Czuję się dziwnie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Czuję się dziwnie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Czuję się dziwnie

Ostatnio od jednej osoby usłyszałam,że jestem fałszywa bo przy poznaniu okazuje się z lepszej strony,a kiedy jestem z kimś blisko pokazuje moje słabości.
Czy zawsze przy ludziach trzeba być silnym i pewnym siebie?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-10-29 12:59:09)

Odp: Czuję się dziwnie
Romantyczka24 napisał/a:

Ostatnio od jednej osoby usłyszałam,że jestem fałszywa bo przy poznaniu okazuje się z lepszej strony,a kiedy jestem z kimś blisko pokazuje moje słabości.
Czy zawsze przy ludziach trzeba być silnym i pewnym siebie?

Wszystko z Tobą w porządku. Brak odkrywania swoich słabości przed nowo poznawanymi osobami nie jest oznaką fałszu, ale zdrowej reakcji. Każda przypadkowa osoba mogłaby nas zranić, gdybyśmy od razu wysypywali się ze swoimi słabymi stronami, a że każdy ma słabości, to raczej nie ulega wątpliwościom. Odkrycie się przed drugą osobą wymaga zaufania, dlatego dopiero gdy zbliżymy się do drugiej osoby i zaufamy jej, to zazwyczaj dopiero wtedy pokazujemy tę bardziej kruchą i delikatną część siebie.
Co więcej, nie każdy tak potrafi, bo niektórzy nigdy na tyle nie zaufają, żeby odsłonić się w pełni przed drugą osobą.
Są też ludzie, którzy nie potrafią udźwignąć tego, że ktoś bliski ma w sobie nie tylko siłę i moc, ale także bardziej kruchą część, która wymaga zaopiekowania się, bo np. nie potrafią dawać troski.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Czuję się dziwnie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024