Zona stosuje przemoc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 35 ]

1

Temat: Zona stosuje przemoc

Witam dziwi mnie ta sytuacja i chce zobaczyc kim tak na prawde jest moja zona
Ostatnio podczas klotni zaczela mnie bic, wyzywac i pluc. Trzymalem ja mocno za rece i przyciskalem do lozks zeby sie uspokoila a jak puszczalem to znowu bylem bity, na koniec zyczyla mi smierci po tej awanturze wyszla z pokoju i poszla spac do dziecka i sie rozplakala
Na nastepny dzien powiedziala siostrzs i mamie ze ja ją pobikem. W rozmowie ze mna jak jej mowie ze bylo to przegiecie i chore to slysze " ty mnie tez uderzyles"
Jej siostra byla wtedy w domu po czym na nastepny dzien sama jej powiedziala ze ją dobrze zna i wie ze klamie. Mowila ze slyszala wszystko.
Tutaj pytanie o co chodzi ze ona zrzuca wine na mnie ze ja uderzylem. Ani przepraszam ani nic
Byl to sylwester w nocy jak szlismy spac. Powodem awantury bylo ze tego dnia wstawala do pracy i byla niewyspana plus siedzielismy do 1 w nocy. Umowione bylo ze ja wstane do dziecka, lecz on w nocy przyszedl do nas do lozka wiec wzialem go do nas i chcialem rano z nim wstac zeby zona zostala i sie wyspala na co ona sie wsciekla i kazala mi isc z nim do pokoju na co go wzialem i poszlismy. Niestety zaczal mocno plakac bo chcial do mamy, na co wrocilismy i znowu uslyszalem pretensje. Odpowiedzialem co masz za problem dziecko chce z toba spac to spijmy razem
Zeby nie wyszlo zle, wstaje tez do dziecka od roku odkad nie jest na "cycku" nie bylo nigdy probloemow i czesto sie wymieniamy wstawaniem. Jest to po rowno, nie jest tak ze tylko ona wstaje. Ale od okolo tygodnia syn budzi sie w nocy z mocnym placzem i tylko przy zonie umie sie uspokoic i wybiega z pokoju do naszego lozka zeby spac z nami wiec nie wykonalne bylo z nim zostac w pokoju. Po tym jak wrpcilismy i jak powiedzialem cos w stylu" co masz za problem on chce z toba spac, badz dobra mama, spijmy razem" na co mnie uderzyla, raz drugi, trzeci gdzie ja zaczalem jej trzymac rece, po napluciu na mnie tez ja wyzwalem bo puscily nerwy i tyle i zaczsla bic mocniej wyzywac zyczyc smierci i wzisla dziecko do pokoju jego i poszli spac.
Boli mnie to ze dzialo sie to przy dziecku.
Kiedys przy klotniach potrafila mnie udedzyc wyzwac napluc. Od 2 lat jak mamy dziecko zdadzylo soe dopiero drugi raz taka klotnia. Dlatego myslalem ze juz jest dobrze
Klotnie sa ale bez takich konsekwencji.
A wiec 1 pytanie
Czemu teraz jak chce o tym pogadac wine rzuca na mnie i jeszcze twierdzi ze ja uderzylem? Wmawia mi ze nie pamietam, ale pamietam doskonale jak bylo.

Taka ciekawostka ze drugi raz jak jest jej siostea u nas wybuchla taka awantura. Mieszkamy za granica wiec jak ktos nas odwiedzi to siedzi pare dni.
Dwa razy jak do nas przyleciala jej przyjaciolka tez byly takie grube akcje( nie bylo jeszcze dziecka)
No i drugie pytanie dlaczego jak jest ktos jej bliski szuka zaczepki i wybucha przy lepszej okazji?
Tskie wybuchy zawsze byly o drobnostki

Generalnie kiedys zawszw wybaczalem, godziismy sie szybko. Glupi bylem
Teraz mysle ze jakby niw bylo dziecka to bym ją zostawil. Ale boje sie o syna. Super sie rozwija, kocha mocno mnie i zone. Kazdy nam to mowi ze akurat rodzicami jestesmt super. Wiem jak brzmi to po tej awanturze przy nim ale generalnie zona dba super o jego rozwoj a ja jestem tez zaangazowanym tata. Nie wiem czy mamy sie rozstac czy dla dobra dziecka byc razem

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Farmer (2026-01-04 10:50:24)

Odp: Zona stosuje przemoc

Macie dziecko, to już będziesz musiał płacić alimenty. Nie żeni się z wariatkami, a tym bardziej nie robi się z wariatkami dzieci.

don't stick your dick in crazy

Wyprowadzka, w międzyczasie nagrywaj wszytko.

