Co o tym sądzić ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co o tym sądzić ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 51 ]

Temat: Co o tym sądzić ?

Witam serdecznie. Podoba mi się mężczyzna, który jest starszy ode mnie o 8 lat. Jest po rozwodzie i sam mieszka z synem. Zawsze, gdy mnie widzi jest spięty, widzę, że robi wszystko by dobrze wypaść. Parę dni temu spotkałam go u znajomej. W końcu odważył się więcej do mnie zagadać, rozmowa była neutralna. Wychodząc zaskoczył mnie bardzo i zapytał, czy pójdę z nim do kina, zgodziłam się. Gdy wziął nr tel to puścił mi sygnał, możliwe aby sprawdzić, czy podałam mu prawidłowy nr. Po wyjściu zaraz napisał mi smsa, że miło by porozmawiać i że życzy mi miłego popołudnia. Problem w tym, że zastanawiam się, czy warto w to brnąć. Poki co nie ma ustalonego dokładnego dnia spotkania i nie pisze jakichkolwiek smsów itp. Mam wrażenie, że chciałby mnie bliżej spotkać ale potem jakby się wycofuje, takie są moje odczucia. Jest sens czekać na jakikolwiek kontakt ? Czy nie warto się łudzić...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co o tym sądzić ?

Ciężko coś powiedzieć. Brak informacji co do tego ile się znacie, na czym to jego wycofywanie się polega, jakiego rodzaju relacji każde z Was szuka.

3

Zadzwonił do Ciebie abyś i Ty miała jego numer. Tak się robi przy wymianie numerów wink

Gdy napisał sms-a nie miałaś wątpliwości od kogo go dostałaś smile

Pytanie zasadnicze - czy ty jesteś nim zainteresowana? Jeśli tak to zadzwoń do niego i ustal termin.
Gośc jest tobą zainteresowany, ale zapewne nieśmiały i nie chce wypaść na głupka nie mając pewności co do twojego stanowiska.
Teraz ruch jest po twojej stronie.

5

Kikimiki90 napisał/a:

Witam serdecznie. Podoba mi się mężczyzna, który jest starszy ode mnie o 8 lat. Jest po rozwodzie i sam mieszka z synem. Zawsze, gdy mnie widzi jest spięty, widzę, że robi wszystko by dobrze wypaść. Parę dni temu spotkałam go u znajomej. W końcu odważył się więcej do mnie zagadać, rozmowa była neutralna. Wychodząc zaskoczył mnie bardzo i zapytał, czy pójdę z nim do kina, zgodziłam się. Gdy wziął nr tel to puścił mi sygnał, możliwe aby sprawdzić, czy podałam mu prawidłowy nr. Po wyjściu zaraz napisał mi smsa, że miło by porozmawiać i że życzy mi miłego popołudnia. Problem w tym, że zastanawiam się, czy warto w to brnąć. Poki co nie ma ustalonego dokładnego dnia spotkania i nie pisze jakichkolwiek smsów itp. Mam wrażenie, że chciałby mnie bliżej spotkać ale potem jakby się wycofuje, takie są moje odczucia. Jest sens czekać na jakikolwiek kontakt ? Czy nie warto się łudzić...

A czemu nie? Jeśli chcesz mieć partnera i (wkrótce) pasierba, to oczywiście się umów i bawcie się dobrze. Jeśli nie widzisz się w roli macochy, co dla młodej singielki jest normalne i nic w tym złego, to odpuść, bo dziecko magicznie nie zniknie. Wszystko zależy od tego, czego w życiu szukasz, co cię uszczęśliwi. Pan na razie wydaje się ok, nie zrobił żadnego złego ruchu.

