Związek z młodą kobietą, która tragicznie straciła swojego ukochanego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z młodą kobietą, która tragicznie straciła swojego ukochanego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: Związek z młodą kobietą, która tragicznie straciła swojego ukochanego

Sytuacja jest taka, młoda dziewczyna jest z chłopakiem 2 lata bardzo im zależy na sobie i się mocno kochają.  On zaczyna chorować, ona się nim opiekuje troszczy o niego, niestety on umiera po dwóch latach związku. Czyli ona ma około 20 lat wtedy.
Silna miłość z młodszych lat, przerwana w jej najlepszym okresie, czy ona kiedykolwiek przestanie go kochać?  Jak to odbije się na jej przyszłych partnerach?

Jestem w takiej sytuacji i wiem ze tego się nigdy nie zapomni dlatego zastanawiam się czy ona może kogoś innego (mnie pokochać) silniej i nie pamiętać stale o nim, czy to i tak nie zniszczy przyszłości?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek z młodą kobietą, która tragicznie straciła swojego ukochanego

skąd mamy to wiedzieć? a ona wie o Twoich zamiarach? Jest Tobą zainteresowana? kiedy zmarł jej chłopak? Na pewno będzie pamiętać o nim do końca życia, ale jest jeszcze bardzo młoda, więc myślę, że na pewno ułoży sobie życie z kimś innym, ale czy akurat z Tobą?

3

qw123 napisał/a:

zastanawiam się czy ona może kogoś innego (mnie pokochać) silniej i nie pamiętać stale o nim, czy to i tak nie zniszczy przyszłości?

Nie rywalizuj z nim.
Nie pokocha kogoś innego ani silniej ani słabiej niż tego który zmarł, tylko inaczej.

Ale zanim będzie w stanie wejść z kimś prawdziwie w związek, najpierw musi przeżyć swój czas żałoby.
Dla jednej osoby krótszy, dla drugiej dłuższy, ale niezbędny.

4

Z tego co kiedyś czytałem z wypowiedzi specjalisty słynnego profesora terapeutą i psychologia takie kobiety zawsze będą kochać i często zwiąże się tylko z kalkulacji by z kimś być a nie z samej miłości.
Minął już 1,5 roku, jest wesoła, żyje normalnie. Jedynie kiedyś coś wspominała i wtedy coś się domyśliłem, a teraz dowiedziałem się o tym. Hm, ona ma coś w sobie takiego poważnego, bezpiecznego, domatorskiego, ale może, dlatego, że taka jest.

5

O mamo, no i co z tego ze ten specjalista tak powiedział? Czy to oznacza, że musi się sprawdzać w 100%? Jeżeli Ci na niej zależy to zacznij działać, a sam się przekonasz jaka jest prawda.

6

Secondo1 napisał/a:
qw123 napisał/a:

zastanawiam się czy ona może kogoś innego (mnie pokochać) silniej i nie pamiętać stale o nim, czy to i tak nie zniszczy przyszłości?

Nie rywalizuj z nim.
Nie pokocha kogoś innego ani silniej ani słabiej niż tego który zmarł, tylko inaczej.

Ale zanim będzie w stanie wejść z kimś prawdziwie w związek, najpierw musi przeżyć swój czas żałoby.
Dla jednej osoby krótszy, dla drugiej dłuższy, ale niezbędny.

Masz rację, Secondo.
Mnie zajęło pięć lat, by związać się z inną kobietą. Minęły kolejne dwa-, trzy, gdy tę druga pokochałem prawdziwie.
Poprzedzające ten związek kontakty - szkoda gadać. Nic nie wychodziło, bo nie chciałem by wyszło poza seks. Zdalem sobie z tego sprawę, gdy bliżej poznałem znajomą mi od lat kobietę. Wówczas się przemogłem.
Jesteśmy razem od niemal osiemnastu lat.
Sytuacja Autora jest inna, bo dziewczyna młoda i pewnie szybciej upora się z poczuciem straty. Bo "krew nie woda" i natura upomni się o swoje.
Ale, jak piszesz, Secondo, żałoba emocjonalna po nieodwracalnej stracie, to sprawa indywidualna.

7

Dziękuję Wam za odpowiedzi, bardzo szanuje sobie zdanie doświadczonych osób. smile

Ja ją doskonale rozumiem, sam miałem kiedyś taka dużo miłość w dzieciństwie i wiem jak takie uczucia mogą być silne i mnie akura smuci, ze nie nesjestem z tamtą,  choć ona żyję. Dotychczas nie przeżyłem niczego tak silnego. A w jej przypadku widzę,  że była szczęśliwa,  że go wspierała i ze to przeżyła. Nawet obserwując jej profil na FB widać ogromną przemianę jaka była przed i jaka jest po. Napisała w wielu miejscach, że zawsze będzie go kochać itp. ja to szanuje i rozumiem, bo wiem, że samym to przeżył mocno,

Gdybym był z ta swoją wielką miłością i ona by zmarła pewnie nawet mimo że mam 20 parę lat więcej mógłbym się nie związać z nikim. Zacznę od tego...

Czemu sugeruje się opinią tego profesora? Bo on ma ogromne doświadczenie i jemu jako terapeucie kobiety mówią rzeczy których n7e mówią nikomu m.in. ze są z kimś z rozsądku itp.

8

qw123 napisał/a:

Ja ją doskonale rozumiem, sam miałem kiedyś taka dużo miłość w dzieciństwie i wiem jak takie uczucia mogą być silne i mnie akura smuci, ze nie nesjestem z tamtą,  choć ona żyję. Dotychczas nie przeżyłem niczego tak silnego.

To może jeszcze zapoznaj się z tym tematem, jak nie chcesz tu wrócić za parę lat
http://www.netkobiety.pl/t92266.html

9

Naprędce napisał/a:
qw123 napisał/a:

Ja ją doskonale rozumiem, sam miałem kiedyś taka dużo miłość w dzieciństwie i wiem jak takie uczucia mogą być silne i mnie akura smuci, ze nie nesjestem z tamtą,  choć ona żyję. Dotychczas nie przeżyłem niczego tak silnego.

To może jeszcze zapoznaj się z tym tematem, jak nie chcesz tu wrócić za parę lat
http://www.netkobiety.pl/t92266.html

Wiem, ale co w tej sytuacji mogę zrobić? Ona ma kogoś innego i chociaż być może nie przetrwa próby odległości go ja też nie jestem na miejscu by się Nią zająć.

10

qw123 napisał/a:

Wiem, ale co w tej sytuacji mogę zrobić?

Daj jej spokoj i zwiąż się z taką którą pokochasz bardziej od tamtej pierwszej.
Żal mi tej dziewczyny, która najpierw straciła kogoś w tragicznych okolicznościach, a teraz może związać się w kimś, kto jest z nią dlatego bo nie może być z jakąs inną.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z młodą kobietą, która tragicznie straciła swojego ukochanego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024