Facet z autyzmem/aspergerem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Facet z autyzmem/aspergerem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Facet z autyzmem/aspergerem

Pamiętam gdy w liceum, uzbrojony w powtarzane zewsząd hasło o tym, że szczerość jest najważniejsza, szczerość i komunikowanie potrzeb, podszedłem do dziewczyny która bardzo mi się podobała, i szczerze i otwarcie zapytałem, czy miałaby ochotę się pokochać ze mną, bo bardzo mi się podoba i pobudza mnie. Dostałem w pysk od niej.
Była też sytuacja, gdy jedna dziewczyna powiedziała uroczyście, że jesteśmy (ja i ona) parą. Szczęśliwy byłem, aż do momentu gdy okazało się, że ona… żartowała.

Dla wielu z Was to pewnie zabawne. Dla autystów to tylko przykłady relacyjnych nieporozumień i towarzyskich porażek. Prawdziwych sytuacji z życia.

Kobiety, jak patrzycie na nas, autystów? Szczerze proszę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Facet z autyzmem/aspergerem

Jesteście niezwykli i to świat ma problem z Wami, nie Wy ze światem. Pisze to całkowicie szczerze smile

3 Ostatnio edytowany przez wieka (2025-03-22 10:28:20)

Z tym, że nie do końca byłeś szczery, bo po pierwsze społeczeństwo ma zbyt małą wiedzę o takich zaburzeniach, po drugie powinieneś zacząć od swojego deficytu, uświadomić dziewczynę z kim ma do czynienia, wtedy jej reakcja mogłaby być inna. Po trzecie powinniście się uczyć ograniczać tą bezpośredniość taktem, chyba, że się nie da, nie wiem.

4

wieka napisał/a:

Z tym, że nie do końca byłeś szczery, bo po pierwsze społeczeństwo ma zbyt małą wiedzę o takich zaburzeniach, po drugie powinieneś zacząć od swojego deficytu, uświadomić dziewczynę z kim ma do czynienia, wtedy jej reakcja mogłaby być inna. Po trzecie powinniście się uczyć ograniczać tą bezpośredniość taktem, chyba, że się nie da, nie wiem.

Ja wtedy nie wiedziałem że coś nie tak mówię. Celowo użyłem sformułowania „chciałbym się z tobą kochać”, bo myślałem o niej z szacunkiem. Później się dowiedziałem, że to było nietaktem mimo wszystko. Przeprosiłem ją. A ona mi z kolei powiedziała, że jej też głupio, źle zareagowała, bo w sumie to co powiedziałem było „poczciwo-urocze”.

5 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-03-22 19:29:59)

Nie wiem . Nie miałam do czynienia w zyciu z taka osobą.  Wiem tylko ,ze jedna z kolezanek mojego ex ma corke, ktora ma autyzm i ubiera sie strasznie jak upior jakis. A tam po za tym to niewiem nic na ten temat

6

Yurand napisał/a:
wieka napisał/a:

Ja wtedy nie wiedziałem że coś nie tak mówię. Celowo użyłem sformułowania „chciałbym się z tobą kochać”, bo myślałem o niej z szacunkiem. Później się dowiedziałem, że to było nietaktem mimo wszystko. Przeprosiłem ją. A ona mi z kolei powiedziała, że jej też głupio, źle zareagowała, bo w sumie to co powiedziałem było „poczciwo-urocze”.

Dobrze, że sobie wyjaśniliście. Rozumiem, że dzieci nie zdają sobie sprawy z tego co źle robią/mówią, ale dorosły człowiek z tym zespołem chyba powinien się nauczyć zachowania, czy się mylę?

7

wieka napisał/a:
Yurand napisał/a:
wieka napisał/a:

Dobrze, że sobie wyjaśniliście. Rozumiem, że dzieci nie zdają sobie sprawy z tego co źle robią/mówią, ale dorosły człowiek z tym zespołem chyba powinien się nauczyć zachowania, czy się mylę?

Uczę się codziennie. Dla mnie to po prostu trudne, chciałbym żeby było inaczej. Jeśli zorientuje się że komuś sprawiłem przykrość to przepraszam.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Facet z autyzmem/aspergerem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024