Agnieszka Chylińska- w wersji rockowej czy dance? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Agnieszka Chylińska- w wersji rockowej czy dance?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 37 ]

1

Temat: Agnieszka Chylińska- w wersji rockowej czy dance?

Wczoraj miałam okazję posłuchać nowego singla Agnieszki i przyznam szczerze że jestem ogromnie zaskoczona... w ogóle tekst i melodia nawiązują jakby do klimatów Reni Jusis... dawna "ostra" nuta, charakterystyczna maniera głosu Chylińskiej zaginęły... a ten tekst..

Co myślicie? Podoba się Wam NOWA zmieniona muzyka i styl tej wokalistki?

Dla tych którzy jeszcze nie mieli okazji posłuchać nowej piosenki:

http://w779.wrzuta.pl/film/8NmZVMTaiJ5/ … _zapomniec

Mnie osobiście zadziwiła ta przemiana i znacznie bardziej podoba mi się rockowa strona jej twórczości... a Wam?

"Kiedy powiem sobie dość" z O.N.A albo "Winna" to są hity...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Agnieszka Chylińska- w wersji rockowej czy dance?

Jeśli chodzi o moje zdanie...mam nadzieję , że to jakiś żart smile

3

Generalnie piosenka nie jest najgorsza, ale...nie w wykonaniu tej ostrej, szokującej Agnieszki. Jakoś mi nie pasuje ta piosenka do niej, ale gdzieś usłyszałam, ze ona teraz taka jest, ze się zmieniła i nowe piosenki odzwierdziedlają jej osobę. W szoku jestem.

4

Jeśli chodzi o piosenkę, to sama w sobie podoba mi się. Nie słyszałam jej jeszcze w radiu, ale gdybym ją usłyszała, to pomyślałabym, że to Reni Jusis raczej... Po konkretnym wsłuchaniu się dopiero może poznałabym po głosie Chylińską.

Jeśli chodzi o samą Chylińską, to też wolę ją w starej wersji, tej rockowej, bo dance kompletnie do niej nie pasuje...

Inna sprawa, to kwestia przyzwyczajenia. Jesteśmy przyzwyczajeni do Chylińskiej "z pazurem", a nie do dyskotekowych hitów w jej wykonaniu. Chciałabym zobaczyć, lub przeczytać jakiś wywiad z nią na temat tego utworu i całej nowej płyty, jeśli całość jest bardziej dance. Ciekawe czemu nagrała taki kawałek...

5

Powiem tak: Reni Jusis może spać spokojnie, rywalki w Chylińskiej mieć nie będzie tongue

To mi wygląda na pastisz i parodię samej siebie ale jak znam Chylińską to ona akurat ma to w d...e wink

Dla mnie Chylińska to "Winna" - najlepszy jej kawałek. Zawsze ją lubiłem za muzykę i osobowość, ba, nawet tą jej odmianę w wyglądzie polubiłem, no ale ten singiel to jakaś pomyłka. Chyba, że to tylko zasłona dymna...

W każdym razie już więcej nie chcę tej "nowości" słuchać smile

6

piosenka jako taka jest ok ale wolę ją w wersji poprzedniej. Kompletnie nie pasuje mi ten utwór do jej osoby.

7

no i jak zwykle chec zarobienia wiekszych pieniedzy wziela gore, a szkoda. teraz oczywiscie wszyscy beda chwalic ten 'wspanialy' utwor, ale jak na moje oko, wiadomo co zawiniete w piekny papierek zawsze pozostanie wiadomo czym.

