Hejka, znacie może jakieś dobre sposoby na łupież ale tak żeby nie zaszkodzić włosom ?
Używałam zwykłych Szamponów ale wtedy moje włosy zaczęły wypadać.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Problem z łupieżem
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hejka, znacie może jakieś dobre sposoby na łupież ale tak żeby nie zaszkodzić włosom ?
Jest jeszcze kilka odcinków na tym kanale na temat łupieżu. Właścicielka kanału pomogła w wyleczeniu łupieżu swojemu mężowi (a było poważnie)
Rada mojej fryzjerki: bardzo dokładnie płukać głowę po myciu włosów.
Raz że dokładne płukać, dwa że odżywki nie nakładasz przy nasadzie tylko zachowujesz odstęp, trzy i chyba najważniejsze- po nałożeniu szamponu przeciwłupieżowego trzymasz ta pianę przynajmniej 5 minut na głowie. Inaczej szampon działa jak zwykły szampon tylko bardziej wypłukuje kolor
Nie wiem czy to metoda, ale lupiez mialam trzy razy i za kazdym razem kompletnie zniknal po uzyciu oleju kokosowego na skore glowy.
Ten ostatni raz mialam lupiez bo ciagle mylam wlosy, za czesto.
też strasznie wypadały mi włosy bo od zawsze mam niedoczynność tarczycy oczywiście leczoną ale to i tak mimo wszystko, miałam też okropny problem z łupieżem po jakimś czasie wykryta została cukrzyca i problem znikł całkowicie.
na łupież polecam , na bardzo suchą skórę głowy, łuszczyce głowy i nie tylko maseczkę na włosy przed myciem : żółtko, kilka kropel oleju konopnego , kilka kropel cytryny. Maseczkę o konsystencji majonezu wetrzeć w skórę głowy na pół godziny przed myciem, owinąć głowę ręcznikiem. umyć czeskim szamponem Capillus saborea nie używać odżywki.Kurację stosować w miarę potrzeby także na inne problemy z włosami i skóra głową jak łuszczyca ...szampon jak i olejek znajdziecie W Konopnej Farmacji w Poznaniu a ul. Ratajczaka 33 ale jak wszystko teraz można zamówić online u nich na łuszczycę skóry nie tylko głowy pomoże maść konopna retter za 36,90 zł tylko szukajcie tą z hologramem oryginalna receptura bo ta bez jest jakaś inna ... od środka 3 x 5 kropel dzienie pod język i do maści dodawać olej cbd 5 % ......mam wszystko sprawdzone polecam !!!
Polecam Olamin Wax Pilomax- mi pomógł skutecznie pozbyć się tego problemu.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Problem z łupieżem
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024