3

Nie pierwszy to i nie ostatni przykład faceta, który dla dobra dziecka zniszczy sobie zycie.
Dla poczucia sprawczości, można cos tam ponagrywać, ba nawet zahaczyć o prawnika. Oczywiście nic to nie da, ale zawsze lepiej sie poczuje.

Wspolczuje Ci serio. Najlepiej bedzie jak uda Ci sie nagrac przynajmniej kilka takich sytuacji, bo nie wiadomo czy Ciebie o pobicie kiedys nie oskarzy więc będziesz mieć dowody plus może ona ma jakąś chorobę psychiczna,skoro to ona Ciebie bije,a mówi, że to Ty... ja tam uderze każdego kto jest pelnoletni i nie jest w ciąży jeżeli dana osoba pierwsza podniesie na mnie rękę. Zdarzyło mnie sie lata temu,że kobieta w ciąży mnie uderzyła kilka razy, więc poczekałam kilka miesięcy aż urodzi i jej wpierdziel zasadzilam... no,ale z Tobą jest inaczej, bo z tego co wiem jak kobieta kobietę pobije czy uderzy to nikt o to pretensji nie ma jeżeli we dwie się tłuką

5

Ten troll teraz już codziennie będzie prześladował forum ?

AdamJeden napisał/a:

A to jest troll? Skad wiesz?.

7

Julia life in UK napisał/a:
AdamJeden napisał/a:

Nigdy się nie wie z całkowitą pewnością, ale treść pierwszego postu jest tak absurdalna, że bardzo trudno dać wiarę.
Poza tym na mój nos przypomina tematy z cyklu "ja dobry-ona zła".
Co nie oznacza, że nie można odpisywać. Ale lepiej traktować temat z przymrużeniem oka.
Kto ma chęć może karmić trolla i go wpuszczać w maliny.

AdamJeden napisał/a:
Julia life in UK napisał/a:
AdamJeden napisał/a:

Nigdy się nie wie z całkowitą pewnością, ale treść pierwszego postu jest tak absurdalna, że bardzo trudno dać wiarę.
Poza tym na mój nos przypomina tematy z cyklu "ja dobry-ona zła".
Co nie oznacza, że nie można odpisywać. Ale lepiej traktować temat z przymrużeniem oka.
Kto ma chęć może karmić trolla i go wpuszczać w maliny.

No tak masz racje. Duzo jest tu takich tematów ona zła,a on dobry i pokrzywdzony  big_smile

9 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2026-01-05 12:25:21)

AdamJeden napisał/a:

Zapewne. Ale coraz zabawniejsze są te bajki smile

10

Jaki troll? Zalozylem konto dla kobiet bo liczylem zs moze dostane jakies porady, nie wiem wsparcie bo nie wiem co robic czy ogolnie wejdziemy w dyskusje a tu jakies oskarzanie o trole. No szkoda, lepiej poszukac pomocy gdzie indziej.

11

Eryklo napisał/a:

Jaki troll? Zalozylem konto dla kobiet bo liczylem zs moze dostane jakies porady, nie wiem wsparcie bo nie wiem co robic czy ogolnie wejdziemy w dyskusje a tu jakies oskarzanie o trole. No szkoda, lepiej poszukac pomocy gdzie indziej.

Twój temat stanowi podstawę do zawiadomienia policji o przemocy domowej, czy wiesz co to znaczy ?

12

Jak facet mówi o przemocy kobiety wobec siebie: troll, bajka czy jeszcze coś w stylu "wina leży po obu stronach"...

