Czy to ciąża? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 34 ]

Temat: Czy to ciąża?

Wraz z moją dziewczyną mielismy stosunek seksualny w piątek (20.9.2019), preejakulat znalazł się na prezerwatywie (tylko nie wiem dokładnie, którą stroną ją założyłem, czy preejakulat znalazl sie na wewnetrznej, czy na zewnetrznej stronie prezerwatywy). Przez kilka dni moją dziewczynę boli podbrzusze, mówi, ze jakby ją tam ściskało, ma 39 stopni gorączki. Nie leci jej krew z pochwy, nie czuje ,,mrowienia'' w piersiach, nie występują inne objawy ciąży, na test jeszcze za wczesnie, a moja dziewczyna strasznie się stresuje... (od razu mówię, ze stosunek polegał na jednym głębokim wepchnięciu prącia, po czym był wkładany jedynie żołądź).
Czy to jest oznaka ciąży?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to ciąża?

Predzej to stan zapalny, prawdopodobnie spowodowany obtarciem, koniecznie niech idzie do ginekologa po jakis srodek.

3

Po 3 dniach nie ma ŻADNYCH objawów ciąży! Nikt nie ma!

4 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-09-23 18:41:15)

12miecio12 napisał/a:

predzej to stan zapalny, prawdopodobnie spowodowany obtarciem, koniecznie niech idzie do ginekologa po jakis srodek

Dziewczyna mówi, że podbrzusze boli ja jakby była przed miesiączka.. Czytam na Internecie i jest to jeden z objawów ciąży...

12miecio12 napisał/a:

predzej to stan zapalny, prawdopodobnie spowodowany obtarciem, koniecznie niech idzie do ginekologa po jakis srodek

A śluz w pochwie jest przezroczysty, taki, jaki był, nie biały, ani żółty.

5

Konieczny ginekolog, ale ciazy nie przewiduje, kiedy u niej byla ostatnia miesiaczka? Czy ma je regularnie?

6

12miecio12 napisał/a:

konieczny ginekolog, ale ciazy nie przewiduje, kiedy u niej byla ostatnia miesiaczka? czy ma je regularnie?

Ostatnia miesiączka była okolo półtorej tygodnia temu, skończyła jej się jakoś czwartek, piątek..

7

uzytkownik2002 napisał/a:
12miecio12 napisał/a:

dziewczyna mówi że podbrzusze boli ja jakby była przed miesiączka..  czytam na Internecie i jest to jeden z objawów ciąży..

Po 3 dniach od potencjalnego zapłodnienia nie ma żadnych objawów ciąży! Przestańcie sobie wmawiać to, czego nie ma...
Jak się tak stresujecie to trzeba było iść do ginekologa po tabletkę po, a nie wymyślać objawy ciąży.

8

Lady Loka napisał/a:
12miecio12 napisał/a:

dziewczyna mówi że podbrzusze boli ja jakby była przed miesiączka..  czytam na Internecie i jest to jeden z objawów ciąży..

Po 3 dniach od potencjalnego zapłodnienia nie ma żadnych objawów ciąży! Przestańcie sobie wmawiać to, czego nie ma...
Jak się tak stresujecie to trzeba było iść do ginekologa po tabletkę po, a nie wymyślać objawy ciąży.

Czyli to nie musi byc ciąża, tak?
W takim bądź razie czego to są objawy? 39 stopni gorączki to dosyć dużo, a ból jest podejrzany, dodam, że dziewczyna czuje się śpiąca.

9

Lady Loka napisał/a:

czyli to nie musi byc ciąża tak?
W takim bądź razie czego to są objawy? 39 stopni gorączki to dosyć dużo, a ból jest podejrzany, dodam że dziewczyna czuje się śpiąca

Wysoka temperatura to predzej stan zapalny, a nie ciaza.

10

Lady Loka napisał/a:

W takim bądź razie czego to są objawy? 39 stopni gorączki to dosyć dużo, a ból jest podejrzany, dodam że dziewczyna czuje się śpiąca

Może mieć np. zapalenie kłębuszków nerkowych.
Niech idzie do lekarza.