6

Wydaje mi się że skoro  wziął nr i zaproponował spotkanie to on powinien się odezwać ..

quote=zwyczajny gość]Pytanie zasadnicze - czy ty jesteś nim zainteresowana? Jeśli tak to zadzwoń do niego i ustal termin.
Gośc jest tobą zainteresowany, ale zapewne nieśmiały i nie chce wypaść na głupka nie mając pewności co do twojego stanowiska.
Teraz ruch jest po twojej stronie.[/quote

7

zwyczajny gość napisał/a:

Pytanie zasadnicze - czy ty jesteś nim zainteresowana? Jeśli tak to zadzwoń do niego i ustal termin.

Jestem nim zainteresowana,ale nie chcę się narzucać. Skoro wziął nr i zaproponował spotkanie to chyba powinien się odezwać tak mi się wydaje ??

8

Kikimiki90 napisał/a:

Wydaje mi się że skoro  wziął nr i zaproponował spotkanie to on powinien się odezwać ..

Z kolei on może myśleć, że napisał do Ciebie a Ty nie zareagowałaś, więc nie jesteś zainteresowana.
Może dobrze odwzajemnić sms-a z jakąś miłą wiadomością wink

9

Ty mu nie odpisałaś na tego smsa? To odpisz migusiem, tak to przecież działa wink

10

Kikimiki90 napisał/a:

Jestem nim zainteresowana,ale nie chcę się narzucać. Skoro wziął nr i zaproponował spotkanie to chyba powinien się odezwać tak mi się wydaje ??

Odczekaj kilka dni i jak będzie cisza to napisz miego smsa co z tym wyjsciem na kawę. Nie ma co się spinać kto powinien się odezwać, komu wypada itd.

11

Agnes76 napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:

Z kolei on może myśleć, że napisał do Ciebie a Ty nie zareagowałaś, więc nie jesteś zainteresowana.
Może dobrze odwzajemnić sms-a z jakąś miłą wiadomością wink

Gdy napisał to odpisałam mu że również mi było miło itp ale nie chcę póki co sama do niego pisać, bo nie wiem czego on szuka. Co jeśli wyjdę na desperatkę ? Wydaje mi się ,że jeśli mężczyzna chce poznać kobietę to powinien trochę bardziej się postarać i dotrzymać obietnicy spotkania i sam się odezwać co do terminu kina

12

jjbp napisał/a:

Ciężko coś powiedzieć. Brak informacji co do tego ile się znacie, na czym to jego wycofywanie się polega, jakiego rodzaju relacji każde z Was szuka.

Ja szukam kogoś do zwiazku, a on nie wiem. Jest po rozwodzie i obawiam się że może nie chcieć czegoś poważnego. Mam jakąś blokadę, chciałabym go poznać ale nie jestem też despretką

13

A to tak, skoro wyszedł z inicjatywą, to powinien zadzwonić/napisać z zaproszeniem do tego kina. Może coś mu się w życiu posypało i nie ma np. z kim zostawić dziecka na ten czas. Ja tez bym raczej pierwsza nie pisała.

14

Kasssja napisał/a:

Ty mu nie odpisałaś na tego smsa? To odpisz migusiem, tak to przecież działa wink

Właśnie odpisałam wtedy na tego smsa że również mi było miło z nim porozmawiać itd zyczylam miłego popołudnia, ale przecież nie będę narzucać się i wypisać do niego jak jakaś desperatka... Podoba mi się i to bardzo ale nie wiem co robić. Czekam żeby może się odezwał i sprecyzował spotkanie ale boje się że już się nie odezwie bo nie wiem czego on szuka

15 Ostatnio edytowany przez jjbp (2023-04-02 18:25:20)

Kikimiki90 napisał/a:
jjbp napisał/a:

Ja szukam kogoś do zwiazku, a on nie wiem. Jest po rozwodzie i obawiam się że może nie chcieć czegoś poważnego. Mam jakąś blokadę, chciałabym go poznać ale nie jestem też despretką

Słuchaj, nic na siłę. Jeśli masz blokadę i bardzo zależy Ci, żeby to mężczyzna pierwszy wychodził z inicjatywami to zostaw, nic nie pisz, i sprawa sama się rozwiąże (napisze albo nie).

