Trudna sytuacja (rodzice, rodzina, chrzciny) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Trudna sytuacja (rodzice, rodzina, chrzciny)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Trudna sytuacja (rodzice, rodzina, chrzciny)

Dziewczyny, proszę doradzcie cokolwiek bo osiwieje przez tą sytuację, w dużym skrócie.

Jestem z moim narzeczonym 3.5 roku, po 3 miesiącach zamieszkalismy u niego w mieście (większe możliwości rozwoju, jego firma itd) 500km od mojego miasta rodzinnego. Na początku rodzice jak i cała rodzina dość często się do mnie odzywali. Teraz rodzice wcale się do mnie nie odzywaja jeśli sama tego nie zrobię.. Nigdy nas nie odwiedzili, choć zapraszamy zawsze jak do nich przyjedziemy.. W lutym urodziła im się wnuczka i też nie zrobiło to na nich wrażenia za bardzo.. Dużo obietnic, przyjedziemy na porod, tu i tam.. Brak kontaktu.. Nie mam rodzenstwa, mam dwie kuzynki które podróżują po świecie, nie chce byc chrzestnymi także poprzez odległość bo nie odwiedzały by małej zbyt często, a moi rodzice mają i tak nas w... Dziewczyny, czuję się koszmarnie, nie umiem sobie poradzić z całą sytuacją i chodzę ciągle zdenerwowana.. Obawiam się, że w ogóle nikogo nie będzie ze strony mojej rodziny na chrzescie.. Jak ja się mam tam czuć?... Myślę nad psychologiem bo nie potrafię wymyślić innego rozwiązania całej sytuacji i zrozumieć tego co mi siedzi w głowie..   Chrzestni będą tylko ze strony narzeczonego.. Jak wytłumaczyć jego rodzinie, że z mojej strony nikogo nie będzie? Nawet wstyd mówić.. Co byście poczęły na moim miejscu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudna sytuacja (rodzice, rodzina, chrzciny)

Zaprosiłabym na chrzest, a jeżeli by odmówili przyjazdu, to na pytania o ich obecność powiedziałabym prawdę. Nie każda familiajest ze sobą blisko. Moja matka kompletnie odmówila pojawienia się na ślubie i później na zaręczynach (jestem po rozwodzie). Mamy zimne stosunki i nie ma sensu na siłę udawać, że jesteśmy super kochająca się rodzinką.

3

Odp: Trudna sytuacja (rodzice, rodzina, chrzciny)

A nie masz jakichś przyjaciółek? smile Przecież nie jest powiedziane, że koniecznie trzeba zaprosić tylko rodzinę. Tzn. rozumiem, że chciałabyś, żeby się pojawili, ale jeśli podejrzewasz odmowę, to może lepiej byś się czuła w gronie najbliższych koleżanek. U mojej przyjaciółki tak było, bo z rodziny ma tylko ojca i babcię - zrekompensowała sobie braki mną i jeszcze dwiema dziewczynami. smile O bycie chrzestną też możesz poprosić przyjaciółkę.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Trudna sytuacja (rodzice, rodzina, chrzciny)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024