Internetowy znajomy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Internetowy znajomy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Internetowy znajomy

Dzień dobry,

ponad tydzień temu zagadał do mnie na Tinderze bardzo intrygujący facet, dość szybko znaleźliśmy nić porozumienia. Naprawdę wywarł na mnie pozytywne wrażenie, bo nie dość, że wygląda jak model to posiada wiele zainteresowań,  potrafi ładnie wyrazić swoje myśli. Dość szybko przeszliśmy na sm, pierwsze trzy dni polegały na wymianie esejów, dlatego w pewnym momencie on zaproponował rozmowę przez kamerkę, aby wszystko omówić. Oczywiście zgodziłam się, w dniu umówionej rozmowy prosił o wcześniejszy kontakt ze względu na problemy rodzinne, niestety nie byłam wstanie wcześniej połączyć się, ale zaproponowałam spotkanie na żywo, zgodził się. Niestety nagle zaczęłam dostrzegać mniejsze zaangażowanie w rozmowę, ale zaczęłam racjonalizować, że pewnie przez złe samopoczucie rzadziej odpisuje, nie chciałam panikować. Dwa dni temu dostałam wiadomość o treści: wybacz, że nie odpisuje za często, ale jestem chory na covid i nie mam ochoty na rozmowy, będę odpisywał we własnym tempie, przed napisaniem tej rozmowy ukrył swoją aktywność na messengerze. Nie ukrywam, ze nie odpisałam już na tę wiadomość, po prostu nie rozumiem sytuacji, bo nie bombardowałam wiadomościami, pisałam na tematy związane z naszymi zainteresowaniami. Trochę żałuję, że tak stało się, bo po prostu czułam, że znalazłam osobę do rozmów, która podziela moje zainteresowania, pasje itp.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Internetowy znajomy
kornelia1995 napisał/a:

Dzień dobry,

ponad tydzień temu zagadał do mnie na Tinderze bardzo intrygujący facet, dość szybko znaleźliśmy nić porozumienia. Naprawdę wywarł na mnie pozytywne wrażenie, bo nie dość, że wygląda jak model to posiada wiele zainteresowań,  potrafi ładnie wyrazić swoje myśli. Dość szybko przeszliśmy na sm, pierwsze trzy dni polegały na wymianie esejów, dlatego w pewnym momencie on zaproponował rozmowę przez kamerkę, aby wszystko omówić. Oczywiście zgodziłam się, w dniu umówionej rozmowy prosił o wcześniejszy kontakt ze względu na problemy rodzinne, niestety nie byłam wstanie wcześniej połączyć się, ale zaproponowałam spotkanie na żywo, zgodził się. Niestety nagle zaczęłam dostrzegać mniejsze zaangażowanie w rozmowę, ale zaczęłam racjonalizować, że pewnie przez złe samopoczucie rzadziej odpisuje, nie chciałam panikować. Dwa dni temu dostałam wiadomość o treści: wybacz, że nie odpisuje za często, ale jestem chory na covid i nie mam ochoty na rozmowy, będę odpisywał we własnym tempie, przed napisaniem tej rozmowy ukrył swoją aktywność na messengerze. Nie ukrywam, ze nie odpisałam już na tę wiadomość, po prostu nie rozumiem sytuacji, bo nie bombardowałam wiadomościami, pisałam na tematy związane z naszymi zainteresowaniami. Trochę żałuję, że tak stało się, bo po prostu czułam, że znalazłam osobę do rozmów, która podziela moje zainteresowania, pasje itp.

Może naprawdę jest chory i nie ma ochoty na rozmowy? Myślę, że nie ma co analizować na tym etapie znajomości. Ja bym mu napisała, żeby w takim razie szybko wyzdrowiał i odpuściła. smile

3 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2021-01-30 12:34:06)

Raczej nie przypadłaś mu do gustu i raczej zbył Cię tą chorobą. Widocznie on na tinderze szukał innych przyjemności niż rozmowy o pasjach i zainteresowaniach. Wiesz przecież że tinder to portal randkowo - seksyalny a nie hobbystyczny.

kornelia1995 napisał/a:

ponad tydzień temu zagadał do mnie na Tinderze bardzo intrygujący facet, dość szybko znaleźliśmy nić porozumienia. Naprawdę wywarł na mnie pozytywne wrażenie, bo nie dość, że wygląda jak model to posiada wiele zainteresowań,  potrafi ładnie wyrazić swoje myśli.