Natomiast jeśli jedyne co Cię powstrzymuje, to wyjście na desperatkę, to gwarantuje Ci że wysłanie jednej wiadomości za kilka dni na zasadzie "to jak z tym kinem? smile" w żadnym wypadku nie jest byciem desperatką.

Co do tego, czy on chce związku czy nie, to po prostu przejdź się na randkę lub dwie i wybadaj. Za wcześnie teraz oceniać, jeśli praktycznie się nie znacie (tak wnioskuję). O ile oczywiście któreś z Was się odezwie i znajomość nie umrze w zarodku. A jak umrze, to też jest to swego rodzaju odpowiedź (że związku z Tobą nie szukał).

Wdech i wydech, bo za bardzo analizujesz. Nic się nie dzieje, wszystko gra smile

16

Kasssja napisał/a:

A to tak, skoro wyszedł z inicjatywą, to powinien zadzwonić/napisać z zaproszeniem do tego kina. Może coś mu się w życiu posypało i nie ma np. z kim zostawić dziecka na ten czas. Ja tez bym raczej pierwsza nie pisała.

Dziękuję że zostałam utwierdzona w swoich myślach. Nie mogę pierwsza napisać. Gdybym to ja zaproponowała spotkanie to co innego ale jeśli wychodzi on z inicjatywą to powinien pierwszy coś napisać. Ciężko jest tak czekać ale boje się że się nie doczekam

17

Zawsze jeszcze pozostaje kontakt przez znajomą wink

Możesz ja podpytać o niego, a przy okazji przekazać przez nią zainteresowanie spotkaniem.
O ile masz do tej znajomej zaufanie, bo w przeciwnym wypadku lepiej jej nie angażować.

18

Kikimiki90 napisał/a:
Kasssja napisał/a:

Dziękuję że zostałam utwierdzona w swoich myślach. Nie mogę pierwsza napisać. Gdybym to ja zaproponowała spotkanie to co innego ale jeśli wychodzi on z inicjatywą to powinien pierwszy coś napisać. Ciężko jest tak czekać ale boje się że się nie doczekam

A jesteś gotowa na to, żeby za parę tygodni wejść w rolę macochy? Nic nie mówisz o tym dziecku, a skoro to samotny ojciec, to dziecko będzie w twoim życiu w podobnym wymiarze czasowym co jego tata. No chyba że to nastolatek lub jednak ma aktywną mamę/dziadków.

19

Kasssja napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:
Kasssja napisał/a:

A jesteś gotowa na to, żeby za parę tygodni wejść w rolę macochy? Nic nie mówisz o tym dziecku, a skoro to samotny ojciec, to dziecko będzie w twoim życiu w podobnym wymiarze czasowym co jego tata. No chyba że to nastolatek lub jednak ma aktywną mamę/dziadków.

Jak mam teraz myśleć o tym czy jestem gotowa na rolę macochy skoro jeszcze nie doszło jakiejkolwiek radnki heh ?ja mam 31 lat on 39 myślę że jestem na tyle dojrzałą osobą że zdaje sobie sprawę z tego że on ma syna i nie zawsze będę też na pierwszym planie. Jego syn ma bodajże 12 lub 13 lat także może sobie poradzę.

20 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2023-04-02 18:42:32)

Zaprosił Cię do kina, zgodzilas się.
Napisał smsa, wystarczająco odpisałaś.
To niech on teraz ruszy tyłek z tym kinem.
Nie pisałabym pierwszą.
Zeby sie tym nie dręczyć,  ustaw sobie w głowie jakoś termin np 2 tygodnie, które mu dajesz na to zaproszenie z A potem sama zaproś: ...kogoś innego smile

21

Kikimiki90 napisał/a:

[
Jak mam teraz myśleć o tym czy jestem gotowa na rolę macochy skoro jeszcze nie doszło jakiejkolwiek radnki heh ?ja mam 31 lat on 39 myślę że jestem na tyle dojrzałą osobą że zdaje sobie sprawę z tego że on ma syna i nie zawsze będę też na pierwszym planie. Jego syn ma bodajże 12 lub 13 lat także może sobie poradzę.

