znacie jakies filmy o tematyce religijnej, o Bogu, Jezusie? Bardzo podobał mi się film "Bóg nie umarł" oraz tych samych twórców "czy naprawdę wierzysz?" i tak mi się spodobały, że szukam więcej takich
Oglądał ktoś cos podobnego i może polecic?
2 2015-10-19 19:02:09 Ostatnio edytowany przez Paweło (2015-10-19 19:02:31)
A po co ci to by trollować na stronach ateistycznych czy wykopie ?
3 2015-10-19 19:03:38 Ostatnio edytowany przez chloe2 (2015-10-19 19:04:42)
A po co ci to by trollować na stronach ateistycznych czy wykopie ?
Nie uwierzysz ale chce film by go obejrzeć Poza tym nie jestem ateistka żeby trollowac je na takich stronach
Nie wiem, czy takie filmy też Cię zainteresują, ale ja poleciłbym film "Józef" z roku 1995. Reżyserem jest Roger Young, a jedną z głównych ról gra Ben Kingsley. Jest do obejrzenia na YouTube. Oglądałem go za młodu i bardzo mi się podobał.
Nie wiem, czy takie filmy też Cię zainteresują, ale ja poleciłbym film "Józef" z roku 1995. Reżyserem jest Roger Young, a jedną z głównych ról gra Ben Kingsley. Jest do obejrzenia na YouTube. Oglądałem go za młodu i bardzo mi się podobał.
Dzieki po poludniu zobacze czy będzie mi się podobal
6 2015-10-22 23:24:57 Ostatnio edytowany przez adiafora (2015-10-22 23:29:14)
najlepszy jaki oglądałam i byc moze najlepszy jaki powstał to Jezus z Nazaretu w reżyserii Zeffirellego. Do tego gwiazdorska obsada. A Robert Powell w roli Jezusa po prostu powala. Istny majstersztyk, chyba jego rola życia.
To klasyk gatunku. Na pewno ogladalas.
kilka oglądałam ale nie wiem czy ten też, musze zobaczyć kawalek i się okaze
najlepsze są dla mnie filmy gdzie mówi się o Bogu i pokazuje Jego obecność jak w filmie "Bóg nie umarł" ostatnio oglądałam "Spotkanie" i tez było calkiem fajne
kilka oglądałam ale nie wiem czy ten też, musze zobaczyć kawalek i się okaze
najlepsze są dla mnie filmy gdzie mówi się o Bogu i pokazuje Jego obecność jak w filmie "Bóg nie umarł" ostatnio oglądałam "Spotkanie" i tez było calkiem fajne
Jezus z Nazaretu jest filmem opartym na Nowym Testamencie, a nie znam zadnego innego i lepszego zrodla, ktory opowiadalby o jego zyciu a tym samym o obecnosci Boga w zyciu czlowieka, jego milosci i sile sprawczej. Jest to bez dwoch zdan film religijny.
Mam jednak wrazenie, ze Tobie nie chodzi o filmy stricte religijne ale bardziej o fabularne, przedstawiajace rozne ciekawe i wzruszajace historie opowiadajace o tym, ze Bog istnieje i moze objawiac sie w zyciu codziennym na rozne sposoby, pod postacia znakow, symboli, zdarzen czy ludzi.
Niestety nic mi nie przychodzi do glowy w tej chwili :-)
Polecam film "Biała sukienka".
Jest taki film jak "Święta Góra" (The Holy Mountain z 1973), ale nie jestem pewna, czy o to chodzi, ani też czy polecam. Acz... nietypowy.
"Dr Moscati" z 2007 (włoski film z polskim akcentem bo gra Kasia Smutniak )
O dzieki będę miała co oglądać
A widziałaś może film pt. "Człowiek z ziemi"(2007)? Dla mnie świetny, choć nie jest to typowy film o Bogu. Ciekawa jestem, czy Ci się spodoba.
A widziałaś może film pt. "Człowiek z ziemi"(2007)? Dla mnie świetny, choć nie jest to typowy film o Bogu. Ciekawa jestem, czy Ci się spodoba.
dzięki będę miała długi weekend to nadrobię
Takie o duchowości.. to może Niebiańska przepowiednia przypadnie Ci do gustu.