Lęki +fobie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Lęki +fobie

Witam,
Chciałem tutaj się poradzić jeszcze w innych sprawach niż na tematy poprzednich wątków ,które zakładałem. Otuż, ogólnie kompletnie nie radzę sobie w życiu ale to nie byłoby takim dużym problemem gdyby nie to że mam spore lęki i fobie które bardzo utrudniają mi życie i normalne funkcjonowanie w miejscach publicznych głównie. Np dzisiaj, musiałem sam pojechać do banku autobusem i pobrać trochę większą kwotę pieniędzy z konta. Kiedy tam szedłem i już wszedłem do tego banku czekając w kolejce do kasy ogarnął mnie taki paniczny lęk i strach, że ktoś zaraz wejdzie tam z bronią i zaczną strzelać i mnie zastrzelą. Serio takie lęki, okropne to jest. Do tego stopnia że się czerwony zrobiłem jak burak i nawet pani z obsługi zapytała się czy się dobrze czuje. Jak już wyszedłem w drodze do domu, na przystanku i potem w autobusie myślałem że mnie ktoś obserwuje śledzi, zacząłem bardzo zwracać uwagę na ludzi pod tym kątem i z takim lękiem wróciłem do domu. Ogólnie czasami zdarza się mi coś takiego szczególnie gdy mam trochę więcej pieniędzy przy sobie tak jak dziś np 1 tys zł miałem. Nie chcę nikomu o tym mówić w realu bo mnie jeszcze skierują do psychiatryka czy coś. Ale ogólnie to jest okropne, tak jak się słyszy teraz dużo o napadach rabunkach itd. Już nie wiem co jest prawdą a co nie. Wie ktoś może jak sobie z czymś takim radzić. Przecież to się żyć nie da normalnie...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Lęki +fobie

Idź na konsultację do psychiatry.

3

maciolla1995 napisał/a:

Witam,
Wie ktoś może jak sobie z czymś takim radzić. Przecież to się żyć nie da normalnie...

Typowy objaw lękowy człowieka słabego. Ustabilizuj się emocjonalnie, a potem zainwestuj w kursy samoobrony.

4

2odiak napisał/a:
maciolla1995 napisał/a:

Witam,
Wie ktoś może jak sobie z czymś takim radzić. Przecież to się żyć nie da normalnie...

Typowy objaw lękowy człowieka słabego. Ustabilizuj się emocjonalnie, a potem zainwestuj w kursy samoobrony.

Tzn ja nie jestem cały czas narażony, po prostu czasami jak mam coś z pieniędzmi zrobić żeby coś zapłacić czy w autobusie jechać tak jak dzisiaj np to mnie lęk ogarnia bo jak zobaczę jakiś opryszków to myślę że oni mnie będą chcieli skroić albo zastrzelić czy coś to serio działa na głowę. I tak sobie myślę albo przeżyje albo nie. A bronić się w razie czego nie mam jak bo i tak się leczę u psychiatry ale to z innego powodu i mi broni palnej nie dadzą a nawet jakby mi dali to chyba i tak był bym obsrany że w strzelaninie nie będę w stanie oddać strzału bo ktoś pierwszy odda nwm różne scenariusze mam w głowie

5

Omawiałeś te objawy ze swoim psychiatrą? Na co chorujesz?

6

A i jeszcze co chyba ważne, jak się napije trochę więcej alkoholu to to przechodzi, wtedy czuję się pewny siebie, ale to co miałbym cały czas pić ? To to też chore przecież, nwm może się do zssypu nadaje czy co?

7

Foxterier napisał/a:

Ja ogólnie od 8 lat biorę psychotropy na schizofrenie ale to nie wiem czy coś ma związek z tymi fobiami lękami. O fobiach lekach nigdy nie rozmawiałem z psychiatra ale ogólnie chyba będę musiał bo się nasilają ostatnio. W szpitalu byłem 3 lata temu ostatnio do tej pory było lipnie ale nie najgorzej.

8

maciolla1995 napisał/a:
Foxterier napisał/a:

Ja ogólnie od 8 lat biorę psychotropy na schizofrenie ale to nie wiem czy coś ma związek z tymi fobiami lękami. O fobiach lekach nigdy nie rozmawiałem z psychiatra ale ogólnie chyba będę musiał bo się nasilają ostatnio. W szpitalu byłem 3 lata temu ostatnio do tej pory było lipnie ale nie najgorzej.

Ma związek, Twoje objawy są elementem schizofrenii, ale super że jesteś w leczeniu! Powiedz o tym swojemu lekarzowi to dostosuje Ci leki jak trzeba. I polecam też te rozmowę: https://www.youtube.com/watch?v=c8ss3VFDeNs&t=1513s

9

A miałeś jakieś poważne objawy typu halucynacje, natrętne głosy itp?

10

maciolla1995 napisał/a:
2odiak napisał/a:
maciolla1995 napisał/a:

Witam,

Tzn ja nie jestem cały czas narażony, po prostu czasami jak mam coś z pieniędzmi zrobić żeby coś zapłacić czy w autobusie jechać tak jak dzisiaj np to mnie lęk ogarnia bo jak zobaczę jakiś opryszków to myślę że oni mnie będą chcieli skroić albo zastrzelić czy coś to serio działa na głowę. I tak sobie myślę albo przeżyje albo nie. A bronić się w razie czego nie mam jak bo i tak się leczę u psychiatry ale to z innego powodu i mi broni palnej nie dadzą a nawet jakby mi dali to chyba i tak był bym obsrany że w strzelaninie nie będę w stanie oddać strzału bo ktoś pierwszy odda nwm różne scenariusze mam w głowie

Tak jak pisałem :

2odiak napisał/a:

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024