Niepokój - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez Kobieta33 (2024-10-17 21:39:23)

Temat: Niepokój

Bardzo proszę abyście spojrzeli na całą przedstawioną przeze mnie sytuację obiektywnie. Dlatego też całą sytuacje przedstawię bez emocji, jako suche fakty, aby mój subiektywizm nie zaburzył Waszej oceny.

20 lat po ślubie. Mąż gra w zespole rockowym.
Moja wokalistkę. W naszym wieku. Ona czuje największy flow muzyczny i nie tylko, właśnie z nim. Często piszą do siebie, zwykle to Ona inicjuje rozmowy. Zagaduje o spotkaniach pozazespołowych na kawę. Wręca go w kolejny projekty muzyczny poza grupą.  Wiem, że podoba się mu jako kobieta i świetnie się dogadują. Ona ma rodzinę. Wszyscy się znamy. Tzn rodziny członków zespołu.

Mąż mnie kocha. Tego jestem pewna.
Ale gdzieś tam czuję niepokój.
Nie wiem jak zachowywać się w tej sytuacji.
Zaczynam czuć dystans i niechęć w stosunku do niej.
Czy ten niepokój jest uzasadniony?
Czy taki kontakt z kobieta, z którą się dobrze dogaduje i lubi może być niebezpieczny?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Legat (2024-10-17 22:09:36)

Odp: Niepokój

Oczywiście, że może być niebieczny w twoim rozumieniu. Tak samo jak może być niebezpieczna jazda samochodem, czy autobusem.
Ale jakoś przez tyle lat nic się nie stało, no to dlaczego ma stać się teraz? Zamartwianie się tym jest bez sensu. Trzeba cieszyć się zyciem, a nie mysleć nad rzeczami, na które nie masz wpływu.

3

Kobieta33 napisał/a:

Bardzo proszę abyście spojrzeli na całą przedstawioną przeze mnie sytuację obiektywnie. Dlatego też całą sytuacje przedstawię bez emocji, jako suche fakty, aby mój subiektywizm nie zaburzył Waszej oceny.

20 lat po ślubie. Mąż gra w zespole rockowym.
Moja wokalistkę. W naszym wieku. Ona czuje największy flow muzyczny i nie tylko, właśnie z nim. Często piszą do siebie, zwykle to Ona inicjuje rozmowy. Zagaduje o spotkaniach pozazespołowych na kawę. Wręca go w kolejny projekty muzyczny poza grupą.  Wiem, że podoba się mu jako kobieta i świetnie się dogadują. Ona ma rodzinę. Wszyscy się znamy. Tzn rodziny członków zespołu.

Mąż mnie kocha. Tego jestem pewna.
Ale gdzieś tam czuję niepokój.
Nie wiem jak zachowywać się w tej sytuacji.
Zaczynam czuć dystans i niechęć w stosunku do niej.
Czy ten niepokój jest uzasadniony?
Czy taki kontakt z kobieta, z którą się dobrze dogaduje i lubi może być niebezpieczny?

Zamartwiać się nie warto, ale taka relacja może być niebezpieczna, choć nie musi. Powinnaś powiedzieć mężowi o swoim niepokoju, żeby bardziej się zdyntansował, był bardziej asertywny, bo żle się czujesz z taką ich zażyłością.
Nie obawiaj się, że wyjdziesz na zazdrosną, bo jak już, to jest zdrowa zazdrość.

4

Ale czy wg Was na podstawie opisanych jej zachowań , może chodzić o coś więcej?
Ona inicjuje rozmowy, często komplementuje twórczość mojego męża?

5

Kobieta33 napisał/a:

Ciężko powiedzieć, bo przecież trudno aby nie wyrażała swoich opinii jesli razem pracują i razem coś tworzą.

W każdym związku najważniejsza jest komunikacja. Jeśli czujesz się zaniepokojona to otwarcie o tym powiedz mężowi, bez oskarżania, bez wyrzutów, bez niepotrzebnego napięcia, po prostu zakomunikuj że pewne jej zachowania zwracają twoją uwagę. Powiedz też że masz do męża zaufanie pod tym względem i że mu wierzysz. Powinnaś jednak zrobić to bardzo delikatnie, bo jeśli zaczniesz mu ciosać kołki na głowie, to efekt będzie odwrotny od zamierzonego. Do czasu gdy mąż nie ma przed tobą tajemnic, nie ukrywa spotkań z nią, myślę że nie masz o co się martwić.

6 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-10-18 11:20:55)

Kobieta33 napisał/a:

Nie ma sensu gdybać, sama atencja, czyli czas który jej poświęca jest dla Ciebie irytująca, nie ma zdrowej przyjaźni damsko męskiej, dlatego uczul go na tym punkcie.
Dlatego to on sam powinien to ukrócić, ale pewnie jak w większości przypadków nie widzi nic złego, a jeszcze podbija mu ego.

Nie powinien z nią pisać też w Twojej obecności, bo zabiera wam wspólny czas, a odpisać może przecież później.
Jeśli razem pracują, to ma wiele okazji do rozmów, więc ona za bardzo się angażuje w tę relację, a on nie potrafi czy nie chce być asertywny.

W każdym razie nie masz za bardzo wpływu, na ich zachowania, ale powinnaś ostrzec męża, że taka zażyłość dobrze nie wróży dla waszych związków.

7

Szczerze porozmawiac, ja wyzej radzo dziewczyny.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024