Moje Życie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 43 ]

Temat: Moje Życie

Tutaj będę zapisywac moje Postanowienia życiowe

1. Każdego dnia czytam Pismo Święte

Zobacz podobne tematy :
Odp: Moje Życie

2. Nikogo nie krzywdze słowami i czynami.

3 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2026-07-01 15:22:53)

3. Porządek w kuchni

Chciala bym urzadzic w staro-angielskim wiejskim stylu,gdzie są drewniane elementy i kwiatowa zastawa naczyń z porcelany. Oczywiście wszystko minimalistycznie,żeby nie bylo za duzo przedmiotow

4. Jem tylko domowe pieczywo

W związku z dbaniem o zdrowe odżywianie i dbanie o figure postanowilam całkowicie zrezygnowac ze sklepowego pieczywa (wszystkiego jego rodzajów, ). Kupię sobie niedlugo maszynę do pieczenia chleba i będę robić swój własny, domowy,niskokaloryczny i zdrowy chleb

5 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2026-07-02 17:46:15)

5. Obraz i modlitwa przed wizerunkiem Jezusa Milosiernego

Jak wiadomo kult Miłosierdzia Bożego jest mi bliski i często do niego wracam. Modliłam się już na koronce. A teraz bardzo bym chciała mieć w domu obraz Jezusa Milosiernego i się przed nim modlić. A jak nie obraz to chociaż mały obrazek,ktory bede mogla przy sobie nosić. W każdym bądź razie dopóki sobie tego nie kupię obrazu/obrazka to postanowiłam od dzisiaj modlić się przed wizerunkiem Jezusa Milosiernego każdego dnia,który mogę znaleźć w internecie.... ja się już czasami modlilam przed tym obrazem z internetu i bardzo wiele razy Jesus mnie wysluchal i ochronił od niebezpieczeństwa. Nie żartuje, naprawdę tak było. Raz pokazałam córce obraz Jezusa Milosiernego który znalazłam w internecie ona spojrzala, a później nagle szafa się przewróciła obok niej,gdyby stała jeden krok bliżej już by było po niej,a szafa z dobry rok czasu stała u niej w pokoju stabilnie i nagle huk- to ja wierzę,że Jezus ma wielka moc ukryta w tym obrazie. Tylko,że przez chroniczne zmęczenie zaniedbałam modlitwę i teraz postanowilam do niej powrócić

6

Julia life in UK napisał/a:

3. Porządek w kuchni

Chciala bym urzadzic w staro-angielskim wiejskim stylu,gdzie są drewniane elementy i kwiatowa zastawa naczyń z porcelany. Oczywiście wszystko minimalistycznie,żeby nie bylo za duzo przedmiotow

Staroangielski styl też mi się podoba. Kuchnie mają duszę.

Tamiraa napisał/a:

3. Porządek w kuchni

Tak jak lubię takie minalistyczne kuchnie,ale nie w nowoczesnym stylu,tylko w staro angielskim to tak ładnie wygląda,  jak są drewniane elementy i kwiatowe elementy. Planuję sobie taką zrobić już niedługo i jeszcze mieć na drewnianym stole duży kosz suszonych kwiatów. To wszystko razem będzie pięknie wyglądać

8

Tamiraa napisał/a:

3. Porządek w kuchni

Tak jak lubię takie minalistyczne kuchnie,ale nie w nowoczesnym stylu,tylko w staro angielskim to tak ładnie wygląda,  jak są drewniane elementy i kwiatowe elementy. Planuję sobie taką zrobić już niedługo i jeszcze mieć na drewnianym stole duży kosz suszonych kwiatów. To wszystko razem będzie pięknie wyglądać

Jak jeszcze sama sobie wyremontujesz, będzie nieźle.