8

Jestem w szoku!!....... faktycznie trochę do niej nie pasuje ten rodzaj muzyki, a my jesteśmy przyzwyczajeni do tej "ostrej" Agnieszki

piosenka sama w sobie jest ok i jak znam dzisiejszą młodzież to napewno będzie to hit dyskotek

9

podoba mi się, bo muzyka taka którą lubię jest, ale przyznam szczerze, że jestem zaskoczona, że ona (o.n.a) big_smile pokazała taki a nie inny styl, piosenki takiego typu jak "kiedy powiem sobie dość" są fenomenalne, mimo że nie słucham raczej takiej muzyki, bardziej jak ta nowa jej, to wolę te stare

a wydaje mi się, że Chylińska chce być bardziej kobieca, dlatego tak
zresztą to wynika też z jej wypowiedzi w programie "mam talent"

10

Prawdę mówiąc nie podoba mi się wogóle nowa piosenka Agnieszki Chylińskiej, jestem zdecydowaną zwolenniczką jej poprzedniego imagu, słucham głównie rocka i metalu, dla mnie Aga zabiła coś naprawdę dobrego tą zmianą.. Profanacja totalna.

11 Ostatnio edytowany przez kircke (2009-10-03 19:20:55)

reakcja 'fanów' jest identyczna z tą, jaką przewidziała chylińska. i jak to dobrze, że chylińska była tego wszystkiego świadoma! ludzie, ona ma 33 lata, urodziła syna i zakończyła z nastoletnim buntowaniem się przeciwko nauczycielom. ona sama często podkreśla, że nie chciałaby nikogo oszukiwać, wskakiwać w skóry i wydzierać się na scenie, bo to już nie jest ona. płyta jest efektem zainteresowania zespołem modern talking (stąd też tytuł albumu) i dlatego takie brzmienie. mnie samej piosenka nie przypadła do gustu, ale tekst jest jak najbardziej prosty (jak we wszystkich jej piosenkach) i szczery, jak cała agnieszka.
uważam, że chylińska (i nosowska) to najszczersze postacie sceny muzycznej, nawet jeśli ich wybory wydają się czasem nieco dziwne - ale nie to już nie nasza sprawa wink

12

Nikt sie buntowac jej nie kaze cale zycie, ale moim zdaniem mogla zrobic cos gdzie pokazalaby cos wiecej niz chwytliwy tekst i umpa umpa w tle. Moim zdaniem pieniazki zrobily swoje.

13

kircke napisał/a:

uważam, że chylińska (i nosowska) to najszczersze postacie sceny muzycznej, nawet jeśli ich wybory wydają się czasem nieco dziwne - ale nie to już nie nasza sprawa wink

Tu się akurat zgadzam choć eksperymenty Nosowskiej stawiam zdecydowanie wyżej od tego singla Chylińskiej. Natomiast nigdy nie zapomnę wiązanki utworów dance wykonanej przez Chylińską parę lat temu bodajże na festiwalu w Sopocie. Dance ale w rockowej aranżacji. To był czad! smile

14

Agnieszka Chylińska w wersji rockowej oczywiście wink Nie pasuje do niej ten nowy styl, takie jest moje zdanie. Rzeczywiście przyzwyczailiśmy się do drapieżnej Chylińskiej, ale przecież nie tylko ona jedna zmienia wizerunek, a jednak innym artystom wychodzi to lepiej smile

15

Nie podoba mi sie, ale z drugiej strony podoba mi sie, ze jako artystka sie rozwija, szuka nowych inspiracji dla siebie, nie boi sie drastycznych zmian. Widac, ze jest jest dobrze ze soba.

16

a ja jestem w szoku.Niedawno sluchalam jej nowej piosenki i myslalam,ze to Reni Jusis,albo jakas inna piosenkarka.Mnie jednak bardziej sie podobala spiewajac te 'ostre' piosenki,bardzo lubie jej glos.

17

Agnieszka Chylińska zachwycałą mnie od bardzo dawna. Barwa głosu i w szczególności teksty kreowały w mojej głowie wizerunek kobiety bardzo silnej psychicznie i pewnej tego, na czym jej zależy.

Niestety wartości jej się chyba troszeczkę pozmieniały, bo ostatnie utwory brzmią jak muzyka dla mas, a nie stara, charakterystyczna Chylińska.

