Odsłonięte nadgarstki między mankietami a rękawiczkami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Odsłonięte nadgarstki między mankietami a rękawiczkami

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Odsłonięte nadgarstki między mankietami a rękawiczkami

Widziałem w sumie kilka okresów takiej mody, ostatni był jakieś 10-12 lat temu. W sezonie jesienno-zimowym, może z wyjątkiem dużych mrozów a bardziej przy temperaturach dodatnich widywałem dziewczyny, które miały trochę zakrótkie rękawy w płaszczach / kurtkach i dopasowane krótkie rękawiczki zza których wyglądały gołe nadgarstki.
Tak samo w przypadku rękawiczek dla ozdoby do sukienek z długim rękawem (jakaś okazja czy coś) nie spotkałem się u żadnej dziewczyny żeby rękawy nie były zakrótkie i nie zostawiały kilkucentymetrowej luki między mankietem a rękawiczką.
Z jakiegoś powodu wydaje mi się to bardzo kobiece, uważam że fajnie to wygląda - kobiece ręce są bardzo zmysłowe a to podkreśla ich delikatne piękno i je wysmukla gdy odsłonięte są tylko ich najchudsze części - nadgarstki, podczas gdy reszta rąk jest okryta rękawami a dłonie okryte rękawiczkami.
Wtedy witając się z tak ubraną dziewczyną aż prosi się żeby pocałować w tak zmysłową część jej ręki, tak pięknie wyeksponowaną.

Jakie macie do tego podejście, zdarza się Wam tak ubierać ? Czy to bardzo dziwne że tak mi się to podoba, coś w rodzaju fetyszu ?
Już dawno temu w szkole na mnie to zadziałało na wycieczce na lodowisku (na łyżwach), dziewczyny miały takie tam zwykłe akrylowe rękawiczki za 5 zł i podciągały im się przykrótkie rękawy obcisłych swetrów.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Odsłonięte nadgarstki między mankietami a rękawiczkami
Pulsator napisał/a:

(...) Wtedy witając się z tak ubraną dziewczyną aż prosi się żeby pocałować w tak zmysłową część jej ręki, tak pięknie wyeksponowaną. (...)

Savoir vivre się kłania. Z jego zasad wynika, że na powitanie, jeśli już, całuje się dłoń (nie nadgarstek, nie rękawiczkę) kobiety i to schylając się do dłoni, nie zaś podnosząc ją do wysokości swych ust.
Twoje zachowanie może spotkać się z gwałtowną i bardzo nieprzyjemną dla Ciebie reakcją.

3

Wielokropek napisał/a:
Pulsator napisał/a:

(...) Wtedy witając się z tak ubraną dziewczyną aż prosi się żeby pocałować w tak zmysłową część jej ręki, tak pięknie wyeksponowaną. (...)

Savoir vivre się kłania. Z jego zasad wynika, że na powitanie, jeśli już, całuje się dłoń (nie nadgarstek, nie rękawiczkę) kobiety i to schylając się do dłoni, nie zaś podnosząc ją do wysokości swych ust.
Twoje zachowanie może spotkać się z gwałtowną i bardzo nieprzyjemną dla Ciebie reakcją.

Tak właśnie robię, schylam się do dłoni, ale miałem na myśli sytuację gdy kobieta podaje rękę nie zdejmując rękawiczki a rękaw ma przykrótki - czy wtedy bardziej wypada pocałować w dłoń w rękawiczce czy w goły nadgarstek ?

4 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2020-06-09 12:44:38)

Napisałam wyżej. smile
Całuje się dłoń (jej zewnętrzną część), nie nadgarstek, nie rękawiczkę. Jeśli kobieta podaje rękę w rękawiczce, to należy ją uścisnąć, ale bez popisywania się swą siłą.

5

Teraz widuje się kobiety w gumowych czy foliowych rękawiczkach.
Już dawno temu Jan Kamyczek pisała, że cmok to nonsens.
Kobieta, jeśli chce być całowana w dłoń to podaje ja w specyficzny sposób zginając w nadgarstku palcami do dołu. Robią tak już najwyżej sędziwe matrony.
A w związku z koronawirusem obcy facet nie powinien chcieć dłoni całować.

6

Kleoma napisał/a:

Teraz widuje się kobiety w gumowych czy foliowych rękawiczkach.
Już dawno temu Jan Kamyczek pisała, że cmok to nonsens.
Kobieta, jeśli chce być całowana w dłoń to podaje ja w specyficzny sposób zginając w nadgarstku palcami do dołu. Robią tak już najwyżej sędziwe matrony.
A w związku z koronawirusem obcy facet nie powinien chcieć dłoni całować.

Wiem o jaki sposób podawania ręki chodzi, już od wielu lat żadnej kobiety nie całowałem na powitanie w dłoń. Chodzi głównie o ten sposób noszenia rękawiczek sam w sobie, bez związku z koronawirusem - męczący temat, mielony non stop, zwłaszcza że należę do największych sceptyków, buntowników i zwolenników tego co często jest nazywane "teoriami spiskowymi" i antyszczepieniowców, nie noszących maseczek ale o tym można porozmawiać w innym temacie żeby nie offtopować.
Po prostu ładnie moim zdaniem wyglądają tak ubrane kobiece ręce.

7

A działa na ciebie scena z filmu z Ritą Hayworth, gdy ona zdejmuje rękawiczkę?

8

Kleoma napisał/a:

A działa na ciebie scena z filmu z Ritą Hayworth, gdy ona zdejmuje rękawiczkę?

Tak i nie tylko to ściągnięcie rękawiczki ale też takie długie rękawiczki z sukienką bez rękawów dodają kobiecie atrakcyjnego wyglądu, choć moim zdaniem nawet nie w połowie tak bardzo jak krótkie rękawiczki z rękawem na ok. 9/10.
Nowicjusze chyba nie mają tu u Was jeszcze opcji linkowania ale bardzo dobry przykład będzie jak w youtubie wyszukacie filmik "January Lookbook" użytkowniczki Leona X. Są tam trzy ubiory z czego ten motyw jest w drugim i trzecim. Drugi jest w klimacie czarownicy, trzeci najseksowniejszy na Paryż lat 30stych.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Odsłonięte nadgarstki między mankietami a rękawiczkami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024