No nie musisz się widzieć w roli macochy akurat tego konkretnego dziecka tego konkretnego pana, ale ogólnie, jakiegokolwiek smile
Sądziłam, że jesteście oboje dużo młodsi, obstawiałam jakoś 23 i 30 wink

22

Ela210 napisał/a:

Nie pisałabym pierwszą.
Zeby sie tym nie dręczyć,  ustaw sobie w głowie jakoś termin np 2 tygodnie, które mu dajesz na to zaproszenie z A potem sama zaproś: ...kogoś innego smile

Będę rozczarowana jak się odezwie sad

23

Kasssja napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:

[

No nie musisz się widzieć w roli macochy akurat tego konkretnego dziecka tego konkretnego pana, ale ogólnie, jakiegokolwiek smile
Sądziłam, że jesteście oboje dużo młodsi, obstawiałam jakoś 23 i 30 wink

Myślę, że dałabym radę będąc macochą chyba że dziecko mnie nie polubi to będzie gorzej heh aż tacy młodzi nie jesteśmy ale czuję jakbym grała w jakieś podchody jak nastolatka

24

Kikimiki90 napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Nie pisałabym pierwszą.

Będę rozczarowana jak się odezwie sad

Chodziło mi o to że będę rozczarowana jak nie napiszę

25

Kikimiki90 napisał/a:

Dojrzała osoba i boi się, że wyjdzie na desperatkę? smile

Chcesz wiedzieć, dlaczego on tak ostrożnie podszedł (odczytujesz to jako jego wycofanie)?

26

Farmer napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:

Dojrzała osoba i boi się, że wyjdzie na desperatkę? smile

Chcesz wiedzieć, dlaczego on tak ostrożnie podszedł (odczytujesz to jako jego wycofanie)?

Z chęcią bym się dowiedziała, dlaczego tak ostrożnie do tego podchodzi.

27 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2023-04-02 19:58:38)

Kikimiki90 napisał/a:

Ty nie chcesz wyjść na desperatkę....on nie chce wyjść na desperata smile
I tak możecie się wozić ....do usranej śmierci.
Weź że zadzwoń i zapytaj się czy podtrzymuje zaproszenie do kina....

28

Kikimiki90 napisał/a:

On jest starszy o 8 lat, jest samotnym ojcem.
Co może zaoferować młodej, ładnej, niezależnej kobiecie?

Boi się odrzucenia, wyśmiania, braku zrozumienia.
Boi się jak zareagujesz na dziecko. On wie, że to bardzo duże obciążenie i większość kobiet tego unika.

Jeśli dziecko nie przeszkadza, a on wydaje się tobie interesujący, to napisz sms'a: to kiedy do kina?
Nie wyjdziesz ani na desperatkę, ani na narzucającą się.
On czeka na jakikolwiek sygnał zainteresowania z twojej strony, bo w jego sytuacji o kobietę zainteresowaną związkiem jest bardzo trudno i pewnie niejedna już go odrzuciła.

Jeśli jednak taki związek ciebie nie interesuje, to go grzecznie spław.
I ani ja, ani on takiej decyzji z twojej strony nie oceniłby negatywnie.

29

Farmer napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:

On jest starszy o 8 lat, jest samotnym ojcem.
Co może zaoferować młodej, ładnej, niezależnej kobiecie?

Boi się odrzucenia, wyśmiania, braku zrozumienia.
Boi się jak zareagujesz na dziecko. On wie, że to bardzo duże obciążenie i większość kobiet tego unika.

