewczyny owszem jest dziwne, ale być może, jest one spowodowane różnymi czynnikami. Np., złe doświadczenia z dzieciństwa bądź byłego związku, kompleksy, może jest dziewicą, a może chce czekać z seksem, ale nie wiem jak Ci o tym powiedzieć. Warto porozmawiać a nie badać grunt. Badanie grunty pozwala na tysiąc interpretacji, analiz itp.

Powodzenia

8

Nie chce być nieelegancki - ale może rozwiązanie jest prostsze niż Ci sie wydaje: To jest Transseksualistka tj. Pani z Penisem albo po zmianie płci.....
Wiec trochę potrwa zanim to ujawni, zakochała sie w tobie i mimo wszystko nie chce cie stracić.....

pozdrawiam

9

Też myślę, że najlepsza będzie rozmowa. Może się wstydzi z różnych powodów. Może coś po przedniej relacji, partner jej nie akceptował. Powodów może być wiele.

Po prostu porozmawiaj. Szkoda psuć dobrą relację jakimiś domysłami, niedomówieniami, czasem nietrafionymi poradami z forum.

Ty się już czujesz manipulowany, a ona pewnie nawet nie wie, że takie reakcje wzbudza w Tobie. Rozmowa rozmowa rozmowa smile Widzisz Ty masz z poprzedniej relacji obawy i ona może mieć swoje.

10

kristo555 napisał/a:

Nie chce być nieelegancki - ale może rozwiązanie jest prostsze niż Ci sie wydaje: To jest Transseksualistka tj. Pani z Penisem albo po zmianie płci.....
Wiec trochę potrwa zanim to ujawni, zakochała sie w tobie i mimo wszystko nie chce cie stracić.....

pozdrawiam

Ale by to był zwrot akcji! Scenariusze do paradokumentów powinieneś pisać! Takie na przykład Trudne sprawy wezmą Cię w ciemno, jak im posta pokażesz wink  big_smile

11

Klio napisał/a:
kristo555 napisał/a:

pozdrawiam

Ale by to był zwrot akcji! Scenariusze do paradokumentów powinieneś pisać! Takie na przykład Trudne sprawy wezmą Cię w ciemno, jak im posta pokażesz wink  big_smile

hehe dobre, tylko pytanie jak ona powstrzymuje erekcję podczas pieszczot piersi i pocałunków? wink Twarda babka, nie ma co.

12

Skoro jesteście ze sobą dopiero 3/4 miesiące, to chyba nie masz się co dziwić. Wy faceci, to wszystko byście chcieli od razu.
Albo po prostu ma jakieś problemy ginekologiczne i stąd nie pozwala się dotykać. Nie przesadzaj. Na wszystko przyjdzie czas.

13

To ja z kolei napiszę Ci zupełnie inaczej,chociaż też o rozmowie.
Mam nieco inne doświadczenia, i tak się zastanawiam czy jesteś pewien ,że nikt przed Tobą nie zrobił Twojej kobiecie krzywdy?????
Wiem jak to brzmi,tak czytałam pozwala na pieszczoty.
Kobieta która została "skrzywdzona"-i to nie musi być gwałt,to może być np.bolesny sex.
Taka kobieta jeśli sex przedtem był kłopotliwy,pozwoli na bardzo wiele pieszczot,to mi pasuje do tego że,raz pozwala na więcej raz na mniej.
Ponieważ czasem bardzo by chciała,sama czuje podniecenie i chęć,ale nagle przychodzi taki dotyk,czy moment kiedy jednak strach wygrywa.
Porozmawiaj delikatnie,ale szczerze ,w mojego doświadczenia :
Ja zapytalabym najpierw "Kochanie lubisz moje pieszczoty?Sprawiają ci przyjemność?"
Niech odpowie ,wysłuchaj.
Potem zapytaj "Czy Ci ufa,czy wie że nigdy nie zrobisz jej krzywdy"
Jeśli tak to czas na to aby zapytać wprost "Dlaczego w takim razie ,nie pozwalasz mi,nacieszyć się Twoim ciałem"
Powiedź o tym że zależy Ci na niej,że w związku jesteś szczęśliwy ,ale przez to zachowanie ,zaczynasz myśleć ,że ona Cie poprostu nie chce.Upewnij ,że
niezależnie od odpowiedzi ,będziesz szczęśliwy i wdzięczny za szczerość."
Tylko uprzedzam ,że odpowiedzi na te pytania,nie koniecznie mogą Ci się spodobać,ale jeśli tego nie zrobisz dojdzie do sytuacji,że będziesz miał dość,nie wytrzymasz.Czy warto ryzykować?Powodzenia

