Czy można wrócić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Czy można wrócić?

Cześć. Dwa tygodnie temu odeszłam po mies.wypowiedzeniu z pracy, po 10 latach. Odeszłam nie fair. W lipcu złożyłam wypo, prezes mnie przekonał żebym została. Prosił żebym następnym razem z wątpliwościami przyszła, porozmawiała. Po mcu znów złożyłam wypo za porozumieniem stron. Dałam im 1.5 mca na znalezienie zastępstwa ( kierownik). Odeszłam...
Teraz otworzyły mi się oczy.
Żałuję. Czy ktoś ma doświadczenie jak wrócić?

Wróciłam im pomóc po tygodniu bo nowa osoba nie poradziła sobie, ale oni będą w nią inwestować.. chcieli pomocy ale ja przez nową pracę nie mam czasu na taki projekt. Po pracy w weekend w ramach tej pomocy ( w nocy z braku czasu...)otwarło się we mnie pragnienie żeby wrócić... Zrozumiałam to, dlaczego to zrobiłam, zrozumiałam czego chce.. kwestie organizacji, decyzji.
Jeżeli im nie sprawdza się nowa osoba moglabym wrócić. Ale też wiem że zawiodłam. Jednak pracowałam bez urlopu. Odszedł mi pracownik i musiałam pracować sama. Sytuacja z c19.. wszystko to spowodowało że odeszłam to tzw lżejszej pracy. A teraz wiem że to błąd.
Napisałam do prezesa smsa że kadrowa mówiła że firma potrzebuje żebym wróciła, że możemy porozmawiać. Ale on nie odpowiedział. Rozstaliśmy się bardzo ciepło mimo mojego postępku.
Czy ktoś miał podobną sytuację i wrócił?
Łudzę się i potrzebuję chyba usłyszeć, że to możliwe. Skoro z ich strony cisza, to wiem że pozamiatane, lepiej porzucić złudzenia.. zresztą co jest ze mną nie tak?
Jestem smutna i nie mogę sobie poradzić z tym..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy można wrócić?

Sytuacja z c19.. wszystko to spowodowało że odeszłam to tzw lżejszej pracy. A teraz wiem że to błąd."

Możesz powiedzieć, co to jest  c19?

Zrobiłaś błąd, wysyłając SMS, zamiast wybrać się do prezesa i porozmawiać.

Ważne jakie masz argumenty za powrotem, żeby przekonały prezesa, jeśli tak, to spróbuj z nim porozmawiać, co Ci szkodzi. Ale musisz mieć silne argumenty, bo zdajesz sobie sprawę, że prezes może się obawiać powtórki z rozrywki.

3

wieka napisał/a:

Sytuacja z c19.. wszystko to spowodowało że odeszłam to tzw lżejszej pracy. A teraz wiem że to błąd."

Możesz powiedzieć, co to jest  c19?

Zrobiłaś błąd, wysyłając SMS, zamiast wybrać się do prezesa i porozmawiać.

Ważne jakie masz argumenty za powrotem, żeby przekonały prezesa, jeśli tak, to spróbuj z nim porozmawiać, co Ci szkodzi. Ale musisz mieć silne argumenty, bo zdajesz sobie sprawę, że prezes może się obawiać powtórki z rozrywki.

Covid19.

Jak na razie nie chcą, zobaczą po okresie próbnym. Pozamiatane.
Motywacja jest tylko za późno.
Szef nie chce po prostu bo boi się że znów to zrobię.i pewnie złego przykładu.

4

Mówi się trudno...
Covid to jednak nie powód do zwolnienia się z pracy, ale miałaś decyzję przemyślaną, a tę trzeba brać na klatę.

Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, więc nie katuj się za tę decyzję, bo czasu nie wrócisz.

Może Ci się trafić jeszcze lepsza praca, jak jesteś dobra w swojej dziedzinie.

5

wieka napisał/a:

Mówi się trudno...
Covid to jednak nie powód do zwolnienia się z pracy, ale miałaś decyzję przemyślaną, a tę trzeba brać na klatę.

Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, więc nie katuj się za tę decyzję, bo czasu nie wrócisz.

Może Ci się trafić jeszcze lepsza praca, jak jesteś dobra w swojej dziedzinie.

Swoją drogą jak szybko zapominam  co było nie tak;)

6

Spróbować mozesz, ale jeżeli nie szukają kogoś na twoje miejsce to raczej będzie cienko.

7 Ostatnio edytowany przez jakpodeszczu (2021-12-03 10:21:53)

Schnappy napisał/a:

Spróbować mozesz, ale jeżeli nie szukają kogoś na twoje miejsce to raczej będzie cienko.

Spróbowałam, bo mi powiedzieli, że ten powrót to zależy ode mnie.
Blefowali bo nie wiedzieli czy mnie może nie będą potrzebować;)
Zrobiłam co tam się dało, ale jednak dziesięć lat życia i poświęceń dla firmy nie ma znaczenia. Odeszłam i to kończy wspólną przygodę. Brakuje mi ludzi najbardziej.
Minął miesiąc i jednak zmiana nie jest dla mnie korzystna. Szukam czegoś innego i powoli zapominam o tamtym życiu. Tyle lat to bardzo wiąże.
Jest cienko, masz rację:)

8

Minął miesiąc a ja nadal nieszczęśliwa. Rozchorowałam się i dwa tygodnie spędziłam na chorobowym.
Każdej nocy mam koszmary senne. Jestem w firmie, jest też nowa osoba, która przeszkoliłam zanim jeszcze odeszłam i wyposażyłam w manuale itp, i przeżywam tam żal, złość, smutek i strach. Budzę się i już nie daję rady zasnąć. Przeżywam ogromny kryzys. Fakty są takie, że zrobiłam błąd. Nie da się wrócić. Nie znajduję swojego, nowego miejsca. Rozchorowałam się z nieszczęścia. I wracam po dwóch tygodniach. Mogą mnie zwolnić od ręki.
Myślę, że problem tkwi w moim niskim poczuciu własnej wartości. Wszystkiego się boję. Jestem też zmęczona. Znudzona. Ciągle i nieprzerwanie czuję stres.
W nowej firmie nie ma nikogo z kim mogę zamienić słowo. Zresztą nie mam czasu. Nie mam czasu napić się wody przez osiem godzin cały czas mam pracę, i dwóch przełożonych. Jest trudno. Brak przeszkolenia żeby się odnaleźć w firmie, w kwestiach którymi się zajmuję. Nikt nie ma czasu żeby mi przekazać cokolwiek. Poprzedni pracownik został zwolniony po wielu latach pracy tuż przed ochroną emerytalną, jest niechęć do mnie. Bo nie przejęłam wszystkich obowiązków, które spadły na pozostałych. Źle mi tam. Dlatego żal mnie przepełnia i nie radzę sobie z nim.

9

Myślę, że sama zmiana tak Cię stresuje i nowy etap życia, że po prostu chcesz wrócić do czegokolwiek co było wcześniej byle było znane. Jednak nie rozpamiętuj tamtego , bo to już nie wróci, z jakiś powodów chciałaś stamtąd uciec. Każda zmiana jest trudna, zasiedziałaś się w jednej firmie tyle lat więc to normalne że się stresujesz. Podejdź do tego spokojnie, przecież nie ta to inna. Zmiany są potrzebne w życiu, motywują do działaia i uczą nowego. Odwagi.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024