Dać temu szansę? Facet z Badoo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Dać temu szansę? Facet z Badoo

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Dać temu szansę? Facet z Badoo

Cześć wszystkim.
Przychodzę do Was dzisiaj z prośbą o poradę. Postaram się strescic wszystko tak żeby to mialo ręce i nogi.
Tytułem wstępu, kilka lat temu bylam w związku z facetem, który okropnie wykończył mnie emocjonalnie. Do tego stopnia, że po drugim rozstaniu (zaliczyliśmy powrót po roku) byłam strzępkiem człowieka i musiałam udać się na terapię.
Btw, byla to najlepsza decyzja w moim życiu. Terapia pomogła mi się pozbierać, stanąć na nogi i zrozumieć wiele rzeczy. Nie mniej jednak, bardzo długo nie byłam w stanie spojrzeć na innego faceta.
Od tamtej pory mineło ponad 2 lata, jakiś czas temu poczułam, że jestem gotowa ma nową relację i założyłam Badoo.
Teraz do sedna- poznałam faceta. Urzekł mnie tym, że nie rozpoczął rozmowy od głupich podktestów, niemoralnych propozycji i przechwalania się tym jakim to autem nie jeździ.
Fajnie nam się rozmawia, mamy wiele wspólnych tematów, jest miły. I tutaj pojawia się slynne ALE.
Facet ma 32 lata i NIGDY nie był w żadnym związku. Same przelotne znajomości, głównie seks. Twierdzi, że nie miał na to czasu i dopiero teraz zaczął się 'rozglądać'. Do tego ostatnio opowiadał, że uczy się na prawko bo jak miał 25 lat je stracił. 3 razy złapali go na jeździe bez ubezpieczenia. Często też mówi o tym co odwalali ze znajomymi i jaki był niedojrzały. Za każdym razem dodaje, że się zmienił.
Teraz moje pytanie: dalibyście temu szanse? W sensie żeby się spotkać i zobaczyć co z tego wyniknie?
Nie wiem czy jestem przewrażliwiona czy po prostu moje zranione JA próbuje uchronić mnie przed kolejnym bagnem.
Mam straszny mętlik w głowie, czasami zaczyna przypominać mi mojego eks.. jakiś głos z tylu glowy mówi mi, że to kolejny niedojrzały 32letni dzieciak. A pozniej sama się za to biczuje bo mam wrażenie, że teraz popadłam w skrajność i wszędzie widzę czerwone flagi.

Wypowiedzcie się, proszę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dać temu szansę? Facet z Badoo

Są czerwone flagi, są... smile smile

Ale każdy ma wady, a ludzie się zmieniają.

Prawdę o nim pewnie się dowiesz po seksie i po wspólnym zamieszkaniu razem.

3

Jeżeli fajnie się Wam rozmawia to dlaczego się nie spotkać? Nie wiadomo przecież czy wpadniecie sobie od razu w oko , będziecie żyć dlugo i szczęśliwie za to moze zyskasz spoko kolegę.
2 lata bez randek to na tyle długo , że warto się juz przelamac smile

4 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2021-08-02 22:13:41)

Emilytu napisał/a:

Teraz moje pytanie: dalibyście temu szanse? W sensie żeby się spotkać i zobaczyć co z tego wyniknie?

Spotkać się nie zaszkodzi, byle trzymać się na wodzy smile
Bywa, że młodość szaleje a potem przychodzi opamiętanie i stateczność, ale bywa też inaczej. Słusznie, że jesteś ostrożna.

Emilytu napisał/a:

Nie wiem czy jestem przewrażliwiona czy po prostu moje zranione JA próbuje uchronić mnie przed kolejnym bagnem.
Mam straszny mętlik w głowie, czasami zaczyna przypominać mi mojego eks.. jakiś głos z tylu glowy mówi mi, że to kolejny niedojrzały 32letni dzieciak. A pozniej sama się za to biczuje bo mam wrażenie, że teraz popadłam w skrajność i wszędzie widzę czerwone flagi.

Poparzyłaś się więc teraz chcesz na zimne dmuchać, całkiem normalnie. Masz tę przewagę nad innymi że już nieco wiesz o życiu i o związkach smile

Wykorzystaj to, bądź ostrożna i  uważna ale nie popadaj w psychozę, bo to będzie znaczyło, że poprzedni partner zrobił ci większą krzywdę niż myślisz.