9

Kuchnia to najlepsze miejsce w domu, jego serce. W kuchni najlepiej coś się robi, najlepiej rozmawia, panuje najlepsza, taka swojska atmosfera. Rustykalny charakter to nie tylko funkcjonalność, ale także spokój, ciepło, przyjemność.
Jeśli chodzi o ten duży kosz suszonych kwiatów to, moim zdaniem, jedynie zbieracz kurzu, ale to moje zdanie. Ty zrobisz jak zechcesz. Ze swojej strony sugerowałbym małe rabatki - pojemniki, w których mogłabyś uprawiać np. zioła.

10

Najlepsze miejsce w domu to piwnica jest - męska jaskinia tongue

paslawek napisał/a:

Najlepsze miejsce w domu to piwnica jest - męska jaskinia tongue

Nie mam piwnicy  big_smile. Tam strasznie jest w piwnicy

Alessandro napisał/a:

Kuchnia to najlepsze miejsce w domu, jego serce. W kuchni najlepiej coś się robi, najlepiej rozmawia, panuje najlepsza, taka swojska atmosfera. Rustykalny charakter to nie tylko funkcjonalność, ale także spokój, ciepło, przyjemność.
Jeśli chodzi o ten duży kosz suszonych kwiatów to, moim zdaniem, jedynie zbieracz kurzu, ale to moje zdanie. Ty zrobisz jak zechcesz. Ze swojej strony sugerowałbym małe rabatki - pojemniki, w których mogłabyś uprawiać np. zioła.

Ja uwazam,ze wszystkie pomieszczenia w domu moga byc najlepsze razem.z ogrodem,gdy się je urzadzi tak jak się chce... a kurz z kwiatów wytrzeć nie będzie problemem. Kiedyś moja mama dostała taki kosz suszonych kwiatów i miała go bardzo długo i pięknie wyglądał... a rabatki i ziola to już do ogrodu,a nie do kuchni big_smile

Ja już mam swoją wizję każdego pomieszczenia, która chce po kolei zrealizować.  Narazie to będzie kuchnia w  wiejskim stylu staro angielskim z elementami drewna i kwiatowymi motywami. Drewniany stół i krzesła już mam. Teraz mi wystarczy kupić piękna zastawę do naczyń w kwiatowe wzory, kosz suszonych kwiatów i dodać na meble kuchenne kilka drewnianych elementów. Może jakiś drewniany napis na ścianę. Nie chcę mieć tego dużo,bo lubię minimalistyczny styl przede wszystkim

13

Mam pytanie. Czy jak czytasz Pismo Święte to czytasz też te fragmenty które stawiają twojego boga w bardzo niekorzystnym świetle ? Jak je wtedy interpretujesz ? Że jak coś jest dobrego to znaczy że tak było, a jak coś złego to tylko taki przekaz symboliczny i nie to miał na myśli ? Trochę jak zwolennicy Korwina kiedyś tłumaczyli jego durne wypowiedzi "ale on nie miał tego na myśli"

Lakox napisał/a:

Mam pytanie. Czy jak czytasz Pismo Święte to czytasz też te fragmenty które stawiają twojego boga w bardzo niekorzystnym świetle ? Jak je wtedy interpretujesz ? Że jak coś jest dobrego to znaczy że tak było, a jak coś złego to tylko taki przekaz symboliczny i nie to miał na myśli ? Trochę jak zwolennicy Korwina kiedyś tłumaczyli jego durne wypowiedzi "ale on nie miał tego na myśli"

Tak czytam wszystko. Nie interpretuje tego,jak czegos nie rozumiem to szukam odpowiedzi np w internecie.

Mialam trochę czas zajety,  kumpela byla u mnie, ale widze ,ze czas dopisac kolejne tym razem zdrowotne postanowienie. Moj lekarz powiedzial "ze musze ograniczać sól, bo to niedobre na żołądek ",wiec postanowilam juz na serio zrezygnowac ze wszystkich slonych przekasek

16

A co ze słodkościami?

Alessandro napisał/a:

A co ze słodkościami?

Ograniczam big_smile

Zastanawiam się nad sensem życia.

