Jaka jest wasza ulubiona muzyka? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KULTURA » Jaka jest wasza ulubiona muzyka?

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 177 ]

1

Temat: Jaka jest wasza ulubiona muzyka?

Jako że nie ma tu takiego tematu to postanowiłem założyć,pytanie jak w temacie lub która was podnieca,luzuje działa na stres kojąco wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaka jest wasza ulubiona muzyka?

Death Metal ]:->

3

zależy od nastroju i sytuacji.
- uwielbiam rosyjską muzykę zarówno współczesną jak i tradycyjną (moja słowiańska dusza się raduje big_smile ) słucham jej prawie ciągle: kiedy mi smutno, wesoło, kiedy jestem zła lub szczęśliwa. jednak czasami mam ochotę na coś innego
- w kuchni nie wyobrażam sobie gotowania bez radia zet, czyli muzyki popularnej, dostosowanej do wielu odbiorców
- w samochodzie: albo radio, albo rosyjska, ew. muzyka mojej 2 połówki
- w łóżku - typowe pościelówy
- lubię też Maroon5 , The Offspring, Shakira, niektóre kawałki R&B
- nie lubię cięzkiego metalu, country  i disco polo (toleruję tylko na weselach)

ogólnie kobieta zamienną jest, więc muzyka jakiej słucha przeważnie zależy od jej nastroju. takie jest moje zdanie smile

4

blach metal, death metal, brutal metal - to  moja trójca świeta wink

5

Ponad wszystko jest nią muzyka filmowa. Najbardziej lubię twórczość Ennio Moriconne i Johna Williamsa. Są to utwory urzekające i przepiękne. Z nich wszystkich takimi naj są: "Mosca addio", "La Califfa" i muzyka J. Williamsa do filmów "Kevin sam w domu", "Wyznania gejszy" i "Lista Schindler'a"

6

lady/nnn/ napisał/a:

ostra kobieta jesteś smile

7 Ostatnio edytowany przez karlayn3 (2010-12-14 21:02:56)

Jakikolwiek rodzaj metalu wzbudza we mnie agresję.
I depresję.
Ciśnienie mi się podnosi, źle wpływa na moje samopoczucie. Ogólnie.

Rock lubię, wyzwala we mnie energię, daje kopa i siłę do działania smile Gdy słucham tej muzyki mogę zdobywać świat.

Artystyczna dusza się we mnie budzi gdy słucham muzyki klasycznej - wtedy najczęściej lecą mi łzy. Na taki melancholijny nastrój i do przemyśleń - jak najbardziej.

Od czasu do czasu lubię powrócić wspomnieniami do dzieciństwa i wtedy słucham wszystko co mam w pewnym folderze pt "stare" tongue I są tam chyba wszystkie gatunki, oczywiście prócz metalu, ale najwięcej hip hopu smile

Gdy jestem wesoła, szczęśliwa lub podekscytowana słucham reggae - wtedy potęguje to moje szczęście a i wyzwala pozytywne emocje wink

Zdarza się też posłuchać tak na codzień kawałków klubowych, ale rzadko to robię bo wtedy nakręcam się na imprezę a nie zawsze mogę tongue

Ajj mogłabym pisać i pisać, do każdej sytuacji inna muzyka w sumie smile

Ps. Jaka muzyka mnie podnieca? tongue Typu Joe Cocker ?You can leave your head on? big_smile

EDIT: A teraz mi się przypomniało jak byłam nad morzem i tam grali tacy panowie na różnych instrumentach typu drewniane pałeczki jakieś dzwonki bębenki i mimo, że deszcz padał to stałam tam od początku do końca tak byłam zahipnotyzowana. I teraz żałuję, że nie kupiłam płyty sad A znaleźć nigdzie nie mogę. Kilka razy już się spotkałam z takimi grajkami ale tamto było wyjątkowe... Lubię takie oryginalne dźwięki (ale naturalne nie jakieś miksery  neutral )

8

Ja uwielbiam spokojne kawałki a że jestem z gór to lubię sobie góralskiej muzyki też posłuchać hej!

9

Przede wszystkim słucham gotyckiego rocka i opery metalu. Zespół Closterkeller jest u mnie lekiem na całe zło. Słucham go w chwilach smutku, zwątpienia ale też kiedy jestem radosna i jako ulubioną pościelówę tongue
Oprócz tego lubię posłuchać też muzyki poważnej, góralskiej i odgłosów natury.