Trening czyni mistrza smile

4

Janix2 napisał/a:

Raczej nie przypadłaś mu do gustu i raczej zbył Cię tą chorobą. Widocznie on na tinderze szukał innych przyjemności niż rozmowy o pasjach i zainteresowaniach. Wiesz przecież że tinder to portal randkowo - seksyalny a nie hobbystyczny.

kornelia1995 napisał/a:

ponad tydzień temu zagadał do mnie na Tinderze bardzo intrygujący facet, dość szybko znaleźliśmy nić porozumienia. Naprawdę wywarł na mnie pozytywne wrażenie, bo nie dość, że wygląda jak model to posiada wiele zainteresowań,  potrafi ładnie wyrazić swoje myśli.

Trening czyni mistrza smile

Też poczułam, że zbył mnie. Niestety dla mnie rozmowy o hobby są bardziej interesujące niż dirty talk, szczególnie na początkowym etapie poznawania człowieka. Nie mam pewności, ale moja intuicja podpowiada, że on jest homoseksualny, bo wygląda po prostu idealnie - dopracowana fryzura, ubrania czy biżuteria; ma wiele koleżanek, w trakcie rozmowy nie odczuwałam seksualnego zainteresowania, od początku gawędziliśmy jak dobre koleżanki i po prostu chłopak wystraszył się, że mogę oczekiwać czegoś więcej. Oczywiście mogę mylić się, istnieją metroseksualni faceci.

5

Covidem sie tłumaczyć też troche niskolotne wytłumaczenie... Jakby ludzie nie mogli się określić na początku kto czego szuka, ewentualnie oczekuje od tego pisania czy danych znajomości.
Prawda że byłoby prościej?

6 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2021-01-30 14:32:00)

kornelia1995 napisał/a:

Też poczułam, że zbył mnie. Niestety dla mnie rozmowy o hobby są bardziej interesujące niż dirty talk, szczególnie na początkowym etapie poznawania człowieka. Nie mam pewności, ale moja intuicja podpowiada, że on jest homoseksualny, bo wygląda po prostu idealnie - dopracowana fryzura, ubrania czy biżuteria; ma wiele koleżanek, w trakcie rozmowy nie odczuwałam seksualnego zainteresowania, od początku gawędziliśmy jak dobre koleżanki i po prostu chłopak wystraszył się, że mogę oczekiwać czegoś więcej. Oczywiście mogę mylić się, istnieją metroseksualni faceci.

To lovelas typu: skóra, fura i komóra, łańcuch pozłacany, Rolex to podróba i raczej nie jest homo. Poszukaj przyjaźni ( na początku) na forach tematycznych dotyczących swojej pasji lub na grupach FB. Powtórzę: Tinder to raczej portal seksualno-randkowo-erotyczny a nie hobbistyczny.

7

Właśnie to nie jest facet pokroju taniego lovelasa, bardziej można byłoby go porównać do Harry Styles - widać, że dąży do bycia oryginalnym. Nie ukrywam, że zdziwiłam się, że chłopak inwestuje w ubrania od projektantów, ale nadal mieszka z rodzicami i dopiero rozważa wybór ścieżki zawodowej, studiów, obecnie nie pracuje, a ma 28 lat.

8 Ostatnio edytowany przez Syl (2021-01-30 15:19:49)

Autorko, rozumiem, że szkoda relacji, bo facet ładny jak model, drugi tak piękny może się nie trafić, ale relacje rozpadają się nawet po 20 pięknych wspólnych latach, a co dopiero po tygodniu. Naprawdę uważasz, że to jest jedyna osoba, która ma podobne zainteresowania do Twoich? Pomijając fakt urody, o czym najczęściej wspominasz, a to zły punkt zaczepienia.

Ludzie na każdym etapie znajomości, choć im wcześniej tym lepiej, mają prawo z nas zrezygnować. Trzeba zaakceptować to, że nie było się jedyną i że on chcę się zdystansować już na zawsze.

Oczywiście istnieje szansa, że jest chory, natomiast jego wiadomości na temat tego, że będzie wolniej odpisywał, moim zdaniem mają na celu również Ciebie zdystansować, a jemu zapewnić spokój od Waszej relacji. Takie jest moje wrażenie.

9 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2021-01-30 15:54:51)

kornelia1995 napisał/a:

Właśnie to nie jest facet pokroju taniego lovelasa, bardziej można byłoby go porównać do Harry Styles - widać, że dąży do bycia oryginalnym. Nie ukrywam, że zdziwiłam się, że chłopak inwestuje w ubrania od projektantów, ale nadal mieszka z rodzicami i dopiero rozważa wybór ścieżki zawodowej, studiów, obecnie nie pracuje, a ma 28 lat.