Jeśli dziecko nie przeszkadza, a on wydaje się tobie interesujący, to napisz sms'a: to kiedy do kina?
Nie wyjdziesz ani na desperatkę, ani na narzucającą się.
On czeka na jakikolwiek sygnał zainteresowania z twojej strony, bo w jego sytuacji o kobietę zainteresowaną związkiem jest bardzo trudno i pewnie niejedna już go odrzuciła.

Jeśli jednak taki związek ciebie nie interesuje, to go grzecznie spław.
I ani ja, ani on takiej decyzji z twojej strony nie oceniłby negatywnie.

Skoro przyjęłam zaproszenie na pójście do kina to wydaje mi się, że powinien zrozumieć, że jestem świadoma tego, że ma dziecko i jeśli przeszkadzałby mi ten fakt, to nie chciałaby się spotkać. Jak mam inaczej mu pokazać że jestem zainteresowana nie podając się na tacy ? Kurcze, przecież on jest facetem i to on powinien trochę się postarać

30

Kikimiki90 napisał/a:

Ty nie chcesz wyjść na desperatkę....on nie chce wyjść na desperata smile
I tak możecie się wozić ....do usranej śmierci.
Weź że zadzwoń i zapytaj się czy podtrzymuje zaproszenie do kina....

Nie będę dzwonić po trzech dniach o spotkanie trochę za wcześniej...czekam na jakąś inicjatywę z jego strony, nie mogę tak biegać za nim, jakby to był jedyny facet na ziemi

31

Kikimiki90 napisał/a:

Skoro przyjęłam zaproszenie na pójście do kina to wydaje mi się, że powinien zrozumieć, że jestem świadoma tego, że ma dziecko i jeśli przeszkadzałby mi ten fakt, to nie chciałaby się spotkać. Jak mam inaczej mu pokazać że jestem zainteresowana nie podając się na tacy ? Kurcze, przecież on jest facetem i to on powinien trochę się postarać

Dobrze czujesz, nie daj się facetom wmanewrować w bycie sterem, okrętem i żeglarzem tej relacji. Będzie chciał, to zadzwoni. Nie zadzwoni to trudno, na siłę nikogo do kina i związku nie ma co ciągnąć. Dajmy facetom być facetami, bo jak teraz odwalisz za niego tę robotę (która powinna być fajna i przyjemna), to potem będziesz go ciągnęła za uszy w kazdym kolejnym kroku. On ma być gotowy, chętny i zdecydowany, a nie jakieś niewiadomoco.

32

Kasssja napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:

Dobrze czujesz, nie daj się facetom wmanewrować w bycie sterem, okrętem i żeglarzem tej relacji. Będzie chciał, to zadzwoni. Nie zadzwoni to trudno, na siłę nikogo do kina i związku nie ma co ciągnąć. Dajmy facetom być facetami, bo jak teraz odwalisz za niego tę robotę (która powinna być fajna i przyjemna), to potem będziesz go ciągnęła za uszy w kazdym kolejnym kroku. On ma być gotowy, chętny i zdecydowany, a nie jakieś niewiadomoco.

Pogubiłam się w tym wszystkim

33

Kikimiki90 napisał/a:
Kasssja napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:

Za bardzo analizujesz. Ile minęło dni, trzy? Dajże temu czas. Bez urazy ale wypadasz na więkjszą desperatkę rozkładając to na czynniki pierwsze tu na forum, niż jakbyś do niego po prostu napisała co z tą randką. Albo napisz i zobacz, albo odpuść.

34

jjbp napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:
Kasssja napisał/a:

Za bardzo analizujesz. Ile minęło dni, trzy? Dajże temu czas. Bez urazy ale wypadasz na więkjszą desperatkę rozkładając to na czynniki pierwsze tu na forum, niż jakbyś do niego po prostu napisała co z tą randką. Albo napisz i zobacz, albo odpuść.

Racja za bardzo analizuje. Będzie po prostu szkoda gdy się nie odezwie.