Bajerant.....za brak ubezpieczenia prawa jazdy nie zabierają. Z alkohol tak.
Jak ci się z nim fajnie rozmawia to możesz się spotykać....ale nie angażuj się.
To co opowiada przepuść przez sito smile

6 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2021-08-02 21:15:38)

zwyczajny gość napisał/a:

Bajerant.....za brak ubezpieczenia prawa jazdy nie zabierają. Z alkohol tak.

Za brak ubezpieczenia dostaje się punkty karne. Z tego co mi wiadomo to za brak odpowiedniego ubezpieczenia samochodu można otrzymać 6 do 8 punktów karnych. Wystarczy sobie pofolgować i nie ubezpieczyć tego samochodu jakiś czas i mieć pecha, a można się pozbyć prawa jazdy.

Z resztą się zgadzam; Uważaj smile

7 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-08-02 21:28:57)

Wolałabyś by był np w 5 związkach i każdy się rozpadł?
A tak w ogóle, skąd pewność  że z Tobą  chce związku? Powiedział to?

8

Ela210 napisał/a:

Nigdzie nie napisałam, że on chce ze mną związku.
Moje pytanie dotyczyło czegoś innego. Przeczytaj post jeszcze raz.

9

Salomonka napisał/a:

Wykorzystaj to, bądź ostrożna i  uważna ale nie popadaj w posychozę, bo to będzie znaczyło, że poprzedni partner zrobił ci większą krzywdę niż myślisz.

Zrobił niestety, ogromną.

Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Nie mniej jednak, muszę to jeszcze przemyśleć.
Może dla niektórych to głupie, ja jednak staram się być ostrożna. Nie chcę drugi raz przechodzić przez to samo.

10

Emilytu napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Nigdzie nie napisałam, że on chce ze mną związku.
Moje pytanie dotyczyło czegoś innego. Przeczytaj post jeszcze raz.

czytałam. nie rozumiem tylko na co chcesz dać mu tę szansę: na przelotny romans czy na zwiazek? To dla mnie niejasne.
zrozumiałam, ze liczysz na związek stąd pytanie, czy są jakieś do tego przesłanki- nie wiem, więc pytam. Moze są?

11 Ostatnio edytowany przez blueangel (2021-08-02 23:13:06)

az dziwne, ze nie mowil od razu "kochanie", "slonko ty moje" czy inne pierdu pierdu. bo cala reszta sie zgadza.
daj se spokoj, zanim sie wkrecilas.
a  te badoo na bank nie ma do szukania zwiazkutylko wlasnie tych przelotnych znajomosci.nie jestes pierwsza, ani ostatnia.

12

Facet może i miły, ale nie rokujący wg mnie. Na koleżeńską kawkę możesz się z nim spotkać, ale nie wiązałabym z nim żadnych nadziei. Zapewne kolejny Piotruś Pan. Intuicja dobrze podpowiada, żebyś uważała. Najlepiej chyba to zakończyć i szukać dalej, byle nie na siłę.

13

To już Twoja decyzja ,ale wydaje mi się ,że niezobowiązująco możesz się spotkac. Wiesz z jednej strony on nie rokuje bo napisał o sobie takie i takie rzeczy ,ale z drugiej moze był szczery. Na portalach jest ogrom facetów mydlących oczy i na takich też się przygpuj. Wbrew pozorom na randki z internetu też trzeba mieć twardą d*** bo nie każdy tam ma dobre zamiary. Nie zawsze będzie tak ,że opis i zdjęcie są prawdziwe. Najważniejsze żebys przełamała się do randkowania, trochę się pewnie sparzysz ,ale na pewno otworzysz też na nowe znajomości.