19

Alessandro napisał/a:

A co ze słodkościami?

Ograniczam big_smile

Może gorzkie czekolady? Tak na początek 70-procentowa? Powinnaś przekonać się do nich, serio smile

Alessandro napisał/a:
Alessandro napisał/a:

A co ze słodkościami?

Ograniczam big_smile

Może gorzkie czekolady? Tak na początek 70-procentowa? Powinnaś przekonać się do nich, serio smile

Nie moge gorzkich-mam po nich refluks okropny ,ale wiem,ze sa zdrowe

Chce zacząć czytac ksiazki religijne:mam w planach przeczytac m in Dzienniczek sw Faustyny oraz wizje blogoslawionej Katarzyny Emmerich oraz Scivias sw Hildegardy

Mam zamiar tez przeczytac inne wartosciowe ksiazki i planuje urzadzic sobie w salonie biblioteczke z ksiazkami. W dziecinstwie pamietam dość dużo czytalam, później się to zmienilo i juz rzadko, kiedy cos przeczytam,ale od jakiegoś czasu tęskni mnie się do czytania

23

6. Pojde do roboty. Dzieki temu nie zdziadzieje i bede sie rozwijac. Mniej czasu na ksiazki ale id czego sa audiobooki i sluchawki

Bert44 napisał/a:

6. Pojde do roboty. Dzieki temu nie zdziadzieje i bede sie rozwijac. Mniej czasu na ksiazki ale id czego sa audiobooki i sluchawki

To Ty nie pracujesz ? Ciekawe. To do jakiej chcesz iść pracy?

Tak sobie myślę, że może moje wpisy tutaj zainspirują ludzi do zmiany życia i skorzystają chociaż z niektórych moich Postanowień. Ten temat będzie pamiątka po mnie,kiedy już pójdę do Nieba

26

Do Nieba zamierasz iść pieszo czy jechać windą? wink

Alessandro napisał/a:

Niewiem może winda do Nieba będę jechać z aniołkami coraz wyżej i widziała caly świat z góry,zanim się z nim (ze światem)pożegnam 

Moim najważniejszym celem w życiu jest żyć tak,by pójść do Nieba. A waszym? Wiecie za kazdym razem,gdy odchodze od wiary lub po prostu żyje jak chce, to mam później takie silne pragnienie powrotu do Boga i to jest tak silne, że za każdym razem po prostu muszę zawrócić ze złej drogi... martwi mnie tylko to,że ja się kręcę w kółko z tym nawraceniem się, ale może to jest jakiś proces tego

28

To przestań gonić swój własny ogon i kręcić się w kółko. Więcej stanowczości i silnej woli.

29

Alessandro napisał/a:

Niewiem może winda do Nieba będę jechać z aniołkami coraz wyżej i widziała caly świat z góry,zanim się z nim (ze światem)pożegnam

Była kiedyś bajka o psie, który stał na dwóch nogach i lubił jeździć windą w hotelu. I poleciał nią do nieba. Poszukaj sobie "Ferdynand Wspaniały".

30 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2026-07-05 19:27:35)

Sądzę, że tak ogólnie to windą byłoby zdecydowanie wygodniej wink

Alessandro napisał/a:

Sądzę, że tak ogólnie to windą byłoby zdecydowanie wygodniej wink

Napewno  tak i będę mieć piękne widoki jadąc do góry na caly świat.  Zobaczę was z góry. Wszystkich nawet tych,co nie potrafią łączyć kropek  big_smile

Uważam Pismo Święte za Najważniejsza Ksiege dla wszystkich Chrześcijan bez względu na denominacje.  To jest prawdziwe Słowo Boże i dlatego moje Postanowienia zaczelam od czytania Biblii....wiele dobrego daje człowiekowi czytanie Pisma Świętego

32

To jest prawdziwe Słowo Boże i dlatego moje Postanowienia zaczelam od czytania Biblii....wiele dobrego daje człowiekowi czytanie Pisma Świętego