Jeśli w ten sposób są potem odbierani faceci, zgłaszający takie incydenty, to nie ma się czemu dziwić, że bywają wyśmiewani. Ciekaw jestem niezmiernie, jak wygląda rzeczywisty udział mężczyzn, którzy są ofiarami przemocy(głównie psychicznej).
Najlepsze jest to, że w przypadku fizycznego znęcania się, to gdyby on jej oddał, to ON się stanie zaraz winnym, potworem i "damskim bokserem".

13

bagienni_k napisał/a:

Jak facet mówi o przemocy kobiety wobec siebie: troll, bajka czy jeszcze coś w stylu "wina leży po obu stronach"...

Nie. To po prostu kolejna historia w ostatnim czasie, która widać gołym okiem, że jest pisana przez teoretyka-fantastę o różnych odcieniach narracji "kobiety są złe", w której główny bohater jest niemalże kryształkiem, ale takim zahaczającym o bycie flegmatyczną fajtłapą bez żadnego charakteru i osobowości.

Eryklo napisał/a:

Myślę  ze na forum dla facetow bardziej by Cie zrozumieli z tym problemem. Tutaj duzo trolli bylo i dlatego teraz ciezko rozróżnic trolla od prawdziwych historii plus jezeli to prawda to idz z tym na policję,  chyba,ze to bylo jednorazowe taka akcjq,jak sie powtorzy to idz zglos

15

Wydaje mi się, że gdyby nawet było wiadomo, że taka historia jest prawdziwa, to nie wzbudziłaby aż tak wielkiego współczucia czy nawet szoku. Raczej politowanie.

16

bagienni_k napisał/a:

Jeśli w ten sposób są potem odbierani faceci, zgłaszający takie incydenty, to nie ma się czemu dziwić, że bywają wyśmiewani. Ciekaw jestem niezmiernie, jak wygląda rzeczywisty udział mężczyzn, którzy są ofiarami przemocy(głównie psychicznej).
Najlepsze jest to, że w przypadku fizycznego znęcania się, to gdyby on jej oddał, to ON się stanie zaraz winnym, potworem i "damskim bokserem".

To medialne "fakty".
Przemoc ze strony kobiet występuje bardzo rzadko, bo mężczyzna bardzo rzadko do niej dopuszcza.
Natomiast jeśli już tak się zdarzy i system przyjmie zaistnienie przemocy (zgromadzony materiał dowodowy) to potem leci wg procedur. To oznacza, że kobieta tak łatwo się nie wyłga. Oboje są badani na zlecenie sądu w RODK, OZSS lub im podobnym instytucjom. Wywiad środowiskowy kuratora sądowego uzupełnia wiedzę sądu.

17

Jeśli mówimy o przemocy fizycznej - tu się zgodzę. Natomiast w kwestii psychicznego znęcania się nad partnerem/rką, to już zupełnie inna sprawa. Nie zostawia siniaków, więc ciężko komuś cokolwiek udowodnić.

18

Szczerze to ja nie czytalem tego fora, znalazlem, zaloylem konto napisalem post o tym co siw wydarzylo bo po prostu nie wiem co mam robic. Jakbym nie mial dziecka i innych zobowiazan to pewnie bym soe wyprowadzil i tyle bylo by na temat. Myslalem ze moze dostane jakas pomoc, fakrycznie poszukam pomocy gdzie indziej.

Jesli chodzi ze ja niby jestem super idealny to nie jestem, mam wady nad ktorymi pracuje ale wiem ze w tej sytuacji nic zlego nie zrobilem.
Troche takie dziwne moja zona probuje mnie oskaezyc ze to ja bykem winien, tutaj widze tak samo. Albo jakies niedowierzanie co do mojej sytuacji. Nie bylo tematu, dziekuje nie do uslyszenia

19

bagienni_k napisał/a:

Jeśli mówimy o przemocy fizycznej - tu się zgodzę. Natomiast w kwestii psychicznego znęcania się nad partnerem/rką, to już zupełnie inna sprawa. Nie zostawia siniaków, więc ciężko komuś cokolwiek udowodnić.

