Szukam mieszkania w Krakowie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » OGŁOSZENIA » Szukam mieszkania w Krakowie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1

Temat: Szukam mieszkania w Krakowie

Cześć kochane, otrzymałam propozycję pracy w Krakowie, to jest dla mnie nowosc, bo mieszkam cale zycie pod Warszawa. Szukam mieszkania, ale pojecia nie mam od czego zacząć. Interesuja mnie okolice Bronowic, bo tam jest moja nowa praca. Raczej rynek pierwotny wchodzi w gre, bo pewnie bede starac sie o kredyt. Czy rzuciła Wam sie w oczy jakas inwestycja godna polecenia? Dobrze gdyby w okolicy bylo przedszkole i sklepy. Poradzicie cos?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-02-24 12:51:37)

Odp: Szukam mieszkania w Krakowie
Aliss napisał/a:

Cześć kochane, otrzymałam propozycję pracy w Krakowie, to jest dla mnie nowosc, bo mieszkam cale zycie pod Warszawa. Szukam mieszkania, ale pojecia nie mam od czego zacząć. Interesuja mnie okolice Bronowic, bo tam jest moja nowa praca. Raczej rynek pierwotny wchodzi w gre, bo pewnie bede starac sie o kredyt. Czy rzuciła Wam sie w oczy jakas inwestycja godna polecenia? Dobrze gdyby w okolicy bylo przedszkole i sklepy. Poradzicie cos?

o kobieto smile mieszkania w okolicy Bronowic sa bardzo drogie. Pomijajac juz fakt, ze mam wrazenie ze chcesz zareklamowac konkretne inwestycje, bo:
- do kredytu moze byc mieszkanie z rynku wtornego
- przy inwestycjach najczesciej doookla jeszcze nie ma przedszkoli i sklepow
- wiesz, ze mieszkania z rynku pierwotnego potrzebuja jeszcze wieeeeeelu miesiecy remontu, wiec skoro dostalas propozycje juz, to gdzie bedziesz przez czas remontu?

Jest kilka otwartych inwestycji w Krakowie i na 100% znajdziesz je w googlu wpisujac "Kupno mieszkania w Krakowie" albo cos w tym stylu. Poszukaj tez na portalach dedykowanych sprzedazy nieruchomosci.

edit.
Przejrzalam Twoj poprzedni temat o mieszkaniu w Warszawie i moze nie przyszlas tu reklamowac, ale widac, ze niczego sie na tamtym temacie nie nauczylas.

3

Ja tam uparcie będę polecał Nową Hutę smile Dojazd do Bronowic będziesz mieć bez problemu. A mieszkania są tańsze, dzielnica piękna, dużo zieleni. Są i sklepy, i przedszkola.

4 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-02-24 20:37:39)

Proponuję kupić coś w okolicach Armii Krajowej.
Do Bronowic blisko, a w razie zmiany planów wynajmiesz studentom.
w dużym mieście dobrze kupić coś skomunikowanego dobrze, by nie tracić czasu na dojazdy.
Nowa Huta do Bronowic smile to już lepiej kupić coś przy Dworcu centralnym w Wawie i w pendolino wsiadać, czasami może być szybciej smile

5

Lady Loka napisał/a:
Aliss napisał/a:

o kobieto smile mieszkania w okolicy Bronowic sa bardzo drogie. Pomijajac juz fakt, ze mam wrazenie ze chcesz zareklamowac konkretne inwestycje, bo:
- wiesz, ze mieszkania z rynku pierwotnego potrzebuja jeszcze wieeeeeelu miesiecy remontu, wiec skoro dostalas propozycje juz, to gdzie bedziesz przez czas remontu?

Jest kilka otwartych inwestycji w Krakowie i na 100% znajdziesz je w googlu wpisujac "Kupno mieszkania w Krakowie" albo cos w tym stylu. Poszukaj tez na portalach dedykowanych sprzedazy nieruchomosci.

edit.
Przejrzalam Twoj poprzedni temat o mieszkaniu w Warszawie i moze nie przyszlas tu reklamowac, ale widac, ze niczego sie na tamtym temacie nie nauczylas.

o kobieto moj poprzedni temat, ktory pisalam o mieszkaniu byl pisany 11 lat temu, no troche sie zmienilo w moim zyciu big_smile Co do cen nieruchomosci, to mam wrazenie, ze wszedzie zrobilo sie jakos drozej i nie jest to efekt pandemii. Nie chce wtórnego rynku, chce wejsc z remontem do nowego mieszkania, a z doswiadczenia wiem, ze "stare" mieszkania kryja duzo niespodzianek, a banki jednak wola chyba dawac kredyt pod mieszkania deweloperskie.
Moze inaczej, znam sie na nieruchomosciach, ale nie znam sie na rynku krakowskim i dlatego postanowilam napisac ten post i zalozyc watek (nie znalazlam nic podobnego).

Nowa Huta to troche daleko jest od Bronowic, nie bede ryzykowac big_smile

6 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-02-26 22:46:03)

Aliss napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
Aliss napisał/a:

edit.

o kobieto moj poprzedni temat, ktory pisalam o mieszkaniu byl pisany 11 lat temu, no troche sie zmienilo w moim zyciu big_smile Co do cen nieruchomosci, to mam wrazenie, ze wszedzie zrobilo sie jakos drozej i nie jest to efekt pandemii. Nie chce wtórnego rynku, chce wejsc z remontem do nowego mieszkania, a z doswiadczenia wiem, ze "stare" mieszkania kryja duzo niespodzianek, a banki jednak wola chyba dawac kredyt pod mieszkania deweloperskie.
Moze inaczej, znam sie na nieruchomosciach, ale nie znam sie na rynku krakowskim i dlatego postanowilam napisac ten post i zalozyc watek (nie znalazlam nic podobnego).

