Co gorzej, nie mieć wcale znajomych czy mieć takich - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Co gorzej, nie mieć wcale znajomych czy mieć takich

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez gosialala (2023-03-13 15:31:58)

Temat: Co gorzej, nie mieć wcale znajomych czy mieć takich

Hej, co jest Waszym zdaniem gorsze? Nie mieć żadnych znajomych i nie mieć z kim wyskoczyć na głupią herbatę, do kina, czy mieć znajomych, którzy nie do końca są dla mnie OK?

Mam grupę koleżanek, z którymi kiedyś czułam się dobrze, ale nasze drogi się rozeszły. Zadziałała głównie zmiana wspólnej pracy. Kiedyś po spotkaniach wracałam w świetnym humorze, czułam się akceptowana, mogłam się wygadać, mogłam być sobą. A teraz zauważam, że po spotkaniach wracam z jakąś niepewnością, lekko skrytykowana za każdym razem, jednocześnie jakby niezauważona. Mam uczucie, że tych osób nie interesuje już, co u mnie. Widzą więcej moich wad niż zalet i chcą raczej gadać o sobie niż choć przez chwilę posłuchać. Szukam przyczyn w sobie, ale ich nie widzę, wydaje mi się, że ja się nie zmieniłam i zawsze chętnie ich słucham, wspieram.

Jakoś tak mi się układa życie, ze ludzie przychodzą i odchodzą. Niektórzy zostają na długo, inni nie. Jak teraz oleję te koleżanki, to praktycznie nie będę miała na tę chwilę żadnych. Minie trochę czasu, zanim pojawi się następne grono.
Odejść ze środowiska, w którym nie czuję się dobrze, czy jeszcze pracować nad tym? Może jestem przewrażliwiona i za dużo wymagam? Co radzicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co gorzej, nie mieć wcale znajomych czy mieć takich

Nikt Ci nie doradzi co masz zrobić ale jest takie powiedzenie "dla towarzystwa cygan dał się powiesić ". Ja osobiście zawsze byłam taka ze potrafiłam sobie sama radzić, organizować czas nie mam problemu z  wyjściem na samotny spacer albo sama pójść  do kina. Zawsze to ja musiałam dzwonić, pytać, umawiać się i w pewnym momencie po prostu przestałam zabiegać o znajomych. Nie to nie trudno.
Moim zdaniem nie warto robić nic na siłę, jeśli ja miałabym męczyć się w towarzystwie które mi nie odpowiada to już wolę spędzać czas sama, ale zdaje sobie sprawę że nie każdy tak potrafi. Jedno jest pewne przyjaciół/znajomych ma się po to żeby było miło i fajnie a nie żeby męczyć się na spotkaniach i wychodzić zdołowanym

3

Odpowiadając na twoje pytanie: Lepiej nie mieć wcale znajomych.
Po Co Ci kontakt z takimi, po którym czujesz się źle?

4

Radzę poszukać innych znajomych.

5

Ja wychodzę z założenia że lepiej nie mieć znajomych niż mieć byle co. Nie jestem przewrażliwiona ale jak bliska mi osoba zaczyna mnie wprowadzać w kompleksy i próbuje mnie ciągnąć w dół mimo, że ja uważam na co mówię to sorry ale moim zdaniem nie warto. Lepiej poświęcić czas na dobry film, ćwiczenia, książkę, cokolwiek co mi sprawia przyjemność, niż taka męka w towarzystwie kogoś kto na ten czas nie zasługuje

6

No i dokładnie, to mnie dodatkowo utwierdziliście. Też uważam podobnie, tak sobie chciałam zweryfikować ze zdaniem innych smile

7 Ostatnio edytowany przez racja (2023-03-14 21:18:01)

Gosia z pewnością nie chcesz siedzieć w sobotę w domu to idziesz do znajomych którzy twojej obecności nie chcą.lepiej kup sobie psa i chodź na spacery do parku sama.nie ma nic gorszego niż narzucanie się osobom dla których nic nie znaczysz nie warto.miej godność.tez byłam młoda też się chciałam bawić i czasem wchodzimy w towarzystwo gdzie mnie nikt nie chciał.z perspektywy lat mówię nie warto. Obecnie to ja chcę być sama bo nikt niezadaje głupich pytań nie drąży niemilczy kiedy trzeba.wole jechać nad jezioro i patrzeć na kaczki jak słuchać głupich w kolejce do lekarza bab jak dziś rano.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Co gorzej, nie mieć wcale znajomych czy mieć takich

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024