35

No szkoda, ale wtedy był to facet nie dla Ciebie. Wyluzuj, podejmij decyzję (czekam/odzywam się sama) i się jej trzymaj. I znajdź coś do roboty żeby mniej mysleć wink

36

jjbp napisał/a:

No szkoda, ale wtedy był to facet nie dla Ciebie. Wyluzuj, podejmij decyzję (czekam/odzywam się sama) i się jej trzymaj. I znajdź coś do roboty żeby mniej mysleć wink

Czeka. Wolę czekać, też mam prawo do tego aby ktoś się postarał o mnie

37

Kikimiki90 napisał/a:

Podoba mi się i to bardzo ale nie wiem co robić. Czekam żeby może się odezwał i sprecyzował spotkanie ale boje się że już się nie odezwie bo nie wiem czego on szuka

Kobiety zakładają, że to mężczyzna je podrywa i do niego należy inicjatywa. To czasem nie działa.
Niektóre kobiety mają mężów, bo same wyszły z inicjatywą, zrobiły coś, nie czekały.

Najpierw musisz wiedzieć czego chcesz.
Potem do tego dążyć.

Twój aktualny komunikat brzmi:    "nie wiem co robić... nie wiem czy w to brnąć...".

Zatem zacznij od siebie.
Jak tutaj wyartykułujesz czego chcesz, Ty chcesz, to pomyślimy co dalej.

38

Gary napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:

Podoba mi się i to bardzo ale nie wiem co robić. Czekam żeby może się odezwał i sprecyzował spotkanie ale boje się że już się nie odezwie bo nie wiem czego on szuka

Kobiety zakładają, że to mężczyzna je podrywa i do niego należy inicjatywa. To czasem nie działa.
Niektóre kobiety mają mężów, bo same wyszły z inicjatywą, zrobiły coś, nie czekały.

Najpierw musisz wiedzieć czego chcesz.
Potem do tego dążyć.

Twój aktualny komunikat brzmi:    "nie wiem co robić... nie wiem czy w to brnąć...".

Zatem zacznij od siebie.
Jak tutaj wyartykułujesz czego chcesz, Ty chcesz, to pomyślimy co dalej.

Nie będę walczyć o to mimo że podoba mi się. Już tłumaczę czemu..dawno temu wypytywał o mnie moją znajoma czy spotykam się z kimś. Ona powiedziała, że nie i zaprosił nas na imprezę do siebie i miał się odezwać kiedy co i jak. Raz odwołał ze względu na pogodę a później już nie odezwał się co do tego spotkania zatem ja nie wiem czego chcę ? Nie wiem o co mu chodzi i mam blokadę

39

Kikimiki90 napisał/a:

Nie wiem o co mu chodzi i mam blokadę

Chyba jeszcze długo będziesz samotna.

40 Ostatnio edytowany przez Gary (2023-04-02 21:13:14)

Kikimiki90 napisał/a:

Nie będę walczyć o to mimo że podoba mi się. Już tłumaczę czemu..dawno temu wypytywał o mnie moją znajoma czy spotykam się z kimś. Ona powiedziała, że nie i zaprosił nas na imprezę do siebie i miał się odezwać kiedy co i jak. Raz odwołał ze względu na pogodę a później już nie odezwał się co do tego spotkania zatem ja nie wiem czego chcę ? Nie wiem o co mu chodzi i mam blokadę

OK smile smile
To może nie warto, bo sytuacja jest jasna. Obiecał imprezę, odwołał, nie poprawił.
Obiecał kino, i milczy.

Ta jego propozycja kina była głupia jak cholera. Jak można iść z obcą osobą do kina? Aby siedzieć obok siebie w ciemności i patrzeć na to samo i nie musieć za dużo ze sobą rozmawiać?