14

Idź go poznaj.
Jakby Ci napisał, że szuka poważnej relacji, był w jednym związku, nigdy nie zapłacił mandatu, jest poważny,  zawsze dobrze się uczył i mówi dzień dobry staruszkom-to są tylko słowa, a dwa, może nie zaiskrzy między wami, a może to wszystko nie będzie prawda.
Ja bym poszła na spotkanie jak piszesz, że dobrze się Wam rozmawia a to jest dobry punkt zaczepienia. Może się zmienił  może nie, tego nie wiemy.
Facet miał bujne życie. Ale na tych cichych, spokojnych i porzadnych-wbrew pozorom można się przejechać;)

15

blueangel napisał/a:

az dziwne, ze nie mowil od razu "kochanie", "slonko ty moje" czy inne pierdu pierdu. bo cala reszta sie zgadza.
daj se spokoj, zanim sie wkrecilas.
a  te badoo na bank nie ma do szukania zwiazkutylko wlasnie tych przelotnych znajomosci.nie jestes pierwsza, ani ostatnia.

Z czym zgadza się cala reszta?
Wiesz, znam parę która poznała się właśnie na Badoo. Co prawda jest tam mnóstwo lowelasów i ludzi szukających przygody ale są też chyba tacy, którzy szukają normalnej relacji, jak chociażby ja.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Póki co umówiliśmy się wstępnie na kawę za 2 tyg, zobaczymy czy spotkanie dojdzie do skutku.

16

Emilytu napisał/a:

Ja znam dwa małżeństwa, które poznaly się na barok tak ze bywa różnie.

17

Mały update- facet okazał się kompletnym kretynem także intuicja mnie nie zawiodła.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam

18

Emily napisał/a:

. Urzekł mnie tym, że nie rozpoczął rozmowy od głupich podktestów, niemoralnych propozycji i przechwalania się tym jakim to autem nie jeździ.

Teraz tylu zbokow, że wystarczy że jeden nim nie jest i już liczy się to jako zaleta... w ten sposób nawet tzw mili faceci czerpią korzyści ze złego zachowania innych mężczyzn, bo na ich tle wypadają dobrze, bez posiadania innych zalet.

Emily napisał/a:

Fajnie nam się rozmawia, mamy wiele wspólnych tematów, jest miły. I tutaj pojawia się slynne ALE.
Facet ma 32 lata i NIGDY nie był w żadnym związku. Same przelotne znajomości, głównie seks. Twierdzi, że nie miał na to czasu i dopiero teraz zaczął się 'rozglądać'. Do tego ostatnio opowiadał, że uczy się na prawko bo jak miał 25 lat je stracił. 3 razy złapali go na jeździe bez ubezpieczenia. Często też mówi o tym co odwalali ze znajomymi i jaki był niedojrzały. Za każdym razem dodaje, że się zmienił.
Teraz moje pytanie: dalibyście temu szanse? W sensie żeby się spotkać i zobaczyć co z tego wyniknie?.

Ja raczej nie. Mogłabym zrozumieć brak poważnego związku, bo facet dość młody, ale te przeszłe zatargi z prawem są nie dla mnie. Jasne, że mówi, że się zmienił - co ma mówić? Ja bym się bała, że z czasem zacznie pokazywać prawdziwa twarz, że okaże się że to nie przeszłość, a teraźniejszość.

Miałam podobne doświadczenie. Facet po 30., Poznamy online, też opowiadał, że w przeszłości to i tamto i że to przeszłość, a potem okazało się że wcale nie, że problem jest jak najbardziej aktualny. Co więcej, pan nie zamierza się zmieniać i oczekuje, że ja to zaakceptuję i jeszcze będę robić za opiekunkę - chodziło o problemy natury psychicznej i inne rzeczy.

Stąd, z mojego doświadczenia, odradzam taką znajomość.

19

Emilytu napisał/a:

Mały update- facet okazał się kompletnym kretynem także intuicja mnie nie zawiodła.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam

Dopiero doczytałam - co się stało?

20

Napiszesz czemu się okazał kretynem? Spotkaliście się?

21

Miałam podobne doświadczenie z jedynym facetem z Badoo jakiego poznałam. Miał wstawione fałszywe zdjęcie. Po powrocie zgłosiłam jego profil, że jest to profil oszusta. Rozmawiając z nim czytałam że jest rycerski i dobrze wychowany, wspierający i miły a spotkałam kompletnie nieokrzesanego, chamskiego buraka, który chyba niezbyt często się myje...

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Dać temu szansę? Facet z Badoo

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024