Moja pierwsza jazda ? i pierwsze nerwy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Moja pierwsza jazda ? i pierwsze nerwy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Moja pierwsza jazda ? i pierwsze nerwy

No więc miałam dzisiaj pierwszą jazdę i powiem Wam, że stres taki, jakbym zdawała maturę, a nie tylko próbowała ruszyć samochodem. Instruktor podjechał, spojrzał na mnie i od razu wiedział, że będzie miał ze mną ciekawy dzień. Wsiadłam do auta, a tam tyle kontrolek i przycisków, że poczułam się jak w kabinie pilota. Kazał mi wcisnąć sprzęgło, oczywiście wcisnęłam hamulec. Kazał ruszyć — noga mi się trzęsła tak, że auto chyba samo poczuło, że ma się litować.

Przypomniały mi się słowa św. Hildegardy, moja ulubiona myśl: „Człowiek powinien ufać, że Bóg prowadzi drogę, nawet jeśli ona wydaje się trudna”. I ja naprawdę zaufałam, bo bez Bożej pomocy to ja bym co najwyżej rowerem pojechała, a nie samochodem.

Pierwsze 5 minut jechałam jak senior na emeryturze — wolno, sztywno, i bez oddychania. Instruktor mówił, żebym się rozluźniła, ale jak tu się rozluźnić, kiedy masz świadomość, że jedno złe dotknięcie pedału i już jesteś w ogródku sąsiada? Na szczęście nikt nie ucierpiał, ja też nie, a instruktor nawet powiedział, że „jak na pierwszy raz to dobrze”. Boże, miej go w opiece za tę uprzejmość.

Wracałam do domu wykończona, ale dumna. Bo to dopiero początek, ale wiem, że z Panem Bogiem, św. Hildegardą i odrobiną odwagi — ja to prawo jazdy w końcu zrobię.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moja pierwsza jazda ? i pierwsze nerwy

Ten odcinek nie należy do zbyt udanych.

Tamiraa napisał/a:

Ojej nie udało się podszywowi  ? big_smile big_smile

4

Julia life in UK napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

No, trudno, bywa, pewnie pomysłów brakło. Oby się tylko nie ujawnił ten z kropką.

5

Tamiraa napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

No, trudno, bywa, pewnie pomysłów brakło. Oby się tylko nie ujawnił ten z kropką.

Dziwnie jakoś się mnożą te "podszywy", a co z tym, jak mu tam było? Ślad po bieliźnie?

6

Salomonka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Dziwnie jakoś się mnożą te "podszywy", a co z tym, jak mu tam było? Ślad po bieliźnie?

lol

7

autorem chat gbt. przeciez widac bez czytania.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Moja pierwsza jazda ? i pierwsze nerwy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024