11

Lady Loka napisał/a:

Jesień przyszła, może po prostu się przeziębiła?

12 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-09-23 18:43:31)

12miecio12 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

wysoka temperature to predzej stan zapalny a nie ciaza,

A ból podbrzusza? Fodam że dziewczyna czuje się śpiąca (senna) od soboty.

Cyngli napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Niech idzie do lekarza.

A czy to powinno aż tak bolec? Mowi, ze czuje się jak przed miesiączka.

13 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2019-09-23 18:43:14)

Cyngli napisał/a:

Niech idzie do lekarza.

A czy to powinno aż tak bolec? Mowi ze czuje się jak przed miesiączka

A Ty wiesz, że jak będziesz głośno i intensywnie myślał o tym, żeby zabolała Cię ręka i będziesz wsłuchiwał się w siebie i czekał i analizował, to ta ręka Cię w końcu faktycznie zaboli? Ot, potęga podświadomości.

Niech Twoja dziewczyna idzie do lekarza. Może złapała zapalenie pęcherza. To nie jest ciąża. Ciąży się nie czuje po 3 dniach. Gdyby to było takie proste, to ludzie nie staraliby się miesiącami i nie dowiadywaliby się o ciąży po kilku tygodniach.

14

Lady Loka napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Niech idzie do lekarza.

A czy to powinno aż tak bolec? Mowi ze czuje się jak przed miesiączka

A Ty wiesz, że jak będziesz głośno i intensywnie myślał o tym, żeby zabolała Cię ręka i będziesz wsłuchiwał się w siebie i czekał i analizował, to ta ręka Cię w końcu faktycznie zaboli? Ot, potęga podświadomości.

Niech Twoja dziewczyna idzie do lekarza. Może złapała zapalenie pęcherza. To nie jest ciąża. Ciąży się nie czuje po 3 dniach. Gdyby to było takie proste, to ludzie nie staraliby się miesiącami i nie dowiadywaliby się o ciąży po kilku tygodniach.

Czyli nie musimy się bać o ciążę?

15

12miecio12 napisał/a:

wysoka temperature to predzej stan zapalny a nie ciaza,

A ból podbrzusza? Fodam że dziewczyna czuje się śpiąca (senna) od soboty.

Cyngli napisał/a:

Niech idzie do lekarza.

A czy to powinno aż tak bolec? Mowi, ze czuje się jak przed miesiączka.

Chore czy przeziębione nerki lub pęcherz bardzo bolą. I ból promieniuje, może boleć z przodu, z tyłu, z boku.

Pierwsze objawy ciąży nie występują tak szybko.
Obstawiam po prostu przeziębienie, może ją przewiało. Niech idzie do lekarza ogólnego, a za 2 tygodnie zrobi test ciążowy na wszelki wypadek.

----

uzytkownik2002, bardzo proszę, byś nie pisał postu pod postem, to niezgodne z naszym Regulaminem. Gdy chcesz coś dopisać, użyj opcji "edytuj".

16

Rozumiem, przepraszam bardzo.
Natomiast dziewczyna skarży się na sciskanie w podbrzuszu, co chwilę mocno jej ściska podbrzusze, nie jest w stanie powiedzieć, czy to promieniujacy ból.

17

Natomiast dziewczyna skarży się na sciskanie w podbrzuszu, co chwilę mocno jej ściska podbrzusze, nie jest w stanie powiedzieć, czy to promieniujacy ból.

Ile macie lat?

18

Cyngli napisał/a:

Ile macie lat?

19, ja w tym roku kończę 20

19

Cyngli napisał/a:

Ile macie lat?

19, ja w tym roku kończę 20

To niech będzie odpowiedzialna i zapisze się do lekarza, bo te objawy są niepokojące. Może zapalenie pęcherza, może coś innego. Do ginekologa też byłoby dobrze iść, choćby po pewniejszą antykoncepcję.

20

ale rozumiem że to nie jest ciąża tak?