14

mobilek88 napisał/a:

Cześć dziewczyny! Pisze tu bo tylko Wy będziecie znały odpowiedź na moje pytanie smile

Otóż od ponad 3 miesięcy spotykam się z pewną dziewczyną. Ja mam 28 lat, ona - 24. Oboje bylismy w długich związkach, ja 8 lat, ona około 2 lata.

Między nami jest wspaniale. Bardzo do siebie pasujemy. Świetnie się rozmawia. Nadajemy na tych samych falach. Bardzo się spobie oboje podobamy. Oboje wyznalismy sobie, że nigdy do nikogo nic takiego nie czuliśmy - to zdecydowanie widać. Jest uczucie, jest namiętnoś i pociąg fizyczny. Są niegrzeczne słówka. Wszystko to zdecydowane i pewne. Powiedziałbym, że czasem dzikie. Na pytanie co byś ze mna zrobiła odpowiada: "nie, pytaj nawet"..Jest namietność, pożądanie, czułe słówka. Ocieramy się o siebie szalenie, sa klapsy, długie pieszczoty piersi, głębokie pocałunki itd Potrafimy tak kilka godzin...

Chodzi o to, że pomimo tego wszystkiego coś jest "nie halo". Otóż: nie pozwala się (nawet przez spodnie) dotknąć w miejsca intymne. Ba! Często gdy położę rekę na jej brzuszku staje się delikatnie spieta i "nerwowa"... Czym prędzej obciąga koszulkę. Jakby się czegoś przestraszyła.. Kompletnie tego nie rozumiem.. Nie wiem o co chodzi bo.. Co ciekawe moge dotykać jej pupy, włożyć ręce pod spodnie i położyć bezpośrednio na posladkach. Uwielbia gdy całuję i pieszczę jej piersi. Nastepnego dnia już "nie bardzo". Spalismy ze soba kilka razy. Jednak nigdy nie było nic ponad w/w. zqwsze wtedy ubiera spodenki i pod spód stringi. Noooo, ostatnio nie było stringów.. Generalnie dziewczyna jest silna, zdecydowana i temperamentna.. Raz mogę dużo, innym razem prawie w ogóle.. Nie rozumiem. Prosże o jakąś podpowiedź. Co ona może czuć. Czegoś się boi albo obawia? Jest troche skryta. Cięzko mówi o uczuciach ale łatwo to pokazuje. Bardzo jej na mnie zależy. To widać i to wiem.

To wszystko wygląda jak jakas "gra" co mnie ogólnie bardzo boli i zniechęca. Czuje się jakby manipulowany.. Wywołuje to każdorazową we mnie jakąs irytację. Jestem też w jakiś sposób na tym punkcie przeczulony bo w ostatnim związku bardzo w tym punkcie cierpiałem. Przez to też się rozpadał. To wszystko strasznie mnie "myli".. Nie mogę się połapać i odnaleśc w tym wszystkim.. Nie wiem co moge a czego już nie. Gubie się w tym.. Moje uczucie do niej jest bardzo szczere i nie chce jej wykorzystać. Poprzez seks którego bardzo pragnę (wydawać by się mogło, że ona też) chcę wyrazić uczucia które do niej czuję.. seks jest dla mnie bardzo ważny i wg mnie bardzo istotny w procesie "poznawania". Nie jesteśmy tez już dziećmi by przeciągać pierwszy raz by pokazać drugiej osobie, ze się szanujemy. Po co to robić skoro jest uczucie, pragnienie i namiętność?