Morderstwa, gwałty, grabieże i rabunek:

Księga Powtórzonego Prawa 20:10-18
Jeśli podejdziesz pod miasto, by z nim prowadzić wojnę, [najpierw] ofiarujesz mu pokój, a ono ci odpowie pokojowo i bramy ci otworzy, niech cały lud, który się w nim znajduje, zejdzie do rzędu robotników pracujących przymusowo, i będą ci służyli. Jeśli ci nie odpowie pokojowo i zacznie z tobą wojować, oblegniesz je. Skoro ci je Pan, Bóg twój, odda w ręce - wszystkich mężczyzn wytniesz ostrzem miecza. Tylko kobiety, dzieci, trzody i wszystko, co jest w mieście, cały łup zabierzesz i będziesz korzystał z łupu twoich wrogów, których ci dał Pan, Bóg twój. Tak postąpisz ze wszystkimi miastami daleko od ciebie położonymi, nie będącymi własnością pobliskich narodów.
Tylko w miastach należących do narodów, które ci daje Pan, twój Bóg, jako dziedzictwo, niczego nie zostawisz przy życiu. Gdyż klątwą obłożysz Chetytę, Amorytę, Kananejczyka, Peryzzytę, Chiwwitę i Jebusytę, jak ci rozkazał Pan, Bóg twój, abyście się nie nauczyli czynić wszystkich obrzydliwości, które oni czynią ku czci bogów swoich, i byście nie grzeszyli przeciw Panu, waszemu Bogu.

Palec Boga napisał/a:

To jest prawdziwe Słowo Boże i dlatego moje Postanowienia zaczelam od czytania Biblii....wiele dobrego daje człowiekowi czytanie Pisma Świętego

Morderstwa, gwałty, grabieże i rabunek:

Księga Powtórzonego Prawa 20:10-18
Jeśli podejdziesz pod miasto, by z nim prowadzić wojnę, [najpierw] ofiarujesz mu pokój, a ono ci odpowie pokojowo i bramy ci otworzy, niech cały lud, który się w nim znajduje, zejdzie do rzędu robotników pracujących przymusowo, i będą ci służyli. Jeśli ci nie odpowie pokojowo i zacznie z tobą wojować, oblegniesz je. Skoro ci je Pan, Bóg twój, odda w ręce - wszystkich mężczyzn wytniesz ostrzem miecza. Tylko kobiety, dzieci, trzody i wszystko, co jest w mieście, cały łup zabierzesz i będziesz korzystał z łupu twoich wrogów, których ci dał Pan, Bóg twój. Tak postąpisz ze wszystkimi miastami daleko od ciebie położonymi, nie będącymi własnością pobliskich narodów.
Tylko w miastach należących do narodów, które ci daje Pan, twój Bóg, jako dziedzictwo, niczego nie zostawisz przy życiu. Gdyż klątwą obłożysz Chetytę, Amorytę, Kananejczyka, Peryzzytę, Chiwwitę i Jebusytę, jak ci rozkazał Pan, Bóg twój, abyście się nie nauczyli czynić wszystkich obrzydliwości, które oni czynią ku czci bogów swoich, i byście nie grzeszyli przeciw Panu, waszemu Bogu.

Palec my nie znamy całej prawdy, ani historii tamtych czasów.  Jedna strona Biblii nie opiszę całej historii, więc nie mamy pojęcia jak żyli wtedy Izrealczycy z sasiednimi poganskimi narodami i kto tak naprawdę dla kogo stanowił zagrożenie.