Bzdura, jest identycznie. Bez rozróżniania na płcie.  Znów "medialne fakty" i bicie piany.
Zresztą, skupmy się na temacie, bo skończy się jak zwykle, pisaniem o wszystkim oprócz tematu.

20

Eryklo napisał/a:

Szczerze to ja nie czytalem tego fora, znalazlem, zaloylem konto napisalem post o tym co siw wydarzylo bo po prostu nie wiem co mam robic. Jakbym nie mial dziecka i innych zobowiazan to pewnie bym soe wyprowadzil i tyle bylo by na temat. Myslalem ze moze dostane jakas pomoc, fakrycznie poszukam pomocy gdzie indziej.

Jesli chodzi ze ja niby jestem super idealny to nie jestem, mam wady nad ktorymi pracuje ale wiem ze w tej sytuacji nic zlego nie zrobilem.
Troche takie dziwne moja zona probuje mnie oskaezyc ze to ja bykem winien, tutaj widze tak samo. Albo jakies niedowierzanie co do mojej sytuacji. Nie bylo tematu, dziekuje nie do uslyszenia

Tak, takie problemy rozwiązuje się drogą sądową.
Ale może z innych względów nie chcesz mieć kontaktu z "aparatem sprawiedliwości".

W przypadku trollowania, wrócisz, wrócisz pod innym nickiem z inną historyjką. Ludzie z forum znów zdemaskują z dupy temat.

21

A co droga sadowa zrobie, jakie mam dowody? Po za tym mieszkamy za granica tez nie tak latwo wszystko ogarnac
Ale tez fajne masz zycie, cos takiego piszac. Czlowieku ja to nawet nigdy nic nie komentuje w internecie, pierwszy raz sie gdzies udzielielm

Eryklo napisał/a:

A co droga sadowa zrobie, jakie mam dowody? Po za tym mieszkamy za granica tez nie tak latwo wszystko ogarnac
Ale tez fajne masz zycie, cos takiego piszac. Czlowieku ja to nawet nigdy nic nie komentuje w internecie, pierwszy raz sie gdzies udzielielm

W jakim kraju mieszkacie? Jezyk znasz? Dowody to ja nagraj kilka razy i będziesz mial dowody.

23

Uk. Troche jezyk znam ale nie na tyle zeby dobrze sie nim poslugiwac i wytlumaczyc takie rzeczy. Dodatkowo nie przewidze takiej sytuacji. Nie wiem jakby to nagrac. Pare razy sie to tylko zdarzylo w zwiazku

24

Eryklo napisał/a:

Uk. Troche jezyk znam ale nie na tyle zeby dobrze sie nim poslugiwac i wytlumaczyc takie rzeczy. Dodatkowo nie przewidze takiej sytuacji. Nie wiem jakby to nagrac. Pare razy sie to tylko zdarzylo w zwiazku

Tylko nie wiem czego oczekujesz od forum, sam musisz wiedzieć co robić.
Żony ci nie zmienimy, ty też nie, więc jak nie chcesz być poniżany i bity, to stawiaj opór lub chodź w domu na „paluszkach”, lub odejdź.
Nie dochodź dlaczego ona taka jest, dlaczego ciebie oskarża, można powiedzieć, bo może, nie ponosząc żadnych konsekwencji.
A jak już to ją pytaj, obierz jakąś strategię i się tego trzymaj.

Eryklo napisał/a:

Mozesz miec zawsze tlumacza, z urzedu dadza Ci za darmo i warto się uczyc angielskiego. Jezeli pare sie zdarzylo to ile ze sobą jesteście razem? Czy Ty jej cos mowisz co powoduje u niej zlosc? Bo ciezko mnie sobie wyobrazić,ze ona tak z niczego Cie bije. Moim zdaniem slowa "badz dobra mama" wywolaly u niej złośc. Nie powiedziales "jestes dobra mama ", tylko "badz dobra mama" to napewno ja sfrustrowalo,bo zajmuje sie dzieckiem, byla wtedy bardzo zmęczona, a Ty jej zasugerowales "ze ma być dobra mama" ,więc się kobieta wku*** i Ci przyfasolila- ja tak to widzę. Oczywiście nadal jestem za tym,żebyś zgłosił przemoc, ale też się zastanowić czy jej sam słowami nie prowokujesz do złości

26

AdamJeden napisał/a:

To medialne "fakty".
Przemoc ze strony kobiet występuje bardzo rzadko, bo mężczyzna bardzo rzadko do niej dopuszcza.