To w końcu kogo szukasz? Księcia z bajki czy gościa z którym można się nieźle zrelaksować pogadać na temat wspólnych zainteresowaniach. To jest gościo który szuka partnerki we własnym guście i tylko we własnym. Nie masz czego żałować, nie ten to będzie inny? Jakiś trochę mało obrotny skoro prawie 30 lat a mieszka jeszcze z rodzicami i nie wie do końca co chce w życiu robić.

10

28lat i dalej z rodzicami mieszka o.O Dostałaś łagodnego kosza i tyle, trzeba szukać dalej ale dziwi mnie że mimo świadomości jakim portalem jest tinder nadal postanowiłaś tam założyć konto. Lubisz zwykłe rozmowy o hobby itp to trzeba szukać w tym kierunku jak już wyżej wspomniał Janix.

11

Odpisałam po dwóch dniach, otrzymałam dość szybko info zwrotne, które o dziwo nie było już oschłe, spytał się też co u mnie słychać oraz stwierdził, że robi wszystko, aby jak najszybciej wrócić do zdrowia. Jeżeli nie będzie chciał spotkać się to uszanuję jego decyzję, też mam zamiar odpisywać wolniej.

Co do Tindera to wbrew pozorom czasami można zawrzeć naprawdę wartościowe relacje, poznałam tam mojego przyjaciela, oczywiście na początku mieliśmy romantycznej intencje, ale obydwoje stwierdziliśmy, że lepiej pozostać na stopie kumpelskiej. Wiem, że też można spotkać fuckboy'a czy inne nieciekawe typki, ale niestety przebywam w takim otoczeniu, gdzie mam możliwości poznania mężczyzn.

12

A ja myślę że ten powrót do zdrowia to zwykła ściema i ty to kupujesz. Skoro taki model i taki opisany z pasjami to pewnie ten Tinder czy inne wynalazki tego typu ma przewalone laskami o takimi jak ty, które może czymś oczarować i pobajerować.Nie bierz wszystkiego dosadnie co ci tam piszą i nie wierz we wszystko co widzisz bo nawet na głupim czacie możesz dostać zdjęcie całkowicie innej osoby niż ta z którą piszesz czy wymieniasz wiadomości. Na facebookach też pełno fake kont nie brak. Należy brać też taki scenariusz pod uwagę.

13

Powiem Ci Autorko,  że zwykle jest tak jak czujesz. Czujesz się olewana,  to prawdopodobnie  jesteś.  Często intuicja  podpowiada słusznie,  chociaż równie często jej nie słuchamy, bo chcielibyśmy by było inaczej...  Nie inwestuj dużo  w tą  znajomość,  podejdź  z dystansem,  tym bardziej,  że tak naprawdę się nie znacie.  A facet wydaje mi się że to tylko lans  i nic poza tym, imponuje  Ci ktoś,  kto w tym wieku mieszka z rodzicami,  więc ma pieniądze  na lans? Eeeh

14

Może faktycznie miał koronę i nie miał siły ani chęci odpisywać - jak ja miałam to ostatnie co było to gadanie z tysiącem osób które się mnie pytały jak się czuje.

kornelia1995 napisał/a:

Ja bym po tym sobie dała spokój - z doświadczenia wiem ze ci co doza do bycia oryginalnymi to zwykli pozerzy. Drogie ciuszki na garnuszku rodziców i brak ścieżki życia bo dalej nie wiem co mógłbym robić żeby było oryginalne i żebym mógł się wyróżniać. Pewnie ma w planach zostać artysta albo coś z muzyka. Strata czasu.

15

Kornelia, dziwi mnie fakt, że zastanawiasz się nad człowiekiem którego nawet nie poznałaś. Choć w sumie nie dziwi bo rozumiem ten mechanizm. Facet intensywnie się z Tobą kontaktował a jak już miało dojść do spotkania, raptem się dystansuje. Typowy haczyk który idealnie zadziałał w Twoim przypadku. I teraz uważaj bo jesteś na najlepszej drodze do toksycznej relacji i tego typu gierek. Ty myślisz czemu on się zachował tak a nie inaczej a tym samym to najlepsza droga do zakochania i manipulowania Tobą. Swoją droga bierz takie znajomości na luz. Po co zastanawiasz się nad człowiekiem którego nawet nie poznałaś.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Internetowy znajomy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024