Regularnie źle - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Regularnie źle

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Regularnie źle

Kilka lat temu miałam Helicobacter pylori. Wymęczyłam się okropnie. Przez blisko rok chodziłam po lekarzach. Obecnie znów nawracają mi problemy żołądkowe. Bakteryjki się pozbyłam wtedy. Mam problemy z załatwianiem się, nudności, uczucie ciężkości. Bardzo często muszę brać leki typu travisto. Często puszczam gazy pachnące okropnie. Do lekarza będę rejestrować się w poniedziałek, lecz może możecie mnie nakierować co warto zbadać? Jak wspominałam, poprzednim razem łącznie byłam u 4 lekarzy i dopiero ten ostatni sensownie pomógł. Reszta to tylko przepisywała bezmyślnie leki, bo może coś się uda.

Myślałam o alergiach pokarmowych. Nabiał na pewno mi nie służy. Czy badania są na nfz, czy tylko płatnie? Może na coś jeszcze zwrócić uwagę?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Regularnie źle
kwiatuszkowo napisał/a:

Kilka lat temu miałam Helicobacter pylori. Wymęczyłam się okropnie. Przez blisko rok chodziłam po lekarzach. Obecnie znów nawracają mi problemy żołądkowe. Bakteryjki się pozbyłam wtedy. Mam problemy z załatwianiem się, nudności, uczucie ciężkości. Bardzo często muszę brać leki typu travisto. Często puszczam gazy pachnące okropnie. Do lekarza będę rejestrować się w poniedziałek, lecz może możecie mnie nakierować co warto zbadać? Jak wspominałam, poprzednim razem łącznie byłam u 4 lekarzy i dopiero ten ostatni sensownie pomógł. Reszta to tylko przepisywała bezmyślnie leki, bo może coś się uda.

Myślałam o alergiach pokarmowych. Nabiał na pewno mi nie służy. Czy badania są na nfz, czy tylko płatnie? Może na coś jeszcze zwrócić uwagę?

Nie wiem czy dobrze to napiszę , może kolonoskopia ? Może to problemy z jelitami ?

3

Do gastrologa się wybierz, tymczasem stosuj dietę lekkostrawną i probiotyki naturalne.
Na śniadania polecam owsiankę  z dodatkami i świeżo zmieloną łyżką siemienia, pomoże na jelita.
Na mdłości dobry jest Silimarol 70.

4

Przede wszystkim dobry gastrolog, a nawet można zacząć od gastroskopii. Helicobacter często idzie w parze z refluksem. Nieleczony daje podobne objawy do tych opiasanych. Travisto podziała doraźnie na uczucie pełności, ale to tylko chwilowe.

5

notuj po czym zle sie czujesz... wiem ze ciezko bo nonstop cos sie podgryza, ale rano chyba jest dobrze a z biegiem dnia sie pogarsza?? Lekarz i tak o to zapyta wiec lepiej sie przygotowac....  mnie wszystkie badania wyszly super a nabawilam sie wielu nietolerancji i tylko przez diete elinacyjna jest ok (z dzienniczka zauwazylam ze np szkodza mi owoce typu jablka, w zyciu bym na to nie wpadla...)....  Odpowiednie zywienie duzo poprawi tylko najpierw trzeba namierzyc co szkodzi... pozdrawiam

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Regularnie źle

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024