Wkurza mnie to bo czuje się jakby się mną bawiła.. By pragnął jej więcej. Niestety efekt jest odwrotny od zamierzonego.. (wpływ bólu z poprzedniego związku)
Co Wy o tym sadzicie..?

Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź!

Myślę, że problem leżeć może w nieudanym poprzednim związku lub kobieta, ma jakiś intymny problem - może wstydzi się swojego ciała. Rozwiązaniem, tego problemu jest rozmowa.

15

Też bym się skłaniała, że jakieś nieprzyjemne doświadczenie związane z seksem ją gnębi lub nie jest gotowa i dłużej zajmuje jej takie 100% otwarcie się na seks z nową osobą. Albo zwyczajnie w świecie jest dziewicą i się wstydzi? Rozmawialiście chociaż raz o waszych intymnych sprawach?

16

Z doświadczenia wiem, że najtrudniejszą sprawą na początku związku jest rozmowa na temat seksu.  żadne forum Ci nie udzieli satysfakcjonującej Cie odpowiedzi. Zapytaj ją wprost w czym rzecz i tyle. Swoją drogą ciekawa rzecz, że łatwiej zdjąć przed kimś majtki aniżeli otwarcie i szczerze pogadać o intymności...

17 Ostatnio edytowany przez mobilek88 (2016-02-17 17:34:31)

sabrina448 napisał/a:

To ja z kolei napiszę Ci zupełnie inaczej,chociaż też o rozmowie.
Mam nieco inne doświadczenia, i tak się zastanawiam czy jesteś pewien ,że nikt przed Tobą nie zrobił Twojej kobiecie krzywdy?????
Wiem jak to brzmi,tak czytałam pozwala na pieszczoty.
Kobieta która została "skrzywdzona"-i to nie musi być gwałt,to może być np.bolesny sex.
Taka kobieta jeśli sex przedtem był kłopotliwy,pozwoli na bardzo wiele pieszczot,to mi pasuje do tego że,raz pozwala na więcej raz na mniej.
Ponieważ czasem bardzo by chciała,sama czuje podniecenie i chęć,ale nagle przychodzi taki dotyk,czy moment kiedy jednak strach wygrywa.
Porozmawiaj delikatnie,ale szczerze ,w mojego doświadczenia :
Ja zapytalabym najpierw "Kochanie lubisz moje pieszczoty?Sprawiają ci przyjemność?"
Niech odpowie ,wysłuchaj.
Potem zapytaj "Czy Ci ufa,czy wie że nigdy nie zrobisz jej krzywdy"
Jeśli tak to czas na to aby zapytać wprost "Dlaczego w takim razie ,nie pozwalasz mi,nacieszyć się Twoim ciałem"
Powiedź o tym że zależy Ci na niej,że w związku jesteś szczęśliwy ,ale przez to zachowanie ,zaczynasz myśleć ,że ona Cie poprostu nie chce.Upewnij ,że
niezależnie od odpowiedzi ,będziesz szczęśliwy i wdzięczny za szczerość."
Tylko uprzedzam ,że odpowiedzi na te pytania,nie koniecznie mogą Ci się spodobać,ale jeśli tego nie zrobisz dojdzie do sytuacji,że będziesz miał dość,nie wytrzymasz.Czy warto ryzykować?Powodzenia

Hmm.. Bardzo czętęsto pojawia się tutaj stwierdzenie, że dziewczyna mogła zostać "skrzywdzona" w poprzednim związku. Dało mi to mocno do myślenia. Zauważyłem, że jest bardzo strachliwa. Chyba z natury. Wstydliwa również ale ku temu bym się z różnych względów nie skłaniał. Problemy ginekologiczne to to raczej nie są. Budowę miejsc intymnych ma raczej również "w normie" :)