Za dużo ludzie żyją w pośpiechu i jak w pogoni szczurów za bogactwem. Ja się cieszę, że dostałam dom na wsi chociaż nigdy się nie spodziewałam mieszkać na wsi. I kiedyś to byłby nawet dla mnie wstyd się przyznawać,że mieszkam na wsi,ale gdy już po kilku latach zobaczyłam jak tu jest pięknie, spokojnie to się bardzo cieszę, że nie mieszkam w centrum wielkiego miasta. Mój dom już prawie gotowy, mój ogród się rozwija. Niewiem może już na starość potrzebuje tej ciszy i spokoju,a nie chodzenia po imprezach jak za mlodych lat

34 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2026-07-05 22:10:21)

Właśnie niedawno czytalam Pismo Święte i dzisiejsza Ewangelia była taka piękna. Pewnie ją w kościołach dzisiaj czytano. Ja kocham czytać Biblię

❤️

Ja kocham czytac Pismo Święte. I codziennie czytam Biblię

Wlasnie zaczelam czytać Dzienniczek sw siostry Faustyny. Jak przeczytam cos ciekawego to tutaj napisze

Mam jeszcze zamiar przeczytac wiele innych ksiazek religijnych

Tak,wiec czytalam Dzienniczek i sie dowiedzialam,że
-sw Faustyna chciala iść do zakonu,ale jej rodzice sie nie zgodzili. Wogole to pochodzila z rodziny wielodzietnej
-raz byla na imprezie z siostra i tam po raz pierwszy miala widzenie Jezusa i zrozumiala,że musi wstapic do zakonu niedlugo
-opuscila dom rodzinny i mieszkala tymczasowo u jakies kobiety, pracujac tam
-w koncu znalazla swoj zakon i zostala tam przyjeta
-miala wizje dusz w Czysciu
-miala okres w zyciu bez zadnych objawien Jezusa,ktory byl bardzo ciezki dla niej bo miala wątpliwości czy dobrze zrobila wstepujac do zakonu

To tyle jutro przeczytam więcej i tu wiecej napisze

Postanowilam zaczac się modlić  każdego dnia rano i wieczorem

39

Postanowilam zaczac się modlić  każdego dnia rano i wieczorem

chwała Panu i halleluja
Alleluja alleluja alee-luuja ;"""***

Dzienniczek sw Faustyny Kowalskiej
1. Święta Faustyna Kowalska wychwala Boże miłosierdzie i zachęca do ufności wobec Boga.
2.Wyjaśnia, że z posłuszeństwa Bogu i spowiednikowi zaczyna spisywać swoje duchowe przeżycia.
3.Słyszy polecenie Jezusa, aby natychmiast wyjechała do Warszawy i tam wstąpiła do klasztoru.
4.W jednej sukni, bez bagażu, wyjeżdża do Warszawy, aby rozpocząć życie zakonne.

Porządek w domu. Tak zaczęłam powoli wielkie porządki w domu,poki czuje sie dobrze i mam wystarczająco energii.  Chcę posprzątać raz,a porządnie, a później już do końca życia wykonywać lekkie prace porządkowe na bierzaco... dużo w tym.pomaga styl minimalistyczny,dlatego pozbywam sie nadmiaru rzeczy... tak chce zrobic,raz a porządnie wielkie sprzatanie calego domu,a następnie miec juz luz do konca życia... w zyciu jest duzo lepszych zajec do roboty,niz syf i ciagle sprzatanie

Dzienniczek cd
1. Sw Faustyna trafia do Zgromadzenia Sióstr Matki Bożej Miłosierdzia i rozmawia z matką przełożoną.
2.W oktawie Bożego Ciała składa Bogu ślub wieczystej czystości.
3.1 sierpnia wstępuje do klasztoru i rozpoczyna życie zakonne.
4.Z powodu pogorszenia zdrowia wyjeżdża z dwiema siostrami na wypoczynek do Skolimowa.
5.Anioł Stróż prowadzi ją do czyśćca, gdzie widzi dusze cierpiące.Widzi Matkę Bożą odwiedzającą dusze czyśćcowe i przynoszącą im pociechę.Od tego czasu szczególnie modli się za dusze cierpiące w czyśćcu.

Postanowiłam jeść więcej warzyw,szczególnie marchewki  m in soki z niej pić,bo ma dużo właściwości zdrowotnych

Posty [ 43 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024