Dużo powyżej oczekiwań. Scenariusze pisane przez życie pobijają jednak fikcję. Tylko 5 odcinków, ani sekundy przynudzania.
Pokazuje i głupotę i pychę i skłonność do poświęceń Rosjan w tamtym momencie. Dodatkowo rewelacyjne zdjęcia.
1 2019-10-08 16:09:06 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-10-08 21:20:47)
W Fukoshimie niby cywilizowani Japonczycy i 30 lat pózniej zachowali sie tak samo. Sumaryczna emisja z Fukoshimy byla podobna do Czarnobyla.
Jestem wielką fanką tego serialu! Również uważam, że zdjęcia są genialne.
Rozmawiałem jakiś czas temu z gościem co już 5 razy tam był na wycieczce. Teraz w ofercie jest wejście do sterówki elektrowni, tylko trzeba wkładać kombinezon i tylko na 5 minut. Natomiast w okolicy, w Prypeci i Czarobylu, to łażą swobodnie.
Rozmawiałem jakiś czas temu z gościem co już 5 razy tam był na wycieczce. Teraz w ofercie jest wejście do sterówki elektrowni, tylko trzeba wkładać kombinezon i tylko na 5 minut. Natomiast w okolicy, w Prypeci i Czarobylu, to łażą swobodnie.
Niesamowicie chętnie bym się wybrała. Sprawdzałeś kiedyś, jakie są koszty takiej wycieczki z przewodnikiem?
Serial genialny, gorąco polecam książkę "Czarnobylska modlitwa" ( dla leniwych, mam pdf )
Jednak, zastanawia mnie fakt chęci oglądania takich miejsc?
Cyngli, czemu chciałabyś to zobaczyć na własne oczy?
Serial genialny, gorąco polecam książkę "Czarnobylska modlitwa" ( dla leniwych, mam pdf
)
Cyngli, czemu chciałabyś to zobaczyć na własne oczy?
Głównie dlatego, że fascynują mnie opuszczone miasta, parki rozrywki, budynki.
I lubię się szwendać po takich miejscach. Robić zdjęcia.
Pokręcona Owieczka napisał/a:Serial genialny, gorąco polecam książkę "Czarnobylska modlitwa" ( dla leniwych, mam pdf
)
Cyngli, czemu chciałabyś to zobaczyć na własne oczy?Głównie dlatego, że fascynują mnie opuszczone miasta, parki rozrywki, budynki.
I lubię się szwendać po takich miejscach. Robić zdjęcia.
Rozumiem.
Ja jednak bym się bała. Masz ten album ze zdjęciami pt. "Czarnobyl - spowiedź reportera"?
Cyngli napisał/a:Pokręcona Owieczka napisał/a:Serial genialny, gorąco polecam książkę "Czarnobylska modlitwa" ( dla leniwych, mam pdf
)
Cyngli, czemu chciałabyś to zobaczyć na własne oczy?Głównie dlatego, że fascynują mnie opuszczone miasta, parki rozrywki, budynki.
I lubię się szwendać po takich miejscach. Robić zdjęcia.Rozumiem.
Ja jednak bym się bała. Masz ten album ze zdjęciami pt. "Czarnobyl - spowiedź reportera"?
Nie mam go w swoich prywatnych zbiorach, ale miałam okazję obejrzeć. Zgroza...
10 2019-10-16 19:01:03 Ostatnio edytowany przez juliabox (2019-10-16 19:17:02)
Widziałam kiedyś na Netflix serial dokumentalny o człowieku który odwiedzał tego typu makabryczne czy też pełne grozy miejsca.
Niestety zapomniałam jak się nazywa ale też Wam się spodoba - mam nadzieję.
Pozdrawiam
p.s.
Znalazłam tytuł "Mroczny turysta"
11 2019-10-16 19:04:14 Ostatnio edytowany przez Jazzmine (2019-10-16 19:05:18)
Napromieniowani (fb) - wycieczka 5dniowa +/- 2.000zl sama się czaje od kilku lat żeby się wybrać.
Serial świetny, bardzo mi się podobał. Trzyma w napięciu cały czas.
Napromieniowani (fb) - wycieczka 5dniowa +/- 2.000zl
sama się czaje od kilku lat żeby się wybrać.
Serial świetny, bardzo mi się podobał. Trzyma w napięciu cały czas.
Hm... nie wydaje się to jakoś szczególnie wygórowaną ceną za 5 dni.
Ano nie jest, ale ciężko mi znaleźć kompana
Ano nie jest, ale ciężko mi znaleźć kompana
Znalazłabym kilka osób bez problemu, tylko kto mi posiedzi z dzieckiem 5 dni...
Wśród moich znajomych chętnych brak, widocznie tylko mnie kręcą takie wędrówki
W Fukoshimie niby cywilizowani Japonczycy i 30 lat pózniej zachowali sie tak samo. Sumaryczna emisja z Fukoshimy byla podobna do Czarnobyla.
Tragedia w elektrowni Fukuśima była prawdopodobnie wywołana celowo.
foggy napisał/a:W Fukoshimie niby cywilizowani Japonczycy i 30 lat pózniej zachowali sie tak samo. Sumaryczna emisja z Fukoshimy byla podobna do Czarnobyla.
Tragedia w elektrowni Fukuśima była prawdopodobnie wywołana celowo.
Tsunami, celowo?
Aktorstwo i scenariusz, mistrzostwo. Podobno Rosjanie zrobili swoją wersję po sukcesie tej serii