Kilka pytań co do ćwiczenia i diety. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Kilka pytań co do ćwiczenia i diety.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez LonelyGirl (2016-01-30 03:10:52)

Temat: Kilka pytań co do ćwiczenia i diety.

Moim celem jest schudnąć (jak najwięcej z brzucha) do wakacji. Waga się dla mnie nie liczy zupełnie. Wiem, że z brzucha najtrudniej, ale mam nadzieję, że to jest w miarę realne zeby zgubić chociaż te 5-10 cm przez 4 miesiące?
Planuję robić treningi interwałowe i tu pojawiają sie problemy:
1. Ile razy w tygodniu?
2. Jakie najlepiej (mam nadzieję, że polecicie mi tutaj coś Chodakowskiej - mam dylemat m.in między turbo spalaniem, killerem a ekstra figurą)
3. Czy to prawda, że podczas spalania tłuszczu spalają sie też mięśnie? Jeśli tak to czy dużo i jak temu zapobiec w miarę możliwości? Czytałam, że można robić treningi siłowe ale nikt nie napisał czy przed czy po interwale czy może w ogóle w inny dzień.
4. Co wykreślić na 100% z jadłospisu (prócz słodyczy i fast foodów), jakie węglowodany można jeść i co je zawiera?

Byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedzi, gdyż szukanie w internecie tylko bardziej namieszało mi w głowie, ponieważ każdy tam pisze co innego a ja jako, że się nie znam łyknę każdy kit.
Z góry dziękuję : )

Edit. W sumie mogłabym biegać ale biegania zawsze nienawidziłam więc i o nim mało wiem. Rano/po południu czy wieczorem? Można na czczo? Ile na początek? (Mam wyjątkowo słabą kondycję)

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-01-30 12:01:43)

Odp: Kilka pytań co do ćwiczenia i diety.

Przy diecie niskokaloryczne spadają się też mięśnie  (średnio 80% utraty wagi to tłuszcz,  20% to spalone miesnie).

Dieta niskowęglowodanowa  chroni mięśnie przed spalaniem ( u mnie po ponad roku odchudzania i ponad 20 kg ubytek mięśni to było jakieś 0,5 kg do 1kg, jak zaczęłam biegać to  wszystko odzyskała z naddatkiem)

Dieta niskowęglowodanową doskonale odchudza też brzuch, bo odtłuszcza narządy wewnętrzne - chudnie się nie tylko z tłuszczu na brzuchu, ale też tego, który zalega na wątrobie,  nerkach  itd.. dlatego talia się wysmukla  wizualnie.

Z ćwiczeń osobiście nie polecam katowania  sie Chodakowską  komuś,  kto mało ćwiczył  - warto poszperać po necie i dowiedzieć się jakich ćwiczeń NIE robić,  bo niektóre (zwłaszcza te, które robią płaski brzuch) zamiast talię wyszczuplac  dodatkowo ja poszerzają.  Brzuch staje się płaski,  ale znika wcięcie  (bo gros tych ćwiczeń zostało opracowanychj przez facetów,  a im wcięcie  w talii nie jest potrzebne)

A dla uzyskania kobiecej sylwetki bardziej od płaskiego brzucha istotne jest wcięcie,  dlatego warto się skupić nad takimi ćwiczeniami.

Osobiście polecam też bieganie (ale z głową,  bieganie w odpowiednim stylu i przy odpowiedniej postawie, a nie walenie piętami byle więcej tongue)

Bieganie pięknie kształtuje sylwetkę co pozwala utrzymywać brzuch wciągnięty, a mięśnie napięte w ciągu całego dnia.

3

Iceni napisał/a:

Osobiście polecam też bieganie (ale z głową,  bieganie w odpowiednim stylu i przy odpowiedniej postawie, a nie walenie piętami byle więcej tongue)

Bieganie pięknie kształtuje sylwetkę co pozwala utrzymywać brzuch wciągnięty, a mięśnie napięte w ciągu całego dnia.

Dokładnie tak jak napisała Iceni. Należy zwrócić na technikę biegania. Ten sport często niesie ze sobą kontuzje. Mogą pojawić się poważne powikłania, które uniemożliwią Ci treningi albo delikatne kontuzje, które wyłącznie będą dokuczać chwilowo. Za powstałe kontuzje często jesteśmy sobie sami odpowiedzialni. Przyczyną może być nieodpowiednie obuwie, brak rozgrzewki albo przetrenowanie. Kontuzje pojawiają sie często u początkujących biegaczy, którzy nie mają odpowiedniej techniki biegania i każdy kolejny krok wiąże się z silnym uderzeniem piętami o podłoże. W przypadku problemów trzeba zaniechać chwilowo biegania i znaleźć inny sport, który odciąży nasze stawy.

4

bieganie, to super temat biegam 4-5 razy w tygodniu. dystanse zależą od dnia, ale przygotowuję się do pko Nocny Wrocław Półmaraton

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Kilka pytań co do ćwiczenia i diety.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024