szukam kogoś do wspólnego wyjazdu do pracy do Niemiec - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » szukam kogoś do wspólnego wyjazdu do pracy do Niemiec

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: szukam kogoś do wspólnego wyjazdu do pracy do Niemiec

Witam mam na imię Magda mam 24 lata i jestem z okolic Legnicy (dolnośląskie) poszukuje chętnych do wyjazdu gdzieś do Niemiec najlepiej do pracy nie mam jeszcze żadnej na oku najpierw chciałabym znaleźć jakąś bratnią duszę ponieważ sama się trochę boje wyjechać;) Niestety nie znam języka niemieckiego ale wiem że można znaleźć prace i bez niego chociaż na początek

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: szukam kogoś do wspólnego wyjazdu do pracy do Niemiec

Wybacz szczerość ale masz 24 lata a myślisz jak nastolatka która chce uciec z domu bo rodzice ją denerwują i myśli sobie jakoś to będzie.
Zmartwię cię!! tak nie będzie.
Czy możesz sobie wyobrazić np.greka który przyjeżdża do Polski szuka pracy ale nie zna języka???
Mieszkam w Niemczech od kilku lat,bez języka nie masz na co liczyć,bo jak będziesz pytać o pracę?? jak znajdziesz mieszkanie?? jak załatwisz sprawy w banku,urzędzie???
Zacznij się uczyć języka i za kilka miesięcy możesz pomyśleć o takim wyjeździe.

3

Nie rozumiem ludzi którzy piszą takie bzdury .Powiem ci ze ja wyjechałam do Niemiec nie znając języka i jestem tutaj 6 lat . Sa firmy polskie które wysyłają Polaków do pracy za granice i nie wymagają języka dają mieszkanie i na początek mysle ze dla osób bez języka to jest punkt zaczepienia a języka nauczysz sie z czasem ... Wiadomo ze lepiej wyjechać z kimś a nie samemu ...Także głowa do góry i życzę powodzenia ...Jezeli jeszcze nie wyjechałaś daj znac ..

4

magdziula7771 napisał/a:

Witam mam na imię Magda mam 24 lata i jestem z okolic Legnicy (dolnośląskie) poszukuje chętnych do wyjazdu gdzieś do Niemiec najlepiej do pracy nie mam jeszcze żadnej na oku najpierw chciałabym znaleźć jakąś bratnią duszę ponieważ sama się trochę boje wyjechać;) Niestety nie znam języka niemieckiego ale wiem że można znaleźć prace i bez niego chociaż na początek

hej . post aktualny? ja jestem chętna

5

Tak aktualny. Pracowałas już za granicą? Jaki masz plan? Wizyta krótkotrwała czy na dłużej?Od kiedy jesteś dyspozycyjna?

Pozdrawiam

6

janka6 napisał/a:

Tak aktualny. Pracowałas już za granicą? Jaki masz plan? Wizyta krótkotrwała czy na dłużej?Od kiedy jesteś dyspozycyjna?

Pozdrawiam

Nie,nie pracowałąm jeszcze. Ja wolalabym pracowac np w hotelu  , moze na stanowisko pokojowej.... widzialam ogloszenia (czesto wyzywienie jest darmowe i nocleg tez, czasem cos odciagaja ale niewiele)
zawsze jak ktos by chcial wynająć to zawsze może....
Narazie myślałam do września

7

Powodzenia

Aktualne?  Jestem z Legnicy i mogę jechać nawet na przyszły weeknd wink

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » szukam kogoś do wspólnego wyjazdu do pracy do Niemiec

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024