problem ze skórą twarzy od maseczki? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » problem ze skórą twarzy od maseczki?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: problem ze skórą twarzy od maseczki?

Cześć, zanim pójdę do dermatologa, to chciałam sprawdzić czy macia jakieś podpowiedzi, co to może być. Otóż już drugi raz mi się to przydarzyło, że po dłuższym spacerze na zimnie (gdzie większą część spacer miałam na twarzy bawełnianą maseczkę), na twarzy wyskoczyły mi paskudne czerwone plamy. Wszędzie, gdzie miałam maseczkę, od jednego ucha do drugiego. Miejscami skóra jest bardziej czerwona, taka plama na ogólnie zaczerwienionej twarzy. Skóra jest napięta i gorąca. W ogóle mam poczucie, że mam stan podgorączkowy. Do tego mam zaczerwienione oko.

Kilka tygodni temu miałam coś podobnego, minęło kilka dni, zanim zniknęło, a codziennie smarowałam twarzy niveą, żeby była nawilżona, bo była aż boleśnie sucha. Przeszło, wszystkie maseczki wygotowałam, zdezyfekowałam, myślałam, że będzie spokój, ale znów. Jakieś pomysły, co się dzieje z moją twarzą?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2021-01-10 14:05:08)

Odp: problem ze skórą twarzy od maseczki?

Może uczulenie  na barwnik,  materiał?
Spróbuj  zamiast maseczek zasłonić się  szalikiem lub przylbica.  Jeśli zmiana  nie da efektów,  to do dermatologa smile

Edit,  na zmiany zamiast kremu  nivea  bardziej polecam łagodzący i nawilżający aloes.  Nivea potrafi więcej szkód przynieść

3

Niestety mam uczulenie na aloes, a nivea nigdy mnie jeszcze nie zawiodła. Dzięki za podpowiedzi smile

4

Ja poszłam ze swoim problemem wokół nosa do dermatolożki i ona stwierdziła ze to łojotokowe zapalenie skóry i od razu powiedziała że przez maseczki wiele osób ma z tym problem. Dostałam maść o działaniu "sterydowym", ale nie na sterydzie.

5

Mnie od maseczek jakichkolwiek wysypało pryszczami w okolicach ust i policzków. Takie drobne krostki bez stanów zapalnych.
Ludzie tak często reagują na inną cyrkulację powietrza w obszarze buzi.
Stosuję peeling enzymatyczny, płyn micelarny, tonik i krem nawilżający. Generalnie: oczyszczam twarz, gdy już mogę zdjąć maskę.

6

Nie wiem czy będzie można coś poradzić na to

7

Przeszło. Nosiłam jakiś czas maseczki jednorazowe, przed użyciem maseczki i po myję twarz tonikiem, kupiłam nowe niefarbowane maseczki. Jest ok.

mam cere tłustą i okropnie mnie wysypuje od kiedy trzeba nosić maseczki, jedyna rada to zmieniaj ją co 3 godziny :c nic innego nie pomogło

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » problem ze skórą twarzy od maseczki?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024