Kochać ale nie kochać - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kochać ale nie kochać

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Kochać ale nie kochać

Witam

Piszę ten tytuł ponieważ sam nie wiem jak do tego podejść..

Mam 20 lat,jestem z dziewczyną od 2 lat. Było pomiędzy nami bardzo dobrze,układało się itd. Aż do zeszłego roku gdy do mnie i do niej przyszły ciężkie momenty w życiu.. Ja zmagałem się z depresją a u niej przyszedł moment przejścia z życia szkolnego na dorosłe. Oboje się na siebie denerwowaliśmy bo oczekiwaliśmy pomocy od drugiej osoby a jej nie otrzymywaliśmy. 3 miesiące temu ona postanowiła ze mną zerwać. Mówiła że mnie kocha ale jednocześnie traktuje mnie jako przyjaciela i nie wie czy będzie w stanie dać mi to co powinna. Po czym po 2 tygodniach napisała że nie wie czy to nie był błąd bo zaczyna jej mnie brakować.. Kiedy się nie układało pomiędzy nami to i rozmowa się nie kleiła,nie było uczucia między nami. Ale później po zerwaniu zaczęło to wracać. Obojga nas zaczęło z powrotem do siebie ciągnąć, rozmawialiśmy całe wieczory ze sobą, spędzaliśmy super czas aż podjęliśmy decyzję że wracamy do siebie. Po czym ostatnio znowu ona ma takie coś że ona nie jest pewna. Rozmawiałem z nią i ona mówiła że nie bierze pod uwagi zerwania ale nie wie dlaczego ona znowu ma takie myśli. Na pytanie czy mnie kocha mówiła że tak,czy jest szczęśliwa powiedziała że tak i czy chce być ze mną powiedziała że tak. Ona twierdzi że nie ma żadnego problemu ze mną ani z naszą relacją ale z jej uczuciami do mnie. Dodam że nie jest ona osobą wybitnie okazującą uczucie i z tego co wiem to zawsze ona miała problem z uczuciami a jestem jej pierwszym facetem na tak długim okresie czasu. Dodatkowo ma charakter mocno nerwowy i wybuchowy.

Czy jest to możliwe że ona po prostu przeżywa etap z przejścia z zakochania w miłość? Tak psychologicznie? Lub że po prostu w ten sposób ona przeżywa swoją miłość ale uważa że jest coś nie tak?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kochać ale nie kochać

Nie, to nie jest przejscie z zakochania w milosc.

To jest przejscie z "on jest ciagle przy mnie" do "jego przy mnie nie ma". Normalne, ze teskni, normalne, ze jej Ciebie brakuje i normalne, ze chce wrocic.
Ale nie, to nie jest milosc.

3

Lady Loka napisał/a:

To jest przejscie z "on jest ciagle przy mnie" do "jego przy mnie nie ma". Normalne, ze teskni, normalne, ze jej Ciebie brakuje i normalne, ze chce wrocic.

Czyli co? Uważasz że to koniec?

4

Kapiszon napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Czyli co? Uważasz że to koniec?

Tak. Ten koniec juz byl jak z Toba zerwala, a teraz to tylko reanimacja trupa. Ona prawdopodobnie bardzo probuje, ale widac, ze robi to totalnie wbrew sobie, bo pewnie mysli, ze jak sie postara to jej przejdzie.

5

Ale jeżeli ona czuje że mnie kocha, że ona jest szczęśliwa i że chciałaby ze mną być to na moje oko przynajmniej wyklucza rozstanie.. Bo to jest najważniejsze.

6

Kapiszon napisał/a:

Ale jeżeli ona czuje że mnie kocha, że ona jest szczęśliwa i że chciałaby ze mną być to na moje oko przynajmniej wyklucza rozstanie.. Bo to jest najważniejsze.

Ale ona mowi, ze nie jest pewna. To wyklucza milosc.
Ja bym powiedziala, ze wrocila do Ciebie, bo samej jej sie zrobilo pusto i smutno, a teraz wrocila, wiec chcialaby, zeby znowu bylo tak jak wczesniej, ale Cie nie kocha. Nie chce sie rozstac, bo nie chce znowu zostac, sama, ale uczuc w niej nie ma.
Obstawiam, ze predzej czy pozniej albo pozna kogos innego i Cie rzuci, albo Cie rzuci, bo juz nie bedzie w stanie przekonywac sama siebie, ze chce z Toba byc.

Innymi slowy jestes tak z braku laku, bo sie przyzwyczaila, ze jestes.

7

Ja sam przeżywałem coś takiego gdzie właśnie ja miałem pytania sam w sobie gdzie nie byłem pewny czy na pewno chce z nią być.. Bo różne sytuacje się zdarzyły a mimo to kocham ją i ułożyło się wszystko. Więc no uważam że niekoniecznie to musi być koniec.

8

Kapiszon napisał/a:

Ja sam przeżywałem coś takiego gdzie właśnie ja miałem pytania sam w sobie gdzie nie byłem pewny czy na pewno chce z nią być.. Bo różne sytuacje się zdarzyły a mimo to kocham ją i ułożyło się wszystko. Więc no uważam że niekoniecznie to musi być koniec.

Zobaczymy :)
Z jakiegoś powodu zerwała i z jakiegoś powodu dalej nie czuje, że to to. Kwestia czasu.

9 Ostatnio edytowany przez prego (2021-03-09 18:40:00)

Kapiszon Lady Loka ma rację. Nie powinieneś pozwolić jej wrócić. Będzie ci straszliwie ciężko, gdy ona się w kimś zakocha i odejdzie. Na razie jesteś jej potrzebny, to z ciebie korzysta. Nie szanujesz się, oszukujesz, a za to płaci się bólem. Mylisz u tej dziewczyny przywiązanie i emocje z uczuciem, którego nie ma.

10

Zgadzam się z Loką. Według mnie ona już jedna nogą jest poza związkiem. A sam pomysł z Twojej strony że tak naturalnie odbywa się przejście z zakochania w miłość jest łudzeniem sie

11

Sorry, ale stara prawda mówi, że w dobrym związku nie ma miejsca na przerwy. Jak pojawiają się odejścia i powroty - to znaczy, że nic już nie będzie z tego związku, a same powroty wynikają bardziej z braku umiejętności zrobienia kroku do przodu.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kochać ale nie kochać

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024