10

Pixior uwielbia:
hauserkę - jak ma ochotę trzy godizny nie schodzić z parkietu - taki trening w transie dźwiękowym.
Czarną muzę - lubi kręcić tyłkiem, taka uroda. ;P
Rock - Disturbed, Deftones, Korn, SoAD, Radiohead, COMA.
Stukotrzaski psychiczne  - vide Portishead ;P
Soundtracki - Wyznania Gejszy, 300, Silent Hill, Final Fantasy: Advent's Children, Fast&Furious: Tokyo Drift

A ponad wszystko.
Zawsze i wszędzie.
Pixy kocha J-music big_smile
Gakt, Ayumi Hamasaki, Namie Amuro, Hyde, Miyavi ;P

11

lady/nnn/ napisał/a:

Coś mi się zdaje, że muzycy tworzący black, death i brutal death metal wkurzyliby się za porównanie ich do świętej trójcy <lol>

12

Ja słucham różnej muzyki,oprócz metalu,techno i disco polo.

Słucham sporo hip-hopu-Małpa,Pezet,Ortega Cartel,Małolat,OSTR (pewnie nie kojarzycie).
Oprócz tego lubię Franka Sinatrę,Steviego Wondera,Alicie Keys,Edytę Geppert,Marikę,Lauryn Hill i ostatnio StarGuardMuffin.
Miał być chyba rodzaj muzyki,no ale wink.

13

OSTR -  mój ulubiony wykonawca hh.

14

Ja też się przychylam do teorii kobiecej zmienności i słucham różnej muzyki, zależnie od nastroju i okoliczności:

No więc:
1. Najczęściej i na codzień - punk w różnych odmianach, najbardziej lubię polski street punk
2. Niewiele rzadziej - gothic
3. W czasie nostalgicznych nastrojów lub w samochodzie - polski rock i Chór Aleksandrova
4. Czasem folk - szczególnie indiański, muzyka celtycka
5. A na weselach - koniecznie disco polo smile

15

ach, muzyka, moja miłość big_smile generalnie rock, szczególnie z lat 60, 70 i 80, tak więc odmiany takie jak classic rock, gothic rok, glam rock, post-punk. z gotykiem i punkiem oczywiście łączy się new wave. alternative również uwielbiam, no i electronic, ale z tego zespoły tylko typu Depeche Mode, nie mylić z techniastym badziewiem.

moje ukochane zespoły:
PLACEBO od paru dobrych lat, moje bóstwa, będę im wierna do grobowej deski big_smile
a troszkę dalej kolejno: The Cure, Pink Floyd, David Bowie, Joy Division, The Doors oraz Depeche Mode.

nie mogę znieść hip hopu, popu i disco polo.
no i nie toleruję komercyjnych niby-rockowych zespołów, do których zaliczam: 30 seconds to mars, coldplay, muse, linkin park, green day, HIM, oj sporo jest takich. za polskim rockiem też nie przepadam, nie dorównuje niestety zagranicznemu.

16 Ostatnio edytowany przez martyna2010 (2010-12-16 17:56:01)

Ja uwielbiam reggae, wpływa na  mnie bardzo pozytywnie.
Od zawsze jednak numerem 1 jest dla mnie hop-hop. big_smile
Uwielbiam piosenki, z mądrym,życiowym tekstem i fajną melodią. wink
Czasami najdzie mnie ochota na rock, pop, jakieś feele, gosie andrzejewicz,kombii, stachurski i te inne. Ale bardzo rzadko. wink

W sumie wszystko zależy od samopoczucia. wink

Widzę, że kilka osób wymieniło swoje ulubione zespoły, to ja tez się podziele, a co big_smile
- verba (zespół który słucham najdłużej i nigdy mi się nie znudzi)
- pezet
- grammatik
- pcn, paragraf (po 1 piosence big_smile )
- junior stress
- east west rockers
- ras luta

Oj dużo by pisać, więc wypisałam tylko te najfajniejsze choć i tak pewnie coś pominęłam big_smile

17

Zdecydowanie nightwish (ale też nie wszystkie kawałki, raczej te bardziej "spokojne"), within temptation - "memories", "angels", "see who I am" itp.
Lubię też utwory Linkin Park w wersji piano. Ogólnie piano melody smile
Muzyka filmowa. W tym przepadku przoduje Clint Manseli z "Requiem for a dream" - Lux aetherna.
Muzyka klubowa odpada, chyba że jestem gdzieś na imprezie.