Było jakiś czas temu badanie na ten temat. I akurat kobiety częściej dopuszczają się do przemocy wobec facetów niż odwrotnie. Włączając w to przemoc fizyczną. Tylko różne badania dają różne wyniki ze względu na przyjęte różne definicje agresji. Bo są takie, które różnicują czyny, a są i takie, które różnicują efekty czynów (czyt. subiektywne poczucie zagrożenia, ślady na ciele itp).

Bezpiecznie można przyjąć, ze jest to jakieś 50:50.

27

Wg mnie, to i tak się duzo zmieniło, odnośnie zgłaszania stosowania przemocy przez kobiety. Rozmawiałem z pracownicą (koleżanką) zajmującą się w MOPS sprawami przemocowymi. Powiedziała, że zgłoszone sprawy, to mężczyźni sprawcy 75%, kobiety 25%.

Legat napisał/a:

Wg mnie, to i tak się duzo zmieniło, odnośnie zgłaszania stosowania przemocy przez kobiety. Rozmawiałem z pracownicą (koleżanką) zajmującą się w MOPS sprawami przemocowymi. Powiedziała, że zgłoszone sprawy, to mężczyźni sprawcy 75%, kobiety 25%.

To.nadal duza różnica, a powinno byc 0% przy kazdej ze stron.

29

Dziekuje za odpowiedzi. Zastanawiam sie po prostu co robic. Czy lepiej zyc w tym zwiazku dla dobra dziecka czy lepiej odejsc. Mamy kredyt jeszcze w dodatku, gdzie to tak na prawde nie duzy problem bo mozna sprzedac dom i zaczac zyxie od nowa.
Po prostu martwie sie o dziecko, tyle slyszalem ze dzieci z rozbitych rodzin nie sa za szczesliwe. Ogolnie mysle ze zwiazek jest ok, dbamy o dziecko na prawde super, kazdy nam to mowi no po za ta sytuacja.
Jestesmy razem 5 lat, pare razy byly takie sytuacje, bardziej to usprawiedliwialem tym ze miala na prawde ciezkie dziecinstwo, wiele traum itp. Od czasow ciazy troche jej zachowanie sie zmienilo na lepsze, bylo co raz lepiej no ale do sytacji takiej doszlo. Fakt moglem ja sprowokowac takimi slowami ale patrzac na siebie jak ktos mnie prowokuje to sie nie daje.

Eryklo napisał/a:

Dziekuje za odpowiedzi. Zastanawiam sie po prostu co robic. Czy lepiej zyc w tym zwiazku dla dobra dziecka czy lepiej odejsc. Mamy kredyt jeszcze w dodatku, gdzie to tak na prawde nie duzy problem bo mozna sprzedac dom i zaczac zyxie od nowa.
Po prostu martwie sie o dziecko, tyle slyszalem ze dzieci z rozbitych rodzin nie sa za szczesliwe. Ogolnie mysle ze zwiazek jest ok, dbamy o dziecko na prawde super, kazdy nam to mowi no po za ta sytuacja.
Jestesmy razem 5 lat, pare razy byly takie sytuacje, bardziej to usprawiedliwialem tym ze miala na prawde ciezkie dziecinstwo, wiele traum itp. Od czasow ciazy troche jej zachowanie sie zmienilo na lepsze, bylo co raz lepiej no ale do sytacji takiej doszlo. Fakt moglem ja sprowokowac takimi slowami ale patrzac na siebie jak ktos mnie prowokuje to sie nie daje.