Generalnie sprawy cały czas idą do przodu - jeśli mozna to tak nazwać. Otwiera się coraz bardziej. Jesteśmy już jakby krok dalej. Dotykać ją moge i nawet w pewien sposób pieścić. Bardzo lubi mój dotyk. Łatwo się odpręża. Sprawia jest to ogromną przyjemnośc. Pisze o dotyku całego ciała. Jednak dotarcie do miejsc intymnych sprawia, że się wzdryga. Prawie zawsze. Nie spieszę się w ogóle bo jak już mówiłem nie zależy mi na tym by ją "bzyknąć". Cieszę się tym co mogę jej dać w obecnej chwili. Ale wiadomo - jestem tylko facetem :) Daje jej czas i oswajam ją ze swoim dotykiem.

Wiem, że bardzo przeżyła rozstanie z EX, które miało miejsce troszkę ponad rok temu. Nie pytałem o to ale gdy kiedyś jej powiedziałem - bo jakoś tak potoczyła się rozmowa - ,że nie interesują mnie jej związki to odpowiedziała bardzo stanowczo - "...to bardzo dobrze!". Zaintrygowało mnie dlaczego tak bardzo nie chce w ogóle poruszać tej kwestii i skąd taka stanowczość. Dlatego ja tez nie kieruję rozmowy na ten temat. Nie chce wzbudzać w niej jakiś wsponieć czy też bólu. Ona chyba również nie ma przyjemności do tego wracać. W gruncie rzeczy nawet nie wiem dlaczego się rozstali bo nigdy mi tego nie powiedziała. Wiem tylko, że ją skrzywdził ale tu chodzi raczej o zdradę. Tak myślę. Chociaż... Może włośnie chodzi o coś innego.. Pewnie kiedyś o tym porozmawiamy ale myślę, że to będzie czas liczony raczej w latach. Na chwilę obecną szczera rozmowa w sprawach seksu raczej odpada. Nie wydusiłbym z niej nawet słowa :)

Zastanawia mnie w tym wszystkim jedno. Jak można skrzywdzić kogos tak by czuł dziś to co ona czuje jednocześnie będąc jej partnerem..? W moim systemie wartości się to chyba nie mieści.

18 Ostatnio edytowany przez Garance_30 (2016-02-20 10:17:57)

Ja nie wiem, czy ktoś ją skrzywdził, na pewno musisz z nią pogadać w tym temacie, ale miałam kiedyś podobnie. Dokładnie tak samo się zachowywałam, kiedy rokujący facet próbował ze mną coś więcej niż pocałunek uskutecznić smile. Chodziło po  prostu o byłego. Wciąż go w głowie miałam, nałożyłam sobie wtedy taki "pas cnoty", po podświadomie byłam wciąż kobietą tamtego mężczyzny. Nie wyobrażałam sobie wejść w nowy związek i oddać się innemu mężczyźnie. Najlepsze jest to, że w tym samym czasie, nie przeszkodziło mi to rzucić się w niepamięć w namiętny romans, z facetem, którego prawie w ogóle nie znałam, ale który w tych sprawach był podobny do byłego. Tyle tylko, że z tym od razu wiedziałam, że nic z tego nie będzie.

Myślę, że być może ona potrzebuje jeszcze więcej czasu aby cię dobrze poznać i nabrać zaufania do ciebie, aby się przed tobą otworzyć w pełni. Jeśli nie jesteś już jakimś podlotkiem to wiesz, że im człowiek starszy i po długoletnim związku, tym dłużej zajmuje dojście do siebie, zaufanie nowemu partnerowi. Jeśli ją przekonasz do siebie, będzie twoja. Istnieje też obawa, że być może nie jesteś dla niej aż tak atrakcyjny, stąd też lubi z tobą przebywać, odpręża ją twój dotyk, ale na więcej sobie z tobą nie pozwoli. Ach.., człowiek czasami bywa skomplikowany smile. Powodzenia.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Brak seksu pomimo pożądania i namiętności.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024