Jak taką propozycję rzucił, a Ty niezbyt chętnie na nią przystałaś, to on mógł pomyśleć, że źle zrobił, a twój brak chęci przekreślił jego inicjatywę.
Potem jeszcze naskrobał sms-a, Ty odpowiezdiałaś zachowawczo i jeszcze bardziej się utwierdził, że go odpychasz.
To oczywiśćie logika pokrętna ... ale niektórzy tak myślą.

— Pójdzeisz ze mną do kina?   — pytanie ni z gruchy ni z pietruchy
— Pójdę...
— Fajnie było Cię spotkać/poznać.
— Mi też...

No i za cholerę nie wiadomo czy kobieta chce się spotkać, czy była tylko miła.

— Jasneeee! Poznajmy się.
— Mi też... Kiedy planujesz to spotkanie? Kiedy się odezwiesz?

41 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2023-04-02 21:26:00)

Czyli gość Cię wystawia nie pierwszy raz?
Sorry, ale to szczeniackie jest.
Może widzi Twoje zainteresowanie i zwyczajnie sobie pogrywa: to już wychodzi poza nieśmiałość chyba.
No chyba że masz w tej relacji do odegrania rolę zdobywającej go dominy.
Ale Ty chyba tego nie widzisz.
Pewnie jego 12 syn letni byłby bardziej męski.

Sorry Farmer, ale jak tak podchodzisz do kobiet, to Ty nie znajdziesz Żony,  a nie autorka męża.
Nie wszystkie kobiety doznają takiego wariactwa na punkcie mężczyzny, by mu rzucać inicjatywą przed oczy  wink smile

42

Ela210 napisał/a:

Czyli gość Cię wystawia nie pierwszy raz?
Sorry, ale to szczeniackie jest.
Może widzi Twoje zainteresowanie i zwyczajnie sobie pogrywa: to już wychodzi poza nieśmiałość chyba.
No chyba że masz w tej relacji do odegrania rolę zdobywającej go dominy.
Ale Ty chyba tego nie widzisz.
Pewnie jego 12 syn letni byłby bardziej męski.

Sorry Farmer, ale jak tak podchodzisz do kobiet, to Ty nie znajdziesz Żony,  a nie autorka męża.
Nie wszystkie kobiety doznają takiego wariactwa na punkcie mężczyzny, by mu rzucać inicjatywą przed oczy  wink smile

Tak w tamtym roku zaprosił mnie i jeszcze dwie osoby na imprezę ale nic z tego nie wyszło. Zastanawiam się na ile to niepewność siebie i niezdecydowanie a na ile jakąś gierka..może facet szuka zabawy nie wiem

43

Gary napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:

OK smile smile
To może nie warto, bo sytuacja jest jasna. Obiecał imprezę, odwołał, nie poprawił.
Obiecał kino, i milczy.

Ta jego propozycja kina była głupia jak cholera. Jak można iść z obcą osobą do kina? Aby siedzieć obok siebie w ciemności i patrzeć na to samo i nie musieć za dużo ze sobą rozmawiać?

Jak taką propozycję rzucił, a Ty niezbyt chętnie na nią przystałaś, to on mógł pomyśleć, że źle zrobił, a twój brak chęci przekreślił jego inicjatywę.
Potem jeszcze naskrobał sms-a, Ty odpowiezdiałaś zachowawczo i jeszcze bardziej się utwierdził, że go odpychasz.
To oczywiśćie logika pokrętna ... ale niektórzy tak myślą.

— Pójdę...
— Mi też...

No i za cholerę nie wiadomo czy kobieta chce się spotkać, czy była tylko miła.

— Jasneeee! Poznajmy się.
— Mi też... Kiedy planujesz to spotkanie? Kiedy się odezwiesz?

Odpowiedziałam z uśmiechem na twarzy że chętnie pójdę do kina xd co miałam się rzucić mu na szyję i dziękować za zaproszenie ? Bez przesady.