18

Jak ja pierwszy raz usłyszałam nagrania z jej nowej płyty to nie mogłam uwierzyć,że to ona;p zdecydowanie w wersji rockowej buntowniczki było jej jakoś..bardziej do twarzy,miała swój styl;) a teraz to takie nijakie. Ale z drugiej strony liczba kupujących jej płytę i słuchających w internecie ciągle rośnie,więc spodobała się może dawnym 'przeciwnikom';)

19

Ten " nowy" styl jakoś do niej nie pasuje. Stała się sztuczną lalką do robienia kasy;/

20

Zdecydowanie rock.. Dance w jej wykonaniu nie jest jakiś najgorszy ale ona mi się kojarzy z takim hardcorem.. big_smile
Iw olałabym, żeby powróciła do tego.
A samą Agnieszkę Chylińską bardzo lubię, jest inna niż wszystkie inne wokalistki.

21

Chylińska to Rockmenka, i tak powinno zostać smile
Wprawdzie jej nowe kawałki nie są złe, da się posłuchać, ale to nie jest ona, to maska.
Bardzo lubię kawałki Chylińskiej zwłaszcza : Winna, Kiedy powiem sobie dość (O.N.A), Niczyja, Niekochana.
Pewnie już nigdy nie wróci do tamtego stylu, ale dobrze ze można przysłuchiwać się starym kawałkom i odkrywać w nich kolejny urok smile

22

Chylińska złapała się programu "mam talent" odzyskała trochę rozgłosu,a że teraz wszystkie gwiazdy nagrywają piosenki (jak ja to nazywam) do radia zapragnęła sławy,albo kasy.
Na demotytach ostro ją skrytykowali.Sądzę że mają 100% racje.Jest wielu prawdziwych artystów którzy grają jedną muzę od lat,a nie radiowe disko polo. ;/

23

Bardzo lubie Chylinska jako wokalistke. Podziwiam jej głos.. ale no kurde jestem zawiedziona.. tak jak napisala jedna osoba wyzej artysta powinien grac do konca taka muzyke jaka tworzył od lat a nie przeskakiwal od tak.. tak jakby Aerosmith zaczelo teraz tworzyc Hip Hop wiecie jakie mam przeslanie co nie? Ktos zaprezentowal sie w takim dziale wiec niech zostanie tak do konca.. Wszystko spoko bo piosenki ma spoko ale dlaczego przeskoczyla na RÓŻOWY ubiór??!! to mnie az tak boli ze masakra.. ;( ale ogolnie jest spoko babka z tego jak sie wypowiada.. no cóz moze jeszcze keiedys uslyszymy stara Agnieszke w wersji ROOOOCKKK !! 3mam kciuki

24

Podoba mi się jej wersja kobieca, jednak muzyka hmm... No, czasem fajnie posłuchać, ale nie czuję się wtedy jakbym słuchała Chylińskiej. Mimo to, czasem zmiany są potrzebne. Ładna kobieta, z dobrym głosem, tylko jakoś te tatuaże nie bardzo pasują do popowej dziewczynki smile

Jeszcze parę lat temu ciężko było powiedzieć o Chylińskiej, że jest "ładna". Jakoś nie wierzę w te jej nowe gusta muzyczne. Moim zdaniem postanowiła po prostu zarobić na muzyce, a taka muzyka (czyli dance) się właśnie w Polsce sprzedaje. Ona ciągle zachowuje się jak rockmenka.

