inspiracje plastyczne dla dzieciaków - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » inspiracje plastyczne dla dzieciaków

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: inspiracje plastyczne dla dzieciaków

Czy dla maluchów w wieku 6-7 lat macie jakieś miejsca gdzie czerpiecie inspiracje plastycznych zabaw? U nas dzieciaki wielbiają ale nie zawsze umiem im podpowiedzieć. Myślałam nad jakimiś kreatywnymi zestawami, coś takiego się u nas sprawdza?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: inspiracje plastyczne dla dzieciaków

6-7 lat to już nie takie maluchy wink z łatwością sobie poradzą z większością prac, nawet jeśli wziąć pod uwagę jakąś masę plastyczną, glinkę samoutwardzalną czy coś w tym stylu. Możesz kupić samą glinę, coś ulepić, pomalować, a możesz kupić też gotowy zestaw, np astra ma takie

3

W sumie tak. Może jakiś gotowy zestaw byłby fajny u nas włąśnie, bo nie musiałabym szaleć i szukać. Masz dziecko w podobnym wieku i możesz coś podpowiedzieć co u Ciebie się sprawdziło?

4

My mamy przetestowane na każdej dziecięcej imprezie farbki do malowania palcami. W sezonie wiosennym, na działce, jak znalazł. Przy alergikach najlepiej się sprawdzają te z astry.

5

KeyO napisał/a:

W sumie tak. Może jakiś gotowy zestaw byłby fajny u nas włąśnie, bo nie musiałabym szaleć i szukać.
Masz dziecko w podobnym wieku i możesz coś podpowiedzieć co u Ciebie się sprawdziło?

U nas doskonale sprawdzają się tego typu zestawy, wybór jest spory, na pewno coś znajdziesz smile
https://ecsmedia.pl/c/zestaw-kreatywny-astra-creativo-nr-1-ozdobne-pudelko-w-iext128717157.jpg

6

Jak ładnie opakowane! <3 A możesz powiedzieć, co tam w środku jest? Bo na fotce trochę mało widać.

7

W tym konkretnym jest masa solna, pompony, brokaty, klej, tasiemki, jakieś naklejki kryształki, oczka, dokładnie już nie pamiętam, ale jak zapytasz w sklepie to na pewno Ci powiedzą. Bo te zestawy są przeróżne, w niektórych są inne masy, glina, farby, jakies patyczki, rózne dekoracje. No jest w czym wybierać smile

8

No to naprawdę dużo tego. A tak bardziej pod chłopca da się znaleźć? Bo pomyślałam o odwiedzinach u chrześniaka, które mam zaplanowane na wrzesień.

9

Myślę, że tak, może nie celowałabym w pastele, ale poza tym chyba każdy się nada również dla chłopca. Zobacz może te z masą solną lub gliną samoutwardzalną, ulepi sobie co chce, kubek, robota czy dinozaura i pomaluje według własnego uznania wink

10

Znalazłam taki z indiańskimi motywami i kupiłam. Przy okazji odkryłam też frutolinę dla swojej córeczki, bo jest na etapie odkrywania lepienia. smile

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » inspiracje plastyczne dla dzieciaków

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024