44

Kikimiki90 napisał/a:

Tak w tamtym roku zaprosił mnie i jeszcze dwie osoby na imprezę ale nic z tego nie wyszło. Zastanawiam się na ile to niepewność siebie i niezdecydowanie a na ile jakąś gierka..może facet szuka zabawy nie wiem

Od jakiego czasu są te próby spotkania?

45

Agnes76 napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:

Raz próbował w sierpniu tamtego roku. I dopiero po tylu miesiącach miałam okazję go spotkać i tak rozmawialiśmy w towarzystwie, kiedy musiał wyjść wyszedł z propozycja spotkania i wziął nr tel. Co prawda minęły 3 dni dopiero ale zaczynam się zastanawiać o co kuźwa w tym chodzi

46

Kikimiki90 napisał/a:
Agnes76 napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:

Raz próbował w sierpniu tamtego roku. I dopiero po tylu miesiącach miałam okazję go spotkać i tak rozmawialiśmy w towarzystwie, kiedy musiał wyjść wyszedł z propozycja spotkania i wziął nr tel. Co prawda minęły 3 dni dopiero ale zaczynam się zastanawiać o co kuźwa w tym chodzi

Poczekaj jeszcze dwa tygodnie, ze względu na okres świąteczny, a potem daj sobie z nim spokój.
Jak będzie chciał to wie gdzie Cię szukać.

Może mieć jakieś sprawy rodzinne, spotkanie dziecka z matką itp. dlatego w weekend się nie odzywał.
Wrzuć na luz.

47

Agnes76 napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

Poczekaj jeszcze dwa tygodnie, ze względu na okres świąteczny, a potem daj sobie z nim spokój.

Może mieć jakieś sprawy rodzinne, spotkanie dziecka z matką itp. dlatego w weekend się nie odzywał.
Wrzuć na luz.

Po prostu ją podchodzę do tego uczciwe i nie chce aby ktoś żarty sobie ze mnie robił, nie mam 15 lat. W ogóle czy wyjście do kina nie jest fatalnym pomysłem ? Przecież ja nawet nie będę miała jak z nim porozmawiać albo on się tak stresuje mnie że obawia się czy będzie miał o czym ze mną porozmawiać

48

Kikimiki90 napisał/a:
Agnes76 napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:

Wrzuć na luz.

Po prostu ją podchodzę do tego uczciwe i nie chce aby ktoś żarty sobie ze mnie robił, nie mam 15 lat. W ogóle czy wyjście do kina nie jest fatalnym pomysłem ? Przecież ja nawet nie będę miała jak z nim porozmawiać albo on się tak stresuje mnie że obawia się czy będzie miał o czym ze mną porozmawiać

A może tylko miał już plany na ten weekend.
Jeśli np. obiecał coś dziecku to trudno wszystko w jednej chwili odwoływać smile

49

Agnes76 napisał/a:
Kikimiki90 napisał/a:
Agnes76 napisał/a:

Wrzuć na luz.

A może tylko miał już plany na ten weekend.
Jeśli np. obiecał coś dziecku to trudno wszystko w jednej chwili odwoływać smile

Z tego co wiem to miał plany teraz z synek coś wspominał. Nie wiem po prostu chodzi o to że ja mam takie szczęście że trafiam na facetów albo niezdecydowanych albo niezainteresowanych i boje się że znów jest tak samo

50

Postaraj się aby Twoje lęki nie zakłóciły kolejnych znajomości wink

Daj mu na początek kredyt zaufania i spokojnie obserwuj jak z niego korzysta smile

51

Agnes76 napisał/a:

Postaraj się aby Twoje lęki nie zakłóciły kolejnych znajomości wink

Daj mu na początek kredyt zaufania i spokojnie obserwuj jak z niego korzysta smile

Ciężko dać komuś kredyt zaufania gdy miał szansę kiedyś lepiej mnie poznać a olał sprawę. Teraz znów jest to samo.

Posty [ 51 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co o tym sądzić ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024