Witam mam na imię Magda mam 24 lata i jestem z okolic Legnicy (dolnośląskie) poszukuje chętnych do wyjazdu gdzieś do Niemiec najlepiej do pracy nie mam jeszcze żadnej na oku najpierw chciałabym znaleźć jakąś bratnią duszę ponieważ sama się trochę boje wyjechać;) Niestety nie znam języka niemieckiego ale wiem że można znaleźć prace i bez niego chociaż na początek
Wybacz szczerość ale masz 24 lata a myślisz jak nastolatka która chce uciec z domu bo rodzice ją denerwują i myśli sobie jakoś to będzie.
Zmartwię cię!! tak nie będzie.
Czy możesz sobie wyobrazić np.greka który przyjeżdża do Polski szuka pracy ale nie zna języka???
Mieszkam w Niemczech od kilku lat,bez języka nie masz na co liczyć,bo jak będziesz pytać o pracę?? jak znajdziesz mieszkanie?? jak załatwisz sprawy w banku,urzędzie???
Zacznij się uczyć języka i za kilka miesięcy możesz pomyśleć o takim wyjeździe.
Nie rozumiem ludzi którzy piszą takie bzdury .Powiem ci ze ja wyjechałam do Niemiec nie znając języka i jestem tutaj 6 lat . Sa firmy polskie które wysyłają Polaków do pracy za granice i nie wymagają języka dają mieszkanie i na początek mysle ze dla osób bez języka to jest punkt zaczepienia a języka nauczysz sie z czasem ... Wiadomo ze lepiej wyjechać z kimś a nie samemu ...Także głowa do góry i życzę powodzenia ...Jezeli jeszcze nie wyjechałaś daj znac ..
Witam mam na imię Magda mam 24 lata i jestem z okolic Legnicy (dolnośląskie) poszukuje chętnych do wyjazdu gdzieś do Niemiec najlepiej do pracy nie mam jeszcze żadnej na oku najpierw chciałabym znaleźć jakąś bratnią duszę ponieważ sama się trochę boje wyjechać;) Niestety nie znam języka niemieckiego ale wiem że można znaleźć prace i bez niego chociaż na początek
hej . post aktualny? ja jestem chętna
Tak aktualny. Pracowałas już za granicą? Jaki masz plan? Wizyta krótkotrwała czy na dłużej?Od kiedy jesteś dyspozycyjna?
Pozdrawiam
Tak aktualny. Pracowałas już za granicą? Jaki masz plan? Wizyta krótkotrwała czy na dłużej?Od kiedy jesteś dyspozycyjna?
Pozdrawiam
Nie,nie pracowałąm jeszcze. Ja wolalabym pracowac np w hotelu , moze na stanowisko pokojowej.... widzialam ogloszenia (czesto wyzywienie jest darmowe i nocleg tez, czasem cos odciagaja ale niewiele)
zawsze jak ktos by chcial wynająć to zawsze może....
Narazie myślałam do września
Powodzenia
Aktualne? Jestem z Legnicy i mogę jechać nawet na przyszły weeknd