18 Ostatnio edytowany przez Pixy (2010-12-16 21:26:41)

No kurde... zły temat. Co ktoś coś wymienia to mi się zapala żarówka: jeszcze to!
Zbyt różnej muzyki słucham ^^.

Ale dodam jeszcze Meksyków ^^. Tres Coronas, La Raza, Elly Guera, Amorres Perros - to spadek po znajomym smile
I Hotel Costes.
I Blockhead.
tongue
Dobra, dobra zmjatam big_smile.
P.S.
Nightwish też i Within Temptation też, i Iced Earth też, i Danzing, i KAT, i TSA...
xD

19

Ja będę inna w tym towarzystwie. smile Muzyka klubowa. Trance, Electro house. Nie znoszę disco polo.

20 Ostatnio edytowany przez Dary (2010-12-18 16:27:26)

CupraFR napisał/a:

Ja będę inna w tym towarzystwie. smile Muzyka klubowa. Trance, Electro house. Nie znoszę disco polo.

A dlaczego inna?
Mój ulubiony artysta i cała jego seria to lekarstwo na stres ,a być na jego koncercie to szok lepsze niż wakacje na plaży
http://www.youtube.com/watch?v=5J0Zhqx7 … iRwOzVfz9U
A po za tym Rock,metal,tehno,muzyka klubowa,hip-hop,pop,natomiast żona lubi spokojniejszą+ moje,czasem nie ma wyjścia:D
No kobietki dajcie więcej odpowiedzi smile

21

Całe szczęście ja z moim facetem lubimy tą samą muzykę. big_smile A inna bo nikt tu nie wymienił jeszcze muzyki klubowej.

22

Vilena napisał/a:
lady/nnn/ napisał/a:

Coś mi się zdaje, że muzycy tworzący black, death i brutal death metal wkurzyliby się za porównanie ich do świętej trójcy <lol>

toć to miała być ironia wink wyluuzuj

23

ja lubie muzyke poscielowa romantyczna ostatno to zespol Volver....no i oczywiscie piosenki hindi bollywood balsam dla mej duszy smile
pozdrawiam smile

24

CupraFR napisał/a:

Całe szczęście ja z moim facetem lubimy tą samą muzykę. big_smile A inna bo nikt tu nie wymienił jeszcze muzyki klubowej.

I tak wam już zostanie najprawdopodobniej będziecie jej słuchać nawet w podeszłym wieku,najlepiej to czuć się młodo   big_smile

25

Mądrze powiedziane. Już sobie wyobrażam jak siedzimy na fotelu mając 65lat i słuchamy Dj Tiesto albo Armina Van Buuren. lol

26

CupraFR napisał/a:

Ja wymieniłam tongue

A mój ulubiony :
David Guetta big_smile

27

Dziś Dido -ale róznie z tym bywa.

28 Ostatnio edytowany przez Dary (2010-12-19 21:18:48)

Tak dużo tu miłych kobiet a muzyki nie słuchacie proszę o więcej  wink

29

Poza pojedynczymi piosenkami pop'owymi czy rock'owymi, z którymi mam pewne skojarzenia i wspomnienia, to słucham hip-hop'u i reggae oraz wszelkich pochodnych gatunków. Naprawdę potrafię się relaksować przy hip-hop'ie wink

30

A ulubione kawałki hip-hopu  cool

31

ja po trochu jazz rock hip hop pop:)

32

musiałabym tu przepisać wszystkie z wrzuty ulubione np
Dzem,Piersi,Kult,IRA
potem przejde do poezji śpiewanej
z jazzem przygody nie miałam blues bliżej za mojej młodości mieliśmy u nas w miasteczku fajne imprezy

33 Ostatnio edytowany przez Kami90 (2010-12-20 19:10:42)

Słucham wielkiego misz maszu:
Dużo klubowej i elektronicznej muzyki z lat wstecz, typu: Baby D, Prodigy, ATB stare i nowe, Robert Miles (to może nie takie stare ale jednak są kawałki starsze), Dr Alban, i wiele innych, musiała bym szukać wszystkiego po listach smile
Słucham tez nowej klubowej i dużo R&b z nutą pop, oczywiście M J, sporo Missy Eliot, Ciary, Nelly Furtado, Nellego, Sean Paul. Armin van Burren, David Guetta (cudowny, każdy jego kawałek ma coś w sobie.)  Tiesto, Paul van Dyk (jest kilka wartych słuchania kawałków)
Słucham też wiele muzyki spokojnej z nutą rocka, Myslovitz, Goya, Ira, Depech Mode, Queen, Phil Collins, Stare kawałki Łez, Linkin Park
Trochę hip- hopu, patriotycznie jako Łodzianka OSTR, Pezeta kilka dobrych kawałków.