Nowa Huta to troche daleko jest od Bronowic, nie bede ryzykowac big_smile

ale mi nie chodzi o to, że ten temat był dawno, tylko tam zadałaś dokładnie tak samo ogólne pytanie, podczas, gdy 90% odpowiedzi jest po prostu do wyszukania i doczytania w googlu. To, że Ci się zmieniło w życiu nie zmienia tego, że rynek wygląda tak jak wygląda smile

Bronowice są obecnie jedną z najdroższych, o ile nie najdroższą dzielnicą Krakowa.
I nie, banki nie wolą dawać kredytu pod mieszkania deweloperskie, bankowi jest wszystko jedno. A zawsze można kupić taniej coś, co już stoi, a co i tak możesz rozwalić do poziomu instalacji i zrobić po swojemu. Na deweloperskie to przecież jeszcze poczekasz, bo najpierw muszą wybudować wink tu nie stoją puste mieszkania i nie czekają, aż ktoś się pojawi. Takie mieszkania się kupuje z rok do przodu.

Ja mam zamiar kupować coś pod koniec tego roku i zdecydowanie Bronowice cenowo to jest jakaś masakra. Też bym chciała, bo to moje rejony, ale ludzie tutaj z cenami powariowali. A ja nie dam komuś 10 000/m2 mieszkania w bloku z płyty.

7

Właśnie o taką mi odpowiedź chodziło, konkretna i rzeczowa smile A kojarzysz jak wygląda rynek w okolicach Cegielnianej i czy dojazd wtedy do Bronowic byłby w miarę ok?

8

Aliss napisał/a:

Właśnie o taką mi odpowiedź chodziło, konkretna i rzeczowa smile A kojarzysz jak wygląda rynek w okolicach Cegielnianej i czy dojazd wtedy do Bronowic byłby w miarę ok?

Cegielniana to prawie drugi koniec Krakowa. Niby jest bezpośredni tramwaj, ale to dobre 40min drogi. To juz lepiej kupic mieszkanie w Skawinie, nie wiem czy nie byłoby blizej niz z Bronowic.

9

Eh... pozostaje mi tylko zrobic sobie wycieczke do Krakowa i zobaczyc wszystko na wlasne oczy.

10 Ostatnio edytowany przez Misinx (2021-03-17 09:15:58)

Aliss napisał/a:

Eh... pozostaje mi tylko zrobic sobie wycieczke do Krakowa i zobaczyc wszystko na wlasne oczy.

Koniecznie smile
Kraków nie jest kompletnie porównywalny z Warszawą. Jest po prostu zdecydowanie mniejszy i przez to odległościowo jego peryferia są bliżej. Problemem jest jednak zakorkowanie, które w pewnych obszarach i godzinach jest stałe i dość uciążliwe. Co prawda ciągle tu się coś buduje i zmienia, ale ruch nadal jest duży. Na pewno sporo zmieni zakończenie budowy północnej obwodnicy. Najgorzej z jest pod tym względem w centrum miasta.

11

Pierwsza opcja jest idealnym rozwiązaniem dla podróżujących z rodziną, którzy wolą komfort domowego zacisza od "surowego" hotelowego wnętrza i nie przeszkadza im to jednocześnie w zaoszczędzeniu pieniędzy na noclegu. Dla tych, którzy o tym nie wiedzą, AirBnB to globalny system rezerwacji i wynajmu mieszkań (domów) na całym świecie bezpośrednio od właścicieli.

Co warte podkreślenia, serwis jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które mają ograniczone fundusze i nie mogą wynająć całego mieszkania - system zapewnia ogromny wybór pokoi (a nawet pokoi w pokoju). Brak hałaśliwych hosteli + miły bonus - gospodarz(e) apartamentu jako przewodnik lub rozmówca do ćwiczenia nauki języka.

12

ona nie szuka noclegu tylko mieszkania do zakupu.

13

Waszym zdaniem jest szansa na to że ceny nieruchomości w Krakowie stanieja?

14

Mirelasiedle napisał/a:

Waszym zdaniem jest szansa na to że ceny nieruchomości w Krakowie stanieja?

W końcu wszędzie stanieje.

15

Różnie może z tym być. Z jednej strony wiele osób nie ma zdolności kredytowej na wzięcie kredytu. Z drugiej strony jest inflacja i ta zje ewentualne obniżki cen. MOim zdnaiem ceny mogą spaść o jakieś 10-15%, ale w tych mniej atrakcyjnych dzielnicach Krakowa. Poza tym spadki na pewno zatrzymają się w sytuacji w której nasz rzad zacznie obniżać poziom stóp procentowych - automatycznie więcej osób zacznie brać kredyty na zakup mieszkania. Kraków jest popularnym miastem, coraz więcej osob się do niego przeprowadza:

https://www.ap7.pl/pl/nieruchomosci/ofe … a/krakow/1

Aktualne ceny nieruchomości mozesz sprawdzić sobie pod tym linkiem.

16

Popatrz sobie na strone TBD na Bydgoskiej, kupowalam przez nich mieszkanie z rynku wtornego i wszystko przebieglo sprawnie, mozna sie fajnie dogadac. Polecam smile

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » OGŁOSZENIA » Szukam mieszkania w Krakowie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2023