5 tygodniowa ciąża - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » 5 tygodniowa ciąża

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez eh23 (2022-02-10 14:08:58)

Temat: 5 tygodniowa ciąża

Witam.
Ostatnia miesiączkę miałam 31.12
Spóźniała mi się wiec zrobiłam test i są pozytywne.

1 Beta Hcg 7.02 - 3564,60
2 Beta HCG 9.02 - 6929,20

Wczoraj byłam u ginekologa i powiedział ze pęcherzyk jest jakiś dziwnie rozlany. Zapisał witaminy kolejna wizyta 2 tyg.

Dziś dostałam mocnych skurczy brzucha pojechałam do innego ginekologa który powiedział ze ciąża wyglada jakby na 4 tygodnie i 1 dzień jakby słabo się rozwija w stosunku do tego kiedy był ostatni okres. Mam siebie obserwować. Tyle mógł powiedzieć

2 dni temu przeszły mi wszystkie objawy już nie siusiam, nie bolą piersi zrobiły się miękkie , nie mam mdłości itp. Jedynie co czuje to ból na miesiączkę. Nie wiem czy ciąża jest obumarła? Dziś w USG NIC W SUMIE NIE POWIEDZIAŁ MI.

Mam czekać. Boje się strasznie. Czy któraś z Was miała tez „dziwny” pęcherzyk ciążowy a jednak wszystko było dobrze ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 5 tygodniowa ciąża

Nie bój się, bo nie masz wpływu na to, co się stanie.
Na dobrą sprawę jutro kończysz 6tc i zaczynasz 7, ginekolog nie jest w stanie jeszcze na takim etapie wiele stwierdzić. Beta urosła, to jest pozytyw, a zostaje czekanie. Bo tak naprawdę dopiero jak serce zacznie bić, to będą w stanie stwierdzić, co tam w środku jest.

Na przyszłość do ginekologa nie ma sensu iść wcześniej niż 7-8tc.

A co do objawów, to one mogą tak przechodzić i to też nie jest nic dziwnego.
Kilka wdechów i spokojnie czekaj.

3

Lady Loka napisał/a:

Nie bój się, bo nie masz wpływu na to, co się stanie.
Na dobrą sprawę jutro kończysz 6tc i zaczynasz 7, ginekolog nie jest w stanie jeszcze na takim etapie wiele stwierdzić. Beta urosła, to jest pozytyw, a zostaje czekanie. Bo tak naprawdę dopiero jak serce zacznie bić, to będą w stanie stwierdzić, co tam w środku jest.

Na przyszłość do ginekologa nie ma sensu iść wcześniej niż 7-8tc.

A co do objawów, to one mogą tak przechodzić i to też nie jest nic dziwnego.
Kilka wdechów i spokojnie czekaj.

Byłam u ginekologa dwa dni temu, ogólnie już mam 6 tydz ciąży a na USG POKAZUJE 4 sad . Wczorajsza Beta 10000 bardzo rośnie, ale objawów dalej brak jedynie boli bezuch na miesiączkę, ginekolog tez stwierdził ze pęcherzyk za mały jak na 6 tydz i coś tu nie tak jest.

4

Ciąża nie musi dawać żadnych objawów.
Liczy się biorąc pod uwagę ostatnią miesiączkę, czyli też owulację książkową, a Ty mogłaś mieć później, chyba, że sama wiesz, kiedy mogło dojść do zapłodnienia.

5 Ostatnio edytowany przez eh23 (2022-02-13 18:03:54)

wieka napisał/a:

Ciąża nie musi dawać żadnych objawów.
Liczy się biorąc pod uwagę ostatnią miesiączkę, czyli też owulację książkową, a Ty mogłaś mieć później, chyba, że sama wiesz, kiedy mogło dojść do zapłodnienia.

Do zapłodnienia mogło dojść 17-18 styczeń.
Martwią mnie te bole brzucha, dziś w nocy mnie obudziły bo tak bolało, plamien nie mam… dzisiaj lekkie mdłości.

I ogólnie pęcherzyk jest dziwny. Wstawiałbym zdj ale tutaj nie potrafię z twoefonu

6 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-02-13 19:00:35)

Ze zdjęcia tu nikt by Ci nic nie powiedział.
Musisz rozmawiać na ten temat tylko z ginekologiem.
Bóle brzucha mogą być we wczesnej ciąży.

7

Moze byc tak, ze nie masz regularnych cykli i do zaplodnienia nie doszlo dwa tygodnie po okresie, tylko pozniej.
Tez mialam bole brzucha we wczesnej ciazy.
U mnie nie robi sie skanow przed 11/12 tygodniem i myslalam, ze to czekanie mnie wykonczy, ale widze, ze wczesniejszy skan to jeszcze gorzej.
Staraj sie nie martwic, sluchaj lekarza i czekaj po prostu, wiem, ze latwo sie mowi, ale stres nie pomaga.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » 5 tygodniowa ciąża

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024