Ostatnio bardzo polubiłam kawałki Sade.

Więc pełen misz masz, Polski zagraniczny, mogła bym wymieniać w nieskończoność którego artystę za co cenię.
A no i muszę wspomnieć o rytmach arabskich i latynoskich, cuudo smile
I tak jeszcze nie wszystko wymaiłam tongue

Misz masz wiąże się z nastrojami, w każdy nastrój co innego smile

34

Ostatnimi czasy wkręcam sobie takie dźwięki: http://www.youtube.com/watch?v=MTWjRuCVtVU big_smile

35

Słuchaczki hip-hopu a co powiecie o rosyjskim hip-hop
http://www.youtube.com/watch?v=VXWvk-FL … re=related
Bo mi się podoba big_smile

36 Ostatnio edytowany przez karlayn3 (2010-12-20 20:12:55)

Mnie się nie podoba ale jeśli chodzi o zagraniczny to ostatnio : http://www.youtube.com/watch?v=x7MCbis75wk mi chodzi po głowie smile

Kiedyś usłyszałam to w radiu i przez bardzo długi czas nie mogłam znaleźć nigdzie tej piosenki, w końcu przez przypadek wpadłam na nią przez Pezeta "Noc i Dzień" (Swoją drogą też bardzo mi się podoba smile ). Przy tym utworze nachodzą mnie zawsze różne refleksje...

37

No właśnie, jeszcze Goya.. Świetna wokalistka, uwielbiam jej piosenki. Ma bajeczny głos.

38

karlayn3 Hip-hopu nie słuchasz to nic dziwnego

39

Dary napisał/a:

karlayn3 Hip-hopu nie słuchasz to nic dziwnego

Czemu?? Moje dzieciństwo/młodzieńczość to jeden wielki hip hop smile Ale ten akurat mi się nie podoba.

40

Sorki nic nie pisałaś o hip-hopie smile Aten kawałek to tak dla przykładu smile

41

mnie się ten kawałek również nie podoba, ale każdy lubi cos innego. Ja często słucham właśnie pezeta, peję,  ostr itp

42

a i jeszcze sokoła lubię:) ale nie wszystkie kawałki no i karambę (ale to stare kawałki) bądź Nagły Atak Spawacza

43

Dary napisał/a:

Sorki nic nie pisałaś o hip-hopie smile Aten kawałek to tak dla przykładu smile

Pisałam o hip hopie smile
I o muzyce klubowej też pisałam, najwidoczniej nikt nie czyta moich postów big_smile

44

patka120 napisał/a:

a i jeszcze sokoła lubię:) ale nie wszystkie kawałki no i karambę (ale to stare kawałki) bądź Nagły Atak Spawacza

Patka, a jak Ci się podoba "Pif Paf"?? wink

45

Mi ostatnio ciągle chodzi po głowie 'Nie byłem nigdy' Małpy,jak ja to kocham big_smile

http://www.youtube.com/watch?v=HCHvGI0-ypA

46

Pif Paf trochę specyficzni takie średnie;)

47

Dziś ERA mnie podnieca!

48

Widzę że hip-hop jest podzielony
ja tam wole to
http://www.youtube.com/watch?v=nodVpp9yG6Y
oczywiście bez haseł napisowych

49

Ja słuchałam polskiego hip-hopu kiedyś, dawno dawno temu jak byłam w szkole podstawowej. tongue Ale przeszło mi i tylko od czasu do czasu słucham hip-hopu.

50

CupraFR napisał/a:

Ja słuchałam polskiego hip-hopu kiedyś, dawno dawno temu jak byłam w szkole podstawowej. tongue Ale przeszło mi i tylko od czasu do czasu słucham hip-hopu.

No właśnie jak to zrobiłaś ze ci przeszło?

51

Zaczęłam słuchać innego rodzaju muzyki. Np. jak już wspomniałam trance, electrohouse.