26

Juz się wypowiadałam ale muszę powiedzieć że po obejrzeniu jej koncertu z orange warsaw festival to bardzo doceniłam jej nową muzykę. Po mimo że to inny styl, inne nuty to nadal widać w tym jej pazur i charakter, według mnie artyści muszą trochę ewoluować, to ich praca, i czasem muszą iść chodź trochę za modą.
Ona myślę że wybrnęła z tego i tak obronną ręką, a mam talent pomógł jej stać się piękna kobietą smile

27

Wolę jej stare piosenki,nowe są na jedno kopyto,ale Chylińska jest tak fajną babką,że mam to gdzieś big_smile
Uważam też,że najważniejsze ,żeby robiła coś w zgodzie ze sobą , a nie z innymi,a prawdziwi fani zostaną;)

28

Chylinska pojawiła sie na scenie jako zbuntowana rockmanka. I tak tez pozostała w mojej pamieci. Troszke nie rozumiem dlaczego aż tak zmieniła swój wizerunek?? chodzi mi o styl ubierania... różowe ciuchy - M A S A K R A!! przeciez pare lat temu wyśmiewała sie z paniuś, lal itd. a sama nią została.. To tak jakby hip-hopowiec zaczał śpiewac disco polo.. no dla mnie to jest takie porównanie..

29 Ostatnio edytowany przez fammefatale (2010-11-04 21:29:30)

butterfly20 napisał/a:

Chylinska pojawiła sie na scenie jako zbuntowana rockmanka. I tak tez pozostała w mojej pamieci. Troszke nie rozumiem dlaczego aż tak zmieniła swój wizerunek?? chodzi mi o styl ubierania... różowe ciuchy - M A S A K R A!! przeciez pare lat temu wyśmiewała sie z paniuś, lal itd. a sama nią została.. To tak jakby hip-hopowiec zaczał śpiewac disco polo.. no dla mnie to jest takie porównanie..

A mi się wydaje , że w życiu się wiele rzeczy mówi,a  później zmieniamy zdanie,poglądy itd.Normalna sprawa.
Co do ciuchów to Chylińska sama stwierdziła,że okres buntu ma już za sobą , poza tym jest matką , złagodniała itd,więc dlaczego nadal ma ubierać się na czarno i wrzeszczeć do mikrofonu,skoro co innego jej teraz w duszy gra?

30

temat postu brzmi jaka sie nam chylinska podoba, to co napisalam to jest moje zdanie wink jesli pcha sie do tego calego show biznesu, gra sie przez pare lat jedna muzyke a pozniej zmiana o 360 stopni no to wiesz... co maja powiedziec jej fani którzy np. są rockmenami którzy słuchali ją od poczatku w wersji rockowej a teraz w momencie dance???... moga byc bardzo zawiedzieni..

31

butterfly20 napisał/a:

temat postu brzmi jaka sie nam chylinska podoba, to co napisalam to jest moje zdanie wink ??... moga byc

of course wink Ja też wyrażam tylko własne zdanie big_smile

32

Na rockowo raczej. Pamiętam taką świetną piosenkę, która szła "Teraz już wiem, że to miłość" tytuł był chyba inny. Fajne czasy.

33

Jasne,ze wersja rock!zdecydowanie! nie podoba mi się Jej nowy styl..jesli mozna to tak nazwac...amuzyka rowniez:-/

34

Teraz Agnieszka wygląda bardziej kobieco, mimo tego jakoś mi nie pasuje do muzyki klubowej. Tak jak już niektórzy pisali powyżej Chylińska nie powinna zmieniać stylu muzyki smile

35

temat stary jak świat ale odświeżę big_smile
Bardzo lubiłam Chylińską w wersji rockowej, ma mocny głos i predyspozycje do śpiewania w cięższych brzmieniach. bardzo ubolewam nad tym, że już nie spiewa jak dawniej.

36

Ja też lubiłam ją w wersji rockowej, a najnowszych piosenek nie jestem w stanie słuchać. I rzeczywiście, wygląda bardzo sztucznie.

37

Brak na scenie teraz mocnego kobiecego wokalu zwłaszcza w muzyce rockowej. Teraz nie robi niczego nadzwyczajnego, takiej muzyki jest dużo.

Posty [ 37 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Agnieszka Chylińska- w wersji rockowej czy dance?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023