witam
Chciałam zapytać co poradzicie mi w takiej sytuacji....
Wizyty w ciazy u ginekologa zaczęłam tak jak jest to wymagane do 10 tygodnia i potem też chodzilam regularnie, ale nie mam tego wpisane w karcie ciązy a tylko w karcie pacjenta. Kartę ciązy mam od 15 tygodnia. Dziś dowiedziałam sie że moja gin. zmarla i nie bedzie juz w tej przychodni prowadzony gabinet ginekologiczny. Co mam zrobić żeby dostać zaświadczenie do becikowego?
musisz się dowiedzieć w przychodni i MOPSco w tym wypadku zrobić
mi do wypłaty becikowego było potrzebne zaświadczenie w którym były wpisane daty 3 wizyt w każdym trymestrze
Masz prawo wyciągnąć ksero karty pacjenta w przypadku swoja Ale na wszelki wypadek zapytaj w Opiece co teraz masz zrobić
Pytanie czy chodzilas prywatnie czy panstwowo?
Jeśli państwowo to ja problemu nie widzę, bo w przychodni są inni lekarze ginekolodzy a karta ta sama. A jeśli innych lekarzy nie ma, to na miejsce tego który zmarł przyjdzie inny i będzie Ci mógł wydać zaświadczenie które przedstawisz w MOPSie.
Jeszcze są opcje które podali przedmowcy. Możesz poprosić o odpis karty pacjenta
chodziłam na nfz nie stać mnie na leczenie prywatne...
Mam jeszcze jedno pytanie. Do beikowego trzeba złozyć zaświadczenie o dochodach za zeszły rok tak?
Jak mam to zrobic skoro w związku malżeńskim jestem od pół roku a wcześniej nawet nie mieszkałam z partnerem...
Będą liczyć dochody nas obydwojga?
Najlepiej będzie jak zadzwonisz do MOPSu tam udziela Ci szczegółowych informacji. Bo tak prawdę powiedziawszy nie mam pojęcia jak to jest w Twoim przypadku. Ale wydaje mi się że będą liczyć dochody i Twoje i partnera