52

Pytam bo mój 13-latek po cichu słucha hip-hopu ale tego nie cenzuralnego i nie chcę żeby mi się z tym upodabniał

53

Przejdzie mu Dary, kwestia czasu. Przynajmniej tak było w moim przypadku.. Myślę, że nie ma się czym przejmować. smile To jest "ten wiek". smile

54

cieszy mnie to że upodabnia się do mnie i robi to samo co ja potrafi też Scootera dudnić cały tydzień

55

Hehe. smile Wiesz co Dary jesteś moim ulubieńcem jeśli chodzi o facetów na tym forum. Może dlatego, że jesteś mechanikiem, a ja interesuję się motoryzacją (mój facet to mechanik )
Wracając do tematu, sam widzisz, hip-hop w jego wieku i w tych czasach nikogo nie ominie. smile Pamiętam nawet jak ja miałam setki płyt polskich hip-hopowców. To były czasy. smile Dużo wtedy myślałam o życiu i w ogóle przez taką muzykę byłam wciąż zamyślona. Teraz w ten stan wprowadza mnie muzyka wymieniona wyżej.

56

dary jak zachęcisz mnie do hip-hopu to masz  u mnie conajmniej wspólne słuchanie!

57 Ostatnio edytowany przez Dary (2010-12-21 22:23:40)

Hmm..... ciężko będzie  wink a zwłaszcza czy słuchasz polską czy zagraniczną.spokojną,rozrywkową czy muzyka jest twoim lekarstwem na stres. bo mi np.na złe dni działa i lubie słuchać jeden kawałek tych wykonawców i tylko ten
http://www.youtube.com/watch?v=nodVpp9yG6Y  smile

58 Ostatnio edytowany przez Amis (2010-12-21 22:46:33)

lubię rock np bierze mnie Hołdys ,Wilki
stary metal czyli metalica i scorponsi
dalej pop jak ostatnio Dido-ale wybacz lecze się: na co tak mądrej i rozważnej już nie przystoi
Nie wiem czy to hip-hop ale słyszałam coś  na walce Adamka ale nie wiem czy o to chodzi????
próbuj dalej narazie bez entuzjazmu smile

59

Też to lubię przy tak zrużnicowanej muzyce to hip-hop jakoś ci podejdzie  wink

60

Amis napisał/a:

jak zachęcisz mnie do hip-hopu to masz  u mnie conajmniej wspólne słuchanie!

Ciężkie zadanie smile
To może z polskiego... http://www.youtube.com/watch?v=eoRGAowVDQg
Na tym się wychowywałem, a słuchając pierwszej zwrotki zawsze poprawia mi się humor. Niestety wulgaryzmy się pojawiają, ale są one podane z dystansem i pełną gracją i klasą także to chyba żaden grzech wydaje mi się smile

61 Ostatnio edytowany przez martyna2010 (2010-12-21 23:51:15)

Dary napisał/a:

bo mi np.na złe dni działa i lubie słuchać jeden kawałek tych wykonawców i tylko ten
http://www.youtube.com/watch?v=nodVpp9yG6Y smile

fajny kawałek, lubię go bardzo. wink

A mi najbardziej humor poprawia kilka piosenek reggae, np.
http://www.youtube.com/watch?v=VtQWiMW9Biw
http://www.youtube.com/watch?v=h5lzQUYzBD4    big_smile big_smile

62

o to też z moich lat młodości:)

63 Ostatnio edytowany przez Dary (2010-12-21 23:59:32)

Tak wybacz przeglądając twój profil szukając motywu muzycznego,czy ty czasem nie pracujesz w fabryce tłumików samochodowych smile bo ta miejscowość mi tak się kojarzy? przekonać cię będzie ciężko z właszcza że słuchasz jej według nastroju.
Łuki twoja propozycja muzyczna to chyba nie bardzo spodoba się Amis
myślę że coś zachodniego
http://www.youtube.com/watch?v=j5-yKhDd64s
http://www.youtube.com/watch?v=bKDdT_nyP54
http://www.youtube.com/watch?v=GJzF7H2e … playnext=1
w końcu może mi się uda wink

64

Hmm... to może coś z początku lat 90.

Już wiem, to się spodoba na 90% smile http://www.youtube.com/watch?v=wauzrPn0cfg
Metal połączony z hip-hopem. Rapcore.

65

Pewnie kwestia gustu Dary.
Nie mogę się powstrzymać i powiem: mi w zupełności wystarczył twój link, żeby mi hip-hop polski przeszedł xD.

http://www.youtube.com/watch?v=gNR5QRxRPLk    <-porządna muza ;P

http://www.youtube.com/watch?v=6BnT_wkuMBA <-jedyne co mi na dzień dzisiejszy wpada w ucho z polskiego hh

Posty [ 1 do 65 z 177 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KULTURA » Jaka jest wasza ulubiona muzyka?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024