Zestresowana - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Zestresowana

Witajcie,złożyłam pozew o rozwód bo mąż pił alkohol,mam 4 dzieci,2 z mężem, boję się czy dam radę?Mąż szantazowal Mnie że sam bez Nas nie chce być mówiąc że jak nie wrócimy to sobie coś zrobi?czy jest ktoś w takiej sytuacji?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zestresowana

To jest okropnie trudne, ale jesteś kobietą i wiem, że dasz radę. Zrób to dla siebie i dzieci! Wspieram Cię całym sercem. Pozdrawiam, trzymaj się!

3

Scyla dziękuję za Miłe słowa. No bardzo trudna sytuacja

4

Miał wypadek samochodem i niewiem co teraz zrobić?

5

Ojej a czy to coś poważnego? Przede wszystkim teraz takie sprawy jak rozwód myślę że trzeba zostawić na boku, na ten czas chociaż. Człowiek to człowiek, dobrze by było najpierw pomóc żeby po prostu później móc rozwiązać problem związany z rozwodem.
Pozdrawiam Cie serdecznie, życzę dużo siły.... Buziaki

6

Auto do kasacji,ale z Nim juz wszystko ok.na szczęście. Nie jest lekko bo nadal Go Kocham.

7

To nie miłość, to współuzależnienie.

8

Mnie prawdę mówiąc zdziwiło, że pomiędzy Twoimi ostatnimi w dniu wczorajszym postami minęło raptem pół godziny, w międzyczasie zdążył wydarzyć się wypadek, a Ty siedziałaś przed monitorem pytając nas co masz zrobić? Coś mi tutaj mocno zgrzyta, zwłaszcza, że podobno kochasz.

9 Ostatnio edytowany przez Patka286 (2020-11-18 12:04:59)

Olinka napisał/a:

Mnie prawdę mówiąc zdziwiło, że pomiędzy Twoimi ostatnimi w dniu wczorajszym postami minęło raptem pół godziny, w międzyczasie zdążył wydarzyć się wypadek, a Ty siedziałaś przed monitorem pytając nas co masz zrobić? Coś mi tutaj mocno zgrzyta, zwłaszcza, że podobno kochasz.

Co może nie pasować?tak było zdecydowałam się na napisanie tu posta A w godz.ok 17  już się dowiedziałam o wypadku ,tak to wszystko się potoczylo

10

IsaBella77 napisał/a:

No faktycznie ostatnio u psycholog usłyszałam że to wspoluzalnienie,to człowiek czuje tak jakby kochał?

11

Patka286 napisał/a:
IsaBella77 napisał/a:

No faktycznie ostatnio u psycholog usłyszałam że to wspoluzalnienie,to człowiek czuje tak jakby kochał?

Tak, przy współuzależnieniu WYDAJE nam się, że kochamy. Jednak z prawdziwą miłością ma to niewiele wspólnego.

12

Patka286 napisał/a:

Co może nie pasować?tak było zdecydowałam się na napisanie tu posta A w godz.ok 17  już się dowiedziałam o wypadku ,tak to wszystko się potoczylo

Przepraszam, wyszło nieporozumienie, bo wyglądało na to, że wypadek zdarzył się między 23:02 a 23:36, a chodziło mi o to, że jeśli się kocha, to w takim momencie nie siedzi się na forum, a raczej usiłuje dowiedzieć co się dzieje i czy można jakoś pomóc.

13

IsaBella77 napisał/a:
Patka286 napisał/a:
IsaBella77 napisał/a:

Tak, przy współuzależnieniu WYDAJE nam się, że kochamy. Jednak z prawdziwą miłością ma to niewiele wspólnego.

To niedobrze

14 Ostatnio edytowany przez Patka286 (2020-11-19 05:42:13)

Olinka napisał/a:
Patka286 napisał/a:

Przepraszam, wyszło nieporozumienie, bo wyglądało na to, że wypadek zdarzył się między 23:02 a 23:36, a chodziło mi o to, że jeśli się kocha, to w takim momencie nie siedzi się na forum, a raczej usiłuje dowiedzieć co się dzieje i czy można jakoś pomóc.

Nie nie wypadek był ok.godz.17 i nawet jak dzwonił też Go uspokojalam i wspieralam,do tej pory rozmawiamy,twierdzi że się zmieni ze jest nerwowy że nawet pójdzie do psychiatry po leki,nie będzie pił alkoholu,ale Ja się pytam Dlaczego teraz się stara kiedy w ciągu 6 lat małżeństwa to Ja się staram,ale awantury pod wpływem alkoholu doprowadziły do decyzji o rozwodzie.To nie było tak że zostawiłam Go samego z problemem walczyłam z tym alkoholizmem ,terapeutą,terapia uzależnień,nawet miał wszywke kilka miesięcy pod koniec już ja zapijał,później po kilku latach od wszywki poszedł na detoks później na odwyk miałam nadzieję że się uda ale dowiedział się że syn zachorował i zjechał a zanim Ja wróciłam że szpitala bo był sam bo dzieci były u Mojej Mamy na nowo zaczął popijać więc jedną awantura i wprowadziliśmy się z dziećmi.

15

Proszę skomentować jeśli ktoś chce

16

Masz prawo od niego odejść. Dbaj o swoje dobro i dzieci. On sobie musi poradzić ze sobą. Szantażuje teraz, będzie szantażował dalej.

17 Ostatnio edytowany przez Olinka (2020-12-09 01:35:04)

IsaBella77 napisał/a:
Patka286 napisał/a:
IsaBella77 napisał/a:

A jak to rozpoznać?

----------------

aniuu1 napisał/a:

Masz prawo od niego odejść. Dbaj o swoje dobro i dzieci. On sobie musi poradzić ze sobą. Szantażuje teraz, będzie szantażował dalej.

No możliwe że tak bedzie.

-----------

Teraz poszedł po Leki ma uspokojenie twierdząc że nie radzi sobie z emocjami.

18

Patko286, nie pisz, proszę, postów jeden pod drugim – łamiesz w ten sposób obowiązujący na Netkobietach regulamin. Tym razem Twoje wypowiedzi ze sobą scaliłam, ale proszę, abyś w przyszłości, chcąc coś dodać do tego, co już zostało napisane, używała funkcji "edytuj", która znajduje się po prawej stronie każdego z Twoich postów.
Z góry dziękuję i pozdrawiam, Olinka

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024