21

Ale rozumiem że to nie jest ciąża tak?

My nie siedzimy w komórkach jajowych Twojej dziewczyny, nie możemy mieć pewności, ale obiektywnie pisząc, to nie sądzę, by to była ciąża.
Nie tak łatwo jest zrobić dzidziusia, a plemniki to nie ninja.

22

Udało mi się wytłumaczyć dziewczynie i potwierdziła, ból promieniuje i jak mówi, ,,do góry".

23

Udało mi się wytłumaczyć dziewczynie i potwierdziła, ból promieniuje i jak mówi, ,,do góry".

Niech się jutro umówi do rodzinnego.

24

Czyli rozumiem, że może to być jakaś choroba?

25

Czyli rozumiem, że może to być jakaś choroba?

Tak, to może być jakaś choroba.

26 Ostatnio edytowany przez jjbp (2019-09-23 20:05:58)

Użytkowniku nikt nie wie co jej jest.... Z całym szacunkiem ale nawet lekarz diagnozy przez neta nie wystawi a co dopiero banda laików. Nieważne ile razy zadasz pytanie czy to ciąża, za 500 też nie damy jasnej odpowiedzi. Ja na początek naprawdę proponuję wyluzowac to równie dobrze może być ból ze stresu albo jakiś efekt placebo

27

edukacja seksualna niezmiennie leży i kwiczy

28 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-09-26 14:43:36)

Pomyślcie o innej antykoncepcji skoro macie takie dylematy przy prezerwatywie. Poza tym twoja dziewczyna może po prostu być przeziębiona i dlatego tak się czuje. Ja moge wam polecić diafragme spam, bardziej pewna i bezpieczna niż prezerwatywa.

29

Witam, to znowu ja
otóż moja dziewczyne podbrzusze nie boli jakieś 3-4 dni, nie ma objawów ciąży, natomiast wczoraj rano (7 dni po stosunku) zrobiła test ciążowy strumieniowy, była jedna kreska, natomiast druga była ledwo widoczna, czy jest duże prawdopodobieństwo że jest to ciąża?

30

Test 7 dni po nic nie daje. Najwczesniej 14 dni po.

Dajcie spokoj, bo przy kazdym tescie vedziecie sie doszukiwac bladej drugiej kreski. Czy ona byla u lekarza?

31

no ale skoro po 7 dniach test nie wskaze czy kobieta jest w ciąży czy nie, to powinno pokazać jedna kreskę, A nie druga blada

32

Czemu Twoja dziewczyna nie może po prostu pójść do ginekologa? To rozwiąże Wasz problem.

33

Witam, to znowu ja
otóż moja dziewczyne podbrzusze nie boli jakieś 3-4 dni, nie ma objawów ciąży, natomiast wczoraj rano (7 dni po stosunku) zrobiła test ciążowy strumieniowy, była jedna kreska, natomiast druga była ledwo widoczna, czy jest duże prawdopodobieństwo że jest to ciąża?

Jest za wcześnie na wiarygodny wynik. Poczekajcie 7 dni i powtórzcie test.

Dziwię się, że nie poszła do lekarza z bólem i gorączką.
Bardzo nieodpowiedzialne zachowanie.

34

no ale skoro po 7 dniach test nie wskaze czy kobieta jest w ciąży czy nie, to powinno pokazać jedna kreskę, A nie druga blada

Może Ci pokazać cokolwiek, bo po prostu jest za wcześnie na ten test. Wynik testu zależy od ilości hormonów, a ta ilość w czasie cyklu się zmienia, stąd kreska, której tak usilnie się doszukujecie.

Jesteście nieodpowiedzialni. Jak się stresowaliście, to trzeba było od razu iść do ginekologa po tabletkę po, a nie teraz siedzieć tydzień później i przeżywać potencjalną ciążę. Nieodpowiedzialne jest zachowanie Twojej dziewczyny, która nie poszła ze swoimi objawami do lekarza. Nie uprawiajcie seksu, nie jesteście na niego jeszcze gotowi.

Posty [ 34 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024