Tak tylko,ze pewnie za ten sprzedany dom trzeba bedzie ten kredyt splacic co nie,wiec niewiem czy tak fajnie. Nie zostaje sie dla dobra dziecka z osoba,ktora stosuje przemoc tylko sie zabiera siebie i dziecko razem od takiej osoby. Jezeli matka jest agresywna to jestem za tym,zeby dziecko NIE bylo z nia,nawet jezeli dziecko traktuje dobrze, bo ta agresja kiedys tez na dziecko wybuchnie

31

Eryklo napisał/a:

To nie jest usprawiedliwienie dla przemocy, jak sobie emocjonalnie nie radzi, to niech korzysta z terapii, a nie wyżywa się na tobie.
Tak czy tak musisz sobie sam radzić.

32

Jack Sparrow napisał/a:
AdamJeden napisał/a:

To medialne "fakty".

Było jakiś czas temu badanie na ten temat. I akurat kobiety częściej dopuszczają się do przemocy wobec facetów niż odwrotnie. Włączając w to przemoc fizyczną. Tylko różne badania dają różne wyniki ze względu na przyjęte różne definicje agresji. Bo są takie, które różnicują czyny, a są i takie, które różnicują efekty czynów (czyt. subiektywne poczucie zagrożenia, ślady na ciele itp).

Definicję przemocy fizycznej a szczególnie psychicznej oraz próbkę do badań (czyli środowisko etniczne, kulturowe i ekonomiczne) można tak dobrać, że wyniki dopasujemy do pożądanych rezultatów.

Ja miałem na myśli takie białe, europejskie i ekonomicznie przeciętne środowisko. W nim zazwyczaj facet reaguje na próby przemocy kobiet wystarczająco szybko i zdecydowanie - oddając w mordę, porzucając kobietę z dziećmi oraz dość rzadko - rozwiązując problem sądownie.
Jeśli jednak pozostaje od wpływem przemocy to zazwyczaj są konkretne powody - sam ma za uszami, choroba umysłowa, itp.. Na pewno nie z tytułu "znęca się bo kocha" jak to kobiety czasem deklarują.

Przy okazji - już dawno "zrzędzenie starej", "codzienne pretensje", "wiercenie dziury w brzuchy", "Kowalska to ma a ja nie", "brak seksu z mężem", "mąż chce codzienny seks", "zimny obiad w domu" powinny zostać zakwalifikowane jako przemoc kobiety w stosunku do mężczyzny do wyboru - fizyczna/psychiczna/ekonomiczna. Czuję, że się doczekamy.

AdamJeden napisał/a:
Jack Sparrow napisał/a:
AdamJeden napisał/a:

To medialne "fakty".

Definicję przemocy fizycznej a szczególnie psychicznej oraz próbkę do badań (czyli środowisko etniczne, kulturowe i ekonomiczne) można tak dobrać, że wyniki dopasujemy do pożądanych rezultatów.

Ja miałem na myśli takie białe, europejskie i ekonomicznie przeciętne środowisko. W nim zazwyczaj facet reaguje na próby przemocy kobiet wystarczająco szybko i zdecydowanie - oddając w mordę, porzucając kobietę z dziećmi oraz dość rzadko - rozwiązując problem sądownie.
Jeśli jednak pozostaje od wpływem przemocy to zazwyczaj są konkretne powody - sam ma za uszami, choroba umysłowa, itp.. Na pewno nie z tytułu "znęca się bo kocha" jak to kobiety czasem deklarują.

Przy okazji - już dawno "zrzędzenie starej", "codzienne pretensje", "wiercenie dziury w brzuchy", "Kowalska to ma a ja nie", "brak seksu z mężem", "mąż chce codzienny seks", "zimny obiad w domu" powinny zostać zakwalifikowane jako przemoc kobiety w stosunku do mężczyzny do wyboru - fizyczna/psychiczna/ekonomiczna. Czuję, że się doczekamy.

"Zneca sie,bo kocha" taaa ja też moge otworzyc okno,wykopac za okno takiego debila i tez by mogl powiedziec "wylecialem, bo mnie kocha" big_smile

34

AdamJeden napisał/a:

Wątpię. Choćby po doświadczeniach szkolnych, gdzie to woźna z mokrą szmatą miała większą władzę realną niż dyrektorka wink Nikt takiej nigdy nie fiknął. xD

35

no i chuj beka z cb

Posty [ 35 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024