Witam. W tej chwili jestem w trakcie pisania strony internetowej o Polakach mieszkających za granicą i młodych potomkach starej Polonii. W przyszłości chcę też zrobić z tego kanał na youtube. Strona zawierałabym osobiste historie - emigracyjne, albo rodzinne (jeśli chodzi o przodków osoby) indywidualnych osób, które mają coś ciekawego do powiedzenia. Nie byłyby to przypadkowe, wyszukane w necie osoby, ale takie, które naprawdę mają co opowiadać. Byłoby to w takich seriach - 15 osób z jednego konkretnego kraju + 5 historii związków Polek/Polaków z osobą z tego właśnie kraju. A potem byłby inny kraj, w następnej serii.
Wiem, że temat jest specyficzny i właśnie wczoraj założyłam konto na instagramie dla projektu, bo tak radzili w internecie. Ale nie mam pojęcia, jak dotrzeć do ludzi, których by to interesowało, bo na razie zaobserwowali mnie tylko moja przyjaciółka i przyjaciel. Nie piszę tego, żeby zapraszać kogokolwiek tutaj, szukam po prostu rady - jak, gdzie i na jakich stronach zachęcać ludzi, żeby czytali/oglądali i, jak zrobić to w miarę łatwo i bez kosztów (nie jestem gotowa płacić za projekt, który może nie wypalić)? I, żeby nie wyglądało to na nachalne promowanie siebie, bo ja promować siebie nie mam zamiaru, a chciałabym tylko dotrzeć z historiami do większej liczby osób. Ma ktoś jakieś rady?