Cześć dziewczyny ! Szukam pomocy w sprawie doboru koloru butów i torebki do sukienki . Mam bardzo ciemno zielona sukienkę. Nie mam pojęcia czy wybrać kolor żółty do tego czy czerwony czy złoty. Pomóżcie. Mecze się już z tym od trzech tygodni pytałam kilku osób w domu i każdy mówi co innego
Ja wybrałabym czarne dodatki. Zółte absolutnie nie.
3 2019-05-13 14:27:28 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-05-13 14:29:07)
Cześć dziewczyny ! Szukam pomocy w sprawie doboru koloru butów i torebki do sukienki . Mam bardzo ciemno zielona sukienkę. Nie mam pojęcia czy wybrać kolor żółty do tego czy czerwony czy złoty. Pomóżcie. Mecze się już z tym od trzech tygodni pytałam kilku osób w domu i każdy mówi co innego
To zależy.
Jak zieleń? Butelkowa, szmaragdowa, świerkowa,...?
Jakaś okazja, czy sukienka casualowa?
Złote i czerwone w połączeniu z ciemnozielonym wydaje mi się kiepskim pomysłem poza Bożem Natodzeniem ;-)
Poza tym torebka i buty nie muszą być w tym samym kolorze, nawet nie powinny wg obecnych trendów.
PS. W ogóle lubię trochę kontrastowe zestawienia i do ciemnej zieleni dodałabym ciepły odcień fioletu. Buty zawsze mogą być czarne lub nude/beż.
Sukienka na wesele koleżanki ciemna butelkowa zieleń
po wpisaniu w google aurora latika wyskoczy zdjęcie sukienki. Co do koloru butów Fiolet tez może być niezłym patentem
mam na myśli bardziej wrzosowy kolor
5 2019-05-14 02:06:32 Ostatnio edytowany przez trx (2019-05-14 02:11:19)
Moim zdaniem z butelkową zielenią wygląda przepięknie beż. Pomyślałam też o miodowym jasnym brązie, ale raczej nie do tego fasonu, tylko do ciuchów bardziej 'retro'. Zamiast złota wzięłabym pod uwagę raczej srebro, choć złoto też może być niezłe, tylko faktycznie, istnieje ryzyko lekkiej "choinkowości" . Tak w ogóle, ładna kiecka
Fajna sukienka :-) Chociaż bardziej do stania i ładnego wyglądanie niż do tańców, hulanek i swawoli ;-)
Ale skoro sukienka jest dość klasyczna i nie ma w niej za dużo zamieszania w postaci wzorów, falban, wstawek itp., to możesz zaszaleć z dodatkami. Jeśli chodzi o buty to mogą być beżowe, albo coś co ma delikatny fason i błysk jednocześnie - ostatnio gdzieś widziałam śliczne sandały na obcasie w kolorze srebra wpadającego w pudrowy róż i takie byłyby idealne :-) Torebka też może mieć jakiś błyszczący akcent, myślę, że właśnie coś w odcieniach wrzosu, fioletu byłoby super.
7 2019-05-14 22:26:13 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-05-14 22:27:09)
też uważam, że fiolet intensywny pasuje najlepiej..
Ale bałabym się wesela w takim fasonie przy tańcach- biust może wyskoczyć..
będziesz się czuć komfortowo?
Ja to bym wybrała szare dodatki Ładnie przełamią